www.ramopunk.com

Vihannes-etusivulle

 

Share |

 

Tarinaa Non-Stop-levystä

Woimasoinnun Hannu W kirjoitteli tarinaa 70-luvun Vihannesten Non-Stop-levystä...

Katso myös:

Non-Stop-levy ramopunk-uutissa 2014-

Non-Stop-levyn vaiheita 2013

Non-Stop levyn vaiheita 2012

Ohituskaistaa käännöslupiin

Takavuosina Vastavirta-klubilla Pajusen tennarin syöntiä todistaneet eivät varmaan uskoneet, että 70-luvun Vihannesten uusi levy ilmestyisi aivan lähivuosina. Mutta maanalaisessa armeijassa on työskennelty ahkerasti vuosien ajan ja sadoista biisiaihioista on valikoitunut parisenkymmentä tulevalle levylle. Työ jatkuu vielä hieman, mutta loistavia demoja parista käännösbiisistä kuulleena ja vahingosta viisastuneena Woimasointu on vihjaillut bändille, että käännöslupia kannattaa hakea ajoissa. Ja usein niitä ei sitten tule lainkaan, mikä sekin on hyvä huomioida luovassa prosessissa.

Ja minä kun olen hakenut noita lupia, niin isällisesti olen kertonut kuinka kauan lupien saaminen saattaa kestää ...muistutuksineen, uhkauksineen ja rukoiluneen. Usein sittenkin jäävät saamatta. Häiriköiden Primitives -laina Pää räjähtää ja Ypö-viiden I'm so bored with the USA poikkeuksina äärimmäisen nopeine käsittelyineen. Moni muu sitten piiiiitkine aikoineen. Ja aikoinaan kaikki Ramones-coverit saivat luvat, sitten taas mikään Ramones -cover ei. Eli varautukaa nyt vähintään viikkojen, ellei kuukausien prosessiin. The Job That Ate My Brain sitten kestikin kait vuoden ja ”NO NO NO”  oli vastaus.

Tästä lannistumatta Pete Hirvonen tempaisi 70-luvun Vihannesten keikoilta tunnetun Nuoruuspotkun, eli The Undertonesin Teenage Kicksin  käännöshakemuksen maailmalle ja ok vastaus tuli kahdessa päivässä!

Elokuun lopussa Killer-häissä hienon Vihannes-keikan jälkeen pohdittiin toisen käännöshakemuksen mahdollista menestystä. Tähän hakemukseen levy-hemmo Woimasoinnulta olisi jo voinut lisätä setelin sujuvoittamaan. Se kun oli vanhan suosikin Jason & The Scorchersin alkutaipaleen kappaleen Pray for me mama, I'm a gypsy now. Ja tämähän on loistavana käännöksenä Rukoillaan äiti, olen kypsä nyt. Tällä kertaa luvan tulo kesti lähes viikon. En enää neuvo ketään missään.

Levykin kuulemma tulee 2014 aikana tai Pajunen syö tennarin! Taas! (18.1.14)

Pois myyty soundi

Levy on käytännössä jo valmis eikä mennyt edes vuotta... ei kun siis kahta... Usein kuulee, että bändillä on soundi hukassa, mutta että se olisi myyty, on jo hieman harvinaisempaa...  Mutta kitaristi Michka kertoo enempi:

”Homma meni sillai, että kun levyn pohjat oli soitettu ja piti alkaa lisäskeboja soittamaan, totesimme, ettei soundit ole sitä mitä haettiin. Aikamme asiaa ihmeteltyämme, kaivoimme esiin rotankolossa äänitetyt esituotantodemot ja siellä se soundi oli. Harmi vaan, että kitara jolla siinä oli soitettu, oli joutunut mun loputtoman ostan-myyn -kitarakamakarusellin uhriksi. Gibson Melody Maker, jota kutsun pizzalapioksi, on aika omanlaisensa skeba, joten ei siinä auttanut muu kuin ottaa yhteyttä sen ostaneeseen tyyppiin ja kysyä, josko tuo suostuisi myymään sen takaisin. Kerrankin oli onni puolella. Kaveri oli saanut kokeilla skebaa, todennut ettei se ole hänen juttunsa ja löytänyt jo uudenkin tilalle, muttei vielä ollut ehtinyt laittaa lapparia myyntiin. Koska asiat klikkasivat täydellisesti kohdilleen sain lunastettua pizzalapion takaisin samalla hintaa kuin millä sen myinkin. Sen jälkeen soitin suunnilleen kaikki jo soitetut skittaraidat uusiksi ja johan alkoi sounditkin kelpaamaan. (18.1.14)

Selityksiä äänitysten kestolle osa 87 c:

Mainita vois myös äänitysläppärin kovalevyn laukeamisen 2013 tammikuussa. Varmistuksia oli toki olemassa, mutta hommat meni takapakkia pari-kolme kuukautta. Lisäksi koska äänitysläppäri oli muutenkin kuin kovalevyn puolesta aika lailla tiensä päässä piti siirtyä b-suunnitelmaan eli asentaa uusiksi vanha XP-pöytäkone ja jatkaa hommia sillä. (18.1.14)

 

Kävijälaskuri