www.ramopunk.com

Haastattelussa:

Ramones-keräilijä Timo Pullinen

Osa 2.

Ramones-keräilijä Timo Pullinen - Osa 1.

 

M!kan Ramopunk-uutisten Kiertävä toimittaja Hannu W teki Ramones-keräilijä Timo Pullisen haastatteluun jatkoa Timon saatua kokoelmiaan esittelevät nettisivunsa auki. 

-M!ka-

 

Kuten jokunen viikko sitten tuli luvattua, saa Pullisen Timon haastattelu jatkoa nettisivujen osalta. Samalla sivutaan vähän 2.10. Turun messuhallissa levymessujen yhteydessä pidettävää näyttelyä. Päivitetään nyt ihan ensimmäiseksi tuo levytilanne, niitä oli viimeksi 730 kun tehtiin juttua, joko on mennyt 750 rikki?

Määrä lähestyy hitaasti koska puuttuvien levyjen saatavuus vaikeutuu koko ajan. Viimeaikoina on tullut hankittua kaksi Kanadan promo sinkkua ja kaksi Uuden Seelannin sinkkua.

 

Kuva Timo Pullisen Ramones-näyttelystä 1.10.2004

Tuoreille www.ramones.fi -sivuillesi olet pistänyt listan kokoelmastasi kuvien kera. Mistä syntyi ajatus nettisivuista ja kauanko homman rakentaminen kesti?

Halusin laittaa kokoelman kaikkien nähtäväksi ja pieneksi tietopankiksi.

Alun perin minun piti tehdä sivut alusta alkaen itse, kiitos kansalaisopiston kurssin. Mutta onneksi haastattelija ja etenkin hänen veljensä tuli avuksi. Homma meni huomattavasti helpommaksi ja kaikin puolin paljon paremmaksi. Ei taloudellisesti mutta kaikkea ei voi rahassa mitata.

Kuvia on melkoinen määrä. Paljonkos niitä itse asiassa on nyt ja paljonko on vielä tulossa?

Sivuilla on nyt 906 kuvaa ja lisää tulee n. saman verran.

Mitä muuta aiot sivuillesi pistää kuin nyt näkyvät levyt? Ilmeisesti kokoelmalevyt sekä kaikki muut kuin äänitallenteet puuttuvat vielä?

Jep, lisäksi tulevat valokuvat, rintanapit, konserttiliput, ym..

Sivuthan ovat ei-kaupalliset, mutta taka-ajatuksena sinulla lienee myös se, että sinulle tarjottaisiin levyjä, joita ei kokoelmassasi vielä ole? 

Sivujen kautta tarjottaviin tuotteisiin suhtaudun varauksella. Moni saattaa tarjota mutta onko tuotetta todellisuudessa? 

Laitan mahdollisesti lisäsivut joissa on listaa tuotteista joita voisin myydä tai vaihtaa. Hieman kertynyt ylimääräistä vuosien mittaa nurkkiin.

Olet myös luvannut vastata kaikkiin sähköposteihin kokoelmaan liittyen? 

Timo sähköpostiosoite on muuten timo@ramones.fi 

Linkki "Feedback" on sivujeni alaosassa. Parhaani yritän. Englanninkieli hieman heikko. Joten täytyy katsoa posti  tilannekohtaisesti.

 

Kuva Timo Pullisen Ramones-näyttelystä 1.10.2004

Osa kokoelmastasi oli myös näytteillä 2.10. Turussa levymessuilla. Mitenkäs sinne päädyit?

Mika Salonen tiedusteli asiaa vajaa vuosi sitten ja pari minuuttia mietittyäni vastasin myöntävästi.
Kiirettä pitää messujen suhteen näin viime metreillä.

Kerropa vielä TOP 5 puutelistasi?

Miten olisi toimittajan Italiasta hankkima iso pahvilaatikko Ramones-lehtileikkeitä, sopimuksia ym. mielenkiintoista. Mutta ei taida olla pikkurahan puutteessa.

Kultalevy olisi kovasana, aito sellainen. Muutoin mennään  päivä kerrallaan ja katsotaan mitä sattuu kohdalle.

Ramones-keräilijä Timo Pullinen - Osa 1.

Kiitokset Timo Pulliselle ja Ramopunk-uutisten "Kiertävä toimittaja" Hannu W:lle.

-M!ka-

Kuva Timo Pullisen Ramones-näyttelystä 1.10.2004

Kiertävä toimittaja Ramones-näyttelyssä

Suurin piirtein vuosi sitten Pullisen Timoa pyydettiin pystyttämään Ramones-näyttely Turun messuille, viime vuonna vastaavilla messuilla oli Johnny Cash-näyttely. Mies valmistautui huolella etukäteen täyttämään 34 metriä seinäpinta-alaa rakentamalla mm. styroksista ja paperin paloista pienoismallin seinästä. Kiertävä toimittaja saapui paikalle perjantai-iltana, kun Timo oli jo saanut osan näyttelystä pystyyn. Alku-ilta vierähti levyjä, julisteita ja erilaista memorabiliaa seinälle ripustellessa ja loppuilta Ramones-videoiden parissa Timon Ramones-pyhätössä eli kotona.

Kuten messuilla käyneet huomasivat, oli näytteillä tavaraa melkoisen paljon ja silti paikalla oli vain osa Timon kokoelmista. Oli mukava huomata, että näyttely kiinnosti myös täysin Ramonesista tietämättömiä kävijöitä, ehkäpä joku vaikka innostuu kuuntelemaan hyvää musiikkia...

Pääasiahan ko. messuilla oli kirjamessut ja levymessut olivat sitten perimmäisen hallin perällä. Kävijöitä oli silti hyvin myös levypuolella ja paikalle tuli ihmisiä myös katsomaan nimenomaan Timon näyttelyä. Paikalla kävi myös kirjailijoita kirjamessujen "töiden" lomassa. Joillakin jopa Hey Ho-rintanappi rintakoruna.

Näyttely kiinnosti myös mediaa, Turun Sanomat oli heti ensimmäisenä lauantai-aamuna haastattelemassa Timoa. Joku paikallinen radiokanava kävi myös tekemässä ohjelmaa. Näyttelystä ei voi todeta muuta kuin, hyvä idea ja hyvä toteutus!

-Kiertävä toimittaja Hannu W-

 

Kirjava-uutisia

Ramones elää messuilla

TS/Henna Hagsberg
Timo Pulliselle Ramonesista on tullut elämäntapa

Turun Messukeskuksen D-hallin perälle on kolmekymmenmetriselle seinälle koottu kasoittain Ramones-tavaraa: cd-levyjä, vinyylejä, nimikirjoituksin koristeltuja rumpukalvoja, konserttilippuja, keikkajulisteita - kaikki yhden miehen kokoelmasta.

Timo Pullinen on Suomessa merkittävä Ramones-keräilijä, eikä hänen kokoelmansa ole maailmanlaajuisestikaan vähäpätöinen. Pullinen tutustui bändiin jo vuonna 1976. Tuolloin yhtye julkaisi ensimmäisen, omaa nimeään kantavan levyn. Siitä lähtien Ramones-kokoelma on kasvanut tasaiseen vauhtiin.   Nyt lähes 30 vuotta myöhemmin se kattaa jo yli 1 200 osaa. Niistä 730 on cd-levyjä, vinyylejä ja kasetteja. Äänitteiden lisäksi kokoelmaan kuuluu kaikenkirjavaa oheismateriaalia rintamerkeistä todellisiin helmiin, Ramones-pesäpallomailaan ja -paperiveitseen. Pullinen arvioi keräämänsä omaisuuden arvoksi noin 20 000 euroa. - Monet naureskelevat, ettenkö keksi rahoilleni parempaa käyttöä, Pullinen hymyilee. Hänelle Ramonesista on kuitenkin tullut elämäntapa, jossa rahaa ei lasketa. Yhtyeen musiikillinen anti on jopa jäänyt sivuseikaksi. - Nykyään kyse on nimenomaan keräilystä, eikä niinkään musiikin kuuntelusta. En edes ymmärrä heidän sanoituksistaan mitään. Kielitaitoni on sen verran hataralla pohjalla, Pullinen nauraa. Näyttely todistaa Ramonesin kiinnostavan vielä nykypäivänäkin. - Kyllä Ramones iskee edelleen. Tosin kolme alkuperäisjäsentä on kuollut, mikä on surullista, Pullinen murehtii.

Suunnannäyttäjät ihastuttavat yleisöäkin

- Onhan tämä tosi hieno kokoelma, myöntää messuvieras Sirkku Rantanen, Ramones-fani jo toisessa polvessa. Rantanen tutustui Ramonesiin 1980-luvun loppupuolella äitinsä levyjen myötä, ja yhtye on hänelle edelleen kova sana. Pullisen kokoelmasta hän jäi kuitenkin kaipaamaan levyjen lisäksi esimerkiksi t-paitoja. - Olisin odottanut enemmän fanaattista fanisälää, Rantanen miettii. Lauri Mörsky ja Laura Santalahti tutkivat Pullisen kokoelmaa innostuneina. - Erittäin hienoa, että joku jaksaa tehdä tällaista elämäntyönään, Santalahti hehkuttaa. Hänelle Ramones on tuttu jo useamman vuoden takaa. Ensimmäisen levynsä hän osti kuutisen vuotta sitten. Mörsky taas tutustui bändiin pari vuotta sitten. Hänkin on vaikuttunut Ramones-näyttelystä. - Kyllä diggasin, hän ylistää. Kumpikin on samaa mieltä Ramonesin musiikillisesta merkityksestä jälkipolville. - Ovathan he suunnannäyttäjiä itse kullekin. Ilman Ramonesia ei olisi paljon muutakaan, Santalahti miettii.

SOFIA ILJIN
Luotu: 3.10.2004 3:01:10

Kirjava

Kuka-Mitä-Missä? Kirjava - B(r)okigt on ammattikoulu- ja lukioikäisten oma lehtitoimitus Turun Kirjamessuilla. Mukaan valitut nuoret toimittajat ja valokuvaajat ideoivat ja toteuttavat juttuja Kirjamessuilta Turun Sanomiin, Salon Seudun Sanomiin ja Åbo Underrättelseriin.