www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Tampere 5.-6.3.2010

Keikkaraportti

Havana Bananas-keikkaraportin etusivu

 

"Luonteri Surf palasi omalle tasolleen" (kuva: Juke).

Keikka:

Perjantai-ilta Havannassa

Vastavirran ympäristö näytti jotenkin erilaiselta kuin edellisillä vierailuillani Pispapalan punkpyhäkössä. Ihan kuin noita taloja olisi jotenkin enemmän ja tuossahan on joku kauppakin? No eipä se ympäristö tainut olla muuttunut edellisestä vierailusta, mutta tajusinpa, että saavuin kyseiseen kohteeseen ensimmäisen kerran ilman nestemuotoista pohjastusta, joten ympäristökin oudosti vaan tarkentui tuossa erilaisessa mielen- ja ruumiintilassa. 

No oli siellä VV:ssa kuitenkin jotain oikeitakin muutoksia tapahtunut, eli talon yläkertaan oli avattu pienimuotoinen loungebaari, jossa tuntuikin jo jotain tapahtuvan, kun paikalle Junnun kanssa saavuimme, syötyämme sitä ennen romanttisen illallisen hinta- ja yleistasoomme aivan liian korkealuokkaisessa italialaishenkisessä ravintolassa.

Portaat siis ylös ja ovi auki. Sanktio Trio oli parhaillaan akustisen settinsä puolivälissä kun sisätiloihin totuttauduimme. Muutamaan biisiin kerkisin paremmin keskittymäänkin ja homma vaikutti ihan toimivalta sekä musiikkinsa, että muiden puitteiden osalta. Hieman musiikkiin syventymistä häiritsi kaikkien ystävien ja tuttujen tervehtimiset, halaamiset, pikakuulumisten vaihtamiset ja tennareiden vertaamiset. Mutta kaikki tuo kuuluu asiaan yhtä olennaisesti kuin musiikki, kun M!kan bileissä on tavallaan kyse myös "skenen vuositapaamisista".  Ja kivahan nättei flikkoja on halailla, noista nahkitakkisista köriläistä en niin välittäis..  

Vastavirta-klubin yläkerran yleisöä (kuva: Jeke).

Joey Luumäen soolosetti oli hyvinkin viihdyttävä ja vaikka olenkin syntymästäni asti ollut melko vakavahenkinen nuori vihainen mies, niin ajoittain minuakin hymyilytti. Hieman. Raceballs -duon konsepti toimi paremmin kuin odotin. Vanhat punk klassikot vääntyivät hienosti hellbilly-punk-folk henkiseen muottiin Vesku-Tarjan ja läskibassoa taputelleen Laurin käsissä. Raceballs taisi olla monelle muullekin positiivinen yllätys ravintolatilassa ilmenneestä spontaanista palautteesta päätellen. Toimivaa livemusaa.

Raceballs (kuva: M!ka).

Lämmittelyjen jälkeen alakertaan, jossa ensimmäisenä lavalle kapusi Suomen Dead Kennedysiksi väitetty/sanottu Yleislakko. Hieman jännitti bändin puolesta miten ramokansa meininkiin suhtautuu, mutta onneksi paikalle oli saapunut runsaasti monenlaisista punkpiireistä tulevaa populaa, joka lienee oli yksi HB -bileiden taka-ajatuskin kun isäntä esiintyjälistaa pohdiskeli, joten pelkkään nahkatakkimuuriin bändin ei tarvinnut tuijottaa. Bändi veti varsin latautuneen setin. Puolet biiseistä taisi olla "eka demolta" ja loput uudelta Kuka pelkää politiikkaa? Lp:ltä. Tilit tehtiin selviksi, jyvät erotettiin akanoista ja Jyrki Kataista kehoitettiin harrastamaan enemmän masturbaatiota. Yleislakko on punk.

Yleislakko - "Suomen Dead Kennedys" (kuva: Juke).

Seuraavana lauteille noussut The Dwyers teki viime vuonna niin kovan levyn, Gas Station Masturbation, että bändi oli melkeinpä pakko nähdä livenäkin. Eikä nelikko pettänyt. Energistä "päin pläsiä" -meininkiä kahden kitaran voimalla. The Dwyersien tahdissa kelpasi hoilottaa ja heilua.

The Dwyers ja The Tarjas (kuvat: M!ka).

The Tarjas oli yllättävän kova myös. Hieman aprikoin miten pojat pärjäisivät Dwyersien jälkeen, mutta turhaa pohdiskelua taas kerran. Ehkä paras näkemäni Tarjas keikka. Uuden splitin Rakkaustarina -biisikin toimi huomattavasti paremmin hieman rankempana liveversiona, kuin itse levyllä.

Vandaalit meni itseltäni osittain ohi, mutta se minkä näin oli hyvää meininkiä. Ei bändi todellakaan mikään vanhojen herrojen nostalgiaklubi ole, vaan ihan verevä ilmestys edelleenkin. Ensimmäisen HB -illan päättänyt Luonteri Surf soitti vuoden parhaan keikkansa, toistaiseksi. "Luonterit palasi omalla tasolleen" sanoi Tapio-yhtyeen rumpali Väisänen keikan jälkeen ja hyvä niin. Ehkä tammikuisessa Semin vedossa oli kuitenkin mukana vielä jossain määrin lämmittelyä tai alkukankeutta.

Musiikillisesti oikein hyvä ja onnistunut ilta. Hyvin rakennettu kokonaisuus jossa oli keskenään riittävän erilaisia bändejä. Muista kuin musiikillisista anneista en sitten ollutkaan kiinnostunut ja jopa Vaakon nakin tarjoamiset jäi väliin kun suuntasimme yötä myöten back to Keski-Suomi. Lauantaillekin oli hyvinkin mielenkiintoisia akteja luvassa, mutta yhden illan juhlimiset sai tällä(kin) kertaa riittää. Olisikohan ensi vuosi M!kan pippaloissa välivuosi isompien kinkereiden osalta ja sitten taitaiskin ainakin ramopunk -sivustolle tulla se ensimmäinen kymppi täyteen.     

Keikka

Vandaalit (kuva: M!ka).

 

Kävijälaskuri