www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Ramopunk-linkkejä  Vieraskirja

Ypö-Viis -etusivu

Ypö-Viis

Ypö-Viis Puustockissa 23.7.2006

Sisällysluettelo:

M!kan keikkaraportti

Ypö-Viiden Miika Söderholmin kommetteja

Puustockin keikan biisilista

Ypö-Viis keikkaili Puustock-festareilla 22.7.06 (kuva: M!ka)

M!ka:

Ypö-Viis ja ypöekstaasia

Tällä Puustock-reissulla ei alun perin pitänyt koko festarialueelle mennä ollenkaan, vaan piipahtaa Juvalla vaan pikaisesti Ramopunk-piknikillä. Takaraivossa kyllä pyöri jo etukäteen ajatus, että voihan sitä piipahtaa festarialueella katsomassa Ypö-Viiden jos siltä tuntuu, vaikka 30 euron lipun ostaminen yhden bändin takia ei oikein innostanutkaan. Toisaalta en Ypöjä ollut aikaisemmin livenä nähnyt, joten kyse ei tällä kertaa ollut mistä tahansa yhdestä bändistä.

Ja kuinka ollakaan, Ramopiknikillä oli ennakko-odotusten mukaisesti koolla noin sata  iloista ramopunk-aktiivia ympäri Suomea, hyviä bändejä, pikaisesti koottuja ex tempore esityksiä, sekä erittäin hyvä ja rehto fiilis, punkhenkeä parhaimmillaan siis!

Sellaisen tapahtuman jälkeen ei sitten tietenkään ollut mitään mahdollisuutta lähteä kotia kohti, kun muutaman tunnin kuluttua soittaisi samoilla kulmilla Ypö-Viis. Uusiutunut reittisuunnitelma johtikin sitten Juvan Campingin saunan kautta festarialueelle.

Edellisen bändin lopeteltua lavan edusta oli tyhjentynyt aika tehokkaasti. Mielessä kävi, että mitenkähän Ypöille löytyy yleisöä, kun festari oli tällä kertaa tungettu täyteen synkkää metallia. Turhaan epäilin. Keikan alkaessa yleisö oli taas siellä missä pitääkin, eli bändiä katsomassa. Festaripäällikkö Kontiainen voisi heittää jatkossa rohkeamminkin näitä "meidän" bändejä vähän myöhempään iltaan, eikä päivän aloitukseksi, kuten useimmiten on valitettavasti käynyt.

Keikka alkoi Kotka palaa biisillä. Jo biisin alkaessa iski tosi siisti fiilis! Nappailin pikaisesti muutamat valokuvat, sitten piti vielä hankkiutua eroon kamerasta ja ei muuta kun pogoomaan hyvään seuraan. Kovinkaan kummoista pomppimista eivät järjestysmiehet hyväksyneet. Luulivat varmaan leikkimielistä pogoilua tappelunnujakan aluksi, tai jotain... Odorantti-Murkku joutui oikein silmätikuksi ja meidän kiltti pikku Iskuryhmä Pasi oli pahis numero kaksi! Pariin otteeseen jo pelkäsin, että keltaliivit alkavat poimia "häiriökäyttäytyjiä pois".

Hyvin oli Ypö-Viis iskussa. En tietenkään pysty vertailemaan keikkaa bändin aikaisempiin, kun tämä oli minulle ensimmäinen Ypö-keikka. Miikan sen sijaan olen keikoilla nähnyt lukemattomia kertoja ja hänestä voi sanoa, että mies oli tänään huippuiskussa. Ei voi kun ihailla äijän lavakarismaa! Mukavaa oli tietysti nähdä jälleen myös Pojat -yhtyeessä pitkään vaikuttanut Mikko Holmström kitaran kanssa lavalla.

Aika vähän on Ypö-Viiden musaa ennen tätä päässyt kuulemaan livenä muidenkaan bändien soittamana. Onneksi joitakin Ypö-Viiden biisejä kuulee nykyisin Poikien keikoilla. Mutta nyt lavalla oli Miikan lisäksi koko Ypö-Viis! Paljon oli biisejä joita en koskaan ollut livenä kuullutkaan ja Ypöjen biisithän toimii livenä vielä monin verroin paremmin kuin levyllä!

 

Miika ja Mikko (kuva: M!kat, Ypöjen keikalla 22.7.06)

Flipperin orja, Harjoitus tekee metsurin , Tää on mun musiikkii, Hyvät pahat sekä Ypöt, Nyt mua kyllästyttää USA... Siinä oli ehkä keikan hienoimmat hetket, ainakin meikäläisen pää sisällä, jotain sellaisia fiiliksiä, jota ei osaa ollenkaan kuvailla! 

Keikan lopulla tuli samanlainen, mutta enemmän hitteihin painottuva ekstaasisikermä Hyvästi masentava maanantai Mikkitelineestä on puolet minun, Kaupunki muistaa nuoria, Energia on A ja O ja Mari pogoaa. Ypöekstaasia vähän heikensi tieto siitä, että kohta tämä keikka väistämättä päättyy...

Mari pogoaa -biisin jälkeen Ypöt poistuivat lavalta. Huudettiin lisää, vaikka oli kova epäily, että Ypöjen tilalle ilmaantuu se jääkiekkoselostajan puhetyylin omaava "juontaja" huutamaan "isoa kättä Ypöille". Pienen jännityksen jälkeen Ypö-Viis kuitenkin palasi lavalle ja saatiin kuulla encorebiisinä vielä Ypöjen Kollaa kestää coveri Ramones ja Stravinski.

Vähän oli haikea fiilis kun keikka loppui. Toisaalta myös musiikillisesti kylläinen olo. Tämän päälle ei olisi edes huvittanut kuunnella mitään muuta bändiä. Tätä keikkaa kun pitää makustella vähän tavallista pitempään. 

Keikan jälkeen oli mieletön hiki. Ypöjen tahdissa oli päälle unohtunut peräti neljä kerrosta vaatteita, päällimmäisenä vanuvuorellinen nahkarotsi. Suuren nestehukan tasapainottamiseksi täytyi siirtyä pikaisesti oluttelttaan, josta löytyi hyvää seuraa ramopunkkisesta seurueesta. Hetkittäin kyseinen seurue vaikutti kyllä aika epäilyttävälle hoilatessaan täyttä kurkkua Yötä. Eikä siinä kaikki: Eräs nimeltä mainitsematon Tuppi vingutti mukana antaumuksella ja vielä ankaran epävireisesti  ilmakitarallakin! TÖRSEETÄ! Aivan kun Puustockissa ei saisi aina vuoden Yö-annosta muutenkin täyteen...

Kuinka ollakaan, sain samana päivänä piknikillä Anu Veen minulle hommaaman Ypö-Viiden Halpaa lystiä LP:n, eikä kahteen viikkoon ole levylautaselle mitään muuta levyä tarvinnut laittaa, vaikka levyhyllyssä on pino vielä kuuntelemattomia uusia punk-levyjä... Seuraavana soittimeen päässee Woimasoinnun Karhulan poikia CD. Niillä antimilla saattaa  vierähtää vielä joku viikko lisää. Ei tämmöisiä keikkafiiliksiä kannata heti päästää karkaamaan...

M!ka

Miika (kuva: M!ka, Ypöjen keikalla 22.7.06)

Miikan keikkakommentteja

Hauskaa oli ja lavalla oli, voitteko kuvitella, hieman kuuma. Olisi tullut hiki vaikka oltais vaan istuttu aurinkotuolissa tekemättä mitään. Keikka meni oikein hienosti huolimatta pienistä teknisistä ja fyysisistä ongelmista. Kitarat eivät oikein meinanneet siinä auringonpaahteessa pysyä vireessä ja Mikolla tuli käteen joku ihmeellinen kramppi.

Puustockissa on tietysti aina hauska soittaa koska yleisö on hyvälle meiningillä mukana ja järjestelyt toimivat loistavasti. Kiitos rautaisen ammattitaidon omaavalle henkilökunnalle sekä Kontiaiselle, joka aina hoitaa hommat niin kuin linnassa on sovittu.  Kiitoksia myös Luontereille kamojen lainasta ja Äänekosken Samille roudaamisesta!

Miika (Ypö-Viis)

Ypö-Viiden lavakartta Puustockin keikalta.

Ypö-Viis soitti Puustockissa näin:

Kotka palaa

Me myytiin itsemme

Flipperin orja

Harjoitus tekee metsurin

Tää on mun musiikkii

Hyvät pahat sekä Ypöt

Nyt mua kyllästyttää USA

Valkolakki

Pelkään pimeää

TV valehtelee

Kuvien kauniit naiset

Rakkauskirjeet

Kaunis poika

Metsään

Hyvästi masentava maanantai

Mikkitelineestä on puolet minun

Kaupunki muistaa nuoria

Energia on A ja O

Mari pogoaa

encore:

Ramones ja Stravinski

 

Kävijälaskuri