www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä  Vieraskirja

Ypö-Viis -etusivu

Ypö-Viis

 

Share |

Miika Kouvolassa 1979.

Live-kuvaa Ypö-Viidestä vuodelta -79

Julkaistu 6.2.2013

Youtubesta löytyy vajaan kymmenen minuuutin livepätkä Ypö-Viiden keikalta Kouvolan Kenkäkukkulalla 13.6.1979. Käykääpä katsomassa täältä

Samasta tapahtumasta löytyy saman lataajan toimesta keikkatallenteita nyt myös Loose Prickin ja Peer Güntin keikoilta.

Livetallenne yllätyksenä myös Miikalle

Miika Söderholm Ypö-Viidestä kommentoi Ypö-Viiden keikkatallennetta näin:

"Tää youtubepätkä tuli kyllä ns. puun takaa. 

Vuosien varrella on välillä liikkunut huhuja, että tuosta Kouvolan keikasta olisi sikäläisen elävän musiikin yhdistyksen toimesta kuvattu jotakin livepätkää. Yleisesti on arveltu, että se ei ole totta tai että tallenteet ovat hukkuneet johonkin kauan sitten. 

Ypö-Viidestä ei ole olemassa yhtä ainutta elävää kuvatallennetta tämän nyt löytyneen lisäksi, joten iloinen pitää olla. Nykyihminen ei ehkä ymmärrä miten harvinainen joku videokamera siihen aikaan oli. Itse asiassa on ihan hemmetin jännää katsella meitä 34 vuoden takaa! Huhhuh."

"Kenkäkukkula-videot" Kemu-aktiivin säilössä 

yli kolme vuosikymmentä

Ypö-Viis, Loose Prick ja Peer Günt videot Kouvolan Kenkäkukkulalta 13.6.1979 nettiin ladannut Zugi Vartiala oli tapahtumassa paikalla 14 -vuotiaana seuraamassa menoa ”takavasemmalla”. Videoiden kuvaamiseen hän ei osallistunut, vaan tuli sekaantuneeksi asiaan vasta paljon myöhemmin.

Tapahtuman järjestäjänä toimi paikallinen elävän musiikin yhdistys Kemu, joka oli myös kuvaamisen taustalla. ”Kemu oli oikein tämmönen talkoo meiningillä toimiva elävän musiikin yhdistys. Varmaan joka bändistä oli joku järkkäämässä keikkoja, mainoksia, lipunmyyntiä, kamoja, mahd. sponsoreita ym. ”, kertoo Zugi. Videot on alkujaan kuvattu vain siksi konsertti haluttiin tallentaa, ilman sen suurempia jatkosuunnitelmia. Kuvausvälineenä oli tuolloin vielä harvinainen uutuus, VHS-kamera. kuvaajana toimi Markku Backman, jolla oli Kouvolassa televisiokauppa, myöhemmin Expert Backman.

Sittemmin VHS-kasetit jäivät unholaan, kunnes muutamaa vuosikymmentä myöhemmin aikoinaan Kemun aktiivitoimijana ollut Seppo Jarva kohtasi kesällä 2012 Zugin kaupungilla ja tuli maininneeksi, että hänellä olisi tämmöisiä vanhoja Kouvolan musajuttuja vhs:llä… ”Kerroin pystyväni siirtämään ne digimuotoon Sepolla ei ole vielä omaa youtube kanavaa joten mä laitoin ne omalleni”, kertoo Zugi nauhojen päätymisestä julkisuuteen yli kolmen vuosikymmenen jälkeen.

Kuvia ja Miikan muistikuvia samalta keikalta

Kyseessä on sama keikka, josta laitettu toukokuussa 2012 laitettu Ramopunk.comin Ypö-Viis-osioon esille valokuvia ja Miikan muisteloa. Käykääpä vilkaisemassa täältä.

 

Kävijälaskuri