www.ramopunk.com

The Tarjas -etusivulle

   

Share |

Viva Fidel!

Ramopunk-uutisten artikkeleita Tarjasin Viva Fidel -levystä.

Ramopunk-uutiset 5.12.11:

Tarjasin tulevan 10" -vinyylin studiosessiot lopuillaan

Tarjas viimeistelee ennen joulua tulevan 10" vinyylilevyn äänitykset, "niin varmasti kuin Tarjasille mikään on", tarkentaa Vesku ja jättää pienen takaportin vielä auki.;) Levy on tarkoitus julkaista alkuvuodesta 2012 tai viimeistään keväällä.

Julkaisun  nimi on vielä auki, samoin kuin biisien määräkin. Veskun mukaan levylle on tulossa x kappaletta. Tarkoittaako se sitten roomalaisittain 10 vai enemmän, sitä ei tiedä vielä bändikään...

Lainabiisejä tullee levylle yksi tai kaksi. Varmuudella mukaan on tulossa 1991-96 toimineen ulvilalaisen skatepunkbändi Back To Normalin Fun Fun Disco -käännös Laivan discoon. Alkuperäisellä biisillä on pituutta 52 sekuntia ja Tarjas on hieman tiivistäen päässyt 42 sekuntiin.

"Hieno yhtye ja itse joskus yläasteella kovinkin diggasin," muistelee Vesku Back To Normalia, "Mulla löytyy pitkäsoitto edelleen hyllystä ja tasaiseen kuuntelen".

"Toinen mahdollinen cover on Joe Strummerin Silver and gold, vapaasti käännettynä hopeaa ja kultaa", kertoo Vesku, "Hatun nosto hienolle ja minuun paljon vaikuttaneelle miehelle".

Bazinga ep:ltä on mukaan tulossa Äkkilähtö ja Puskassa. Muista mukaan tulevista biiseistä Vesku nostaa esille muutamia: Tarjas loves Donnas, jonka nimi kertoo biisistä kaiken olennaisen, mutta kerrataan vielä sen verran, että Donnas on toiminut nimeä myöten Tarjasin innoittajana. Toinen Veskun omakohtaiseksi kokema biisi on Autotallibändi, jos hän toteaa näin: "Kertonee meistä, tai ainakin mitä toivomme."

Tommin käsittely taas taitaa olla skenen sisäistä huumoria, tai ainakin Sanktion levyt ovat olleet kuuntelussa Ulvilan suunnalla, sillä biisi kertoo Sanktion poikaan menneen saatanan ulosajosta.

Ramopunk-uutiset 27.1.12:

The Tarjas vuosimallia 2012.

Tarjas studioon viimeistelemään tulevaa levyä

Tarjas menee 30.1. äänittämään viimeisiä vetoja tulevalle kolmannelle levylleen, jonka työnimi on "Kolmonen" mutta ristitään kuulemma paremmin myöhemmin. Tällä kertaa äänitettävissä biiseissä bassoa soittaa tuore basisti Kimmo Laurel ja on ilmeisesti neljäs tällä levyllyllä soittava basisti.

Kimmo on laikaisemmissa sessioissa myös laulanut taustoja parissa biisissä.

Tulossa on 10" vinyyli jossa tulee olemaan 10 biisiä, elleinyt mitään yllätyksiä tule.  "Sama siis kun jazz lehtien kriitikot antaa arvosanaksi kiekolle, vitsailee Vesku.

Livenä Kimmo Laurelin bassotteluun pääseen ensimmäistä kertaa tutustumaan 28. tammikuuta Porin Montussa, missä bändi esiintyy Tappajatomaattien kanssa.

Ramopunk-uutiset 13.3.12:

Tarjasin tuleva levy nimetty Fidel Castron mukaan:

Viva Fidel!

Tarjasin uusin pian painoon lähdössä oleva levy kantaa vallankumoushenkistä "Viva Fidel!" -nimeä ja levyltä löytyy myös saman niminen kappale. Tarjasin Vesku kertoo Viva Fidelistä näin:
"Itseäni on aina kiehtonut henkilöhahmona Fidel Castro ja miltei ärsyttänyt, kun joka paikkaan ängetään Che Guevaran kuvia, tarroja tekstejä ja jopa lauluja. Hieno mies kyllä, mutta missä on laulut miehelle, joka on todistanut, että diktaturia voi olla oikeasti toimiva hallintomuoto. Ainoa joka on saanut kommunismin toimimaan maassaan esimerkillisesti. Kyseessä on kuitenkin pieni miltei kehitysmaa, jossa on koulujärjestelmä koko kansalle ja lukutaito 100%. Terveydenhuolto on myös  taattu koko kansalle. Vieressä maailman napa Amerikka jossa asiat päin helvettiä ja on niin sivistynyttä demokratiaa että. Täten siis tein biisin miehelle jota ihailen. Kyseisen biisin levyllä laulaa basisti Kimmo ja allekirjoittanut yhdessä."

Viva Fidel Castro por cien años mas
contra el capitalismo de america
un pequeño pais contra el resto del mundo
y ellos nunca pueden asesinarte!

(Viva Fidel)

Ramopunk-uutiset 9.5.12:

Tarjasin Viva Fidel! painossa

The Tarjas -yhtyeen kolmas pitkäsoitto Viva Fidel! on lähtenyt painoon. Levyltä löytyy 9 biisiä, jotka ovat pääosin bändin omaa tuotantoa. Kovereita mukana on kaksi: "omakylän poikien" Back to Normalin  Fun fun disco eli Autotallibändi, sekä The Queers yhtyeen Tamara Is a Punk, käännettynä muotoon Tarjas on Punk.

Kannen kuvista vastaa valokuvaaja K.Valtonen ja ulkoasusta Tarjasin Vesku. Levyllä musisioi Vesku, Kimmon ja Masan lisäksi varabasisti Kimmo ja ex basisti Timo. Basistin roolissa kuullaan myös "mukabasisti Veskua". Taustalauluissa mukana ovat Me Wokkivihannesten pojat.  Levyllä soi myös mies sopraano, ukulele ja hammond urut. Formaattina tulee olemaan10" vinyyli, jossa on bonuksena mukana cd-versio levystä. Julkaisuun levy on tulossa viimeistään kesäkuussa.
Biisilista näyttää tältä:

intro
...Kohti varmaa kuolemaa
Tarjas sydän Donnas
Äkkilähtö
Tommin käsittely
Autotalliyhtye
Viva Fidel
Puskassa
Laivan discoon
Tarjas on Punk

Ramopunk-uutiset 22.9.12:

Tarjas Satakunnan Kansassa.

Tarjasin Viva Fidel julkaistaan 22.9.

The Tarjas-yhtyeen Viva Fidel -levy julkaistaan 22.9. [RAMO]Punk´s not dead -tapahtumassa Porin Montussa. Kuten levyn nimestä voi arvailla, sen nimibiisissä Viva Fidelissä hurrataan Kuuban suuntaan Fidel Castrolle. Satakunnan Kansassa 20.9. bändi toivoi Castron elävän vielä sata vuotta piikkinä riistokapitalistien lihassa.

Ramopunk-uutiset 1.11.12:

Tarjasin Viva Fidel-levy:

Painokone hajosi ja formaatti vaihtui

The Tarjas-yhtyeen Viva Fidel -levy piti julkaista 22.9.12 [RAMO]Punk´s not dead -tapahtumassa 10" vinyylinä cd:n kera. Levy kuitenkin myöhästyi julkaisukeikaltaan, koska 10" vinyylejä valmistava painokone hajosi, eikä painofirma ole ilmeisesti enää uutta konetta hankkimassa. 

Viva Fidelin formaatiksi muutettiin 12" vinyyli jonka ohessa on mukana myös cd-versio. "Vinyylillä on paljon paremmat soundit joten suosittelen sen kuuntelua. Eri masterointi. Tai siis vinyylille laitossa tehty taajuskatsaus/tasaus. Koelevy tuli jo eli virallinen lienee nyt jo tulossa suomea kohti",  kertoo Vesku Tarja. Jos levy ehtii Suomeen Tarjasin Tampereen keikalle 23.11, tulee se olemaan levyn toinen julkaisukeikka.

 

Kävijälaskuri