www.ramopunk.com

The Tarjas -etusivulle

   

Share |

Toisen Vaihtoehdon no 232:n levyarvioissa:

The Tarjas - Mustaa kahvia ja Smoking Popes CD (Killer)

The Tarjasin punkpop on henkisesti sukua Luonteri Surfille, mutta siinä missä Luonteri Surf oli maaseutuhenkinen, The Tarjas on pikkukaupunkihenkinen (Takaisin Ulvilaan). Koskettimilla maustettu Kesäaamut kuulostaa sekin Luonteri Surfilta siirrettynä Ulvilaan. Toisaalta The Tarjasin asenteessa on jotakin karipeitsamomaista; sellaista naivismia ja vapautta tehdä sanoituksia näköjään ihan mistä vaan sattuu mieleen juolahtamaan. Vaikka sitten mustan kahvin ja Smoking Popesin erinomaisuudesta. Aina ne sanoitukset eivät ole kovin viimeistellyn tuntuisia, mutta tässä tapauksessa se vain lisää niiden inhimillisyyttä ja levyn pienimuotoista, ihmisläheistä tunnelmaa. Mun naapurini taas kuulostaa Ne Luumäiltä ja tämä typerä "voi ei, voi ei, mun naapurini on gay" -kertosäe iskostuu päähän ensi kuulemalta.

CD:llä ovat mukana myös viime numerossa arvioimani CD-singlen Skeittitytöt ja Apteekkiin, ja nyt täytyy myöntää, että hävettää kun en silloin aiemmin hoksannut, että Apteekkiin on alunperin Dwarvesin Drug Store. Kyllähän nyt tuollainen olisi pitänyt huomata, ainakin jos luulee olevansa jonkinkaanlainen punk-toimittaja. Vaikkei edes omistaisi ainuttakaan Dwarves-levyä (kuten minä en omista), niin soihan ko. piisi aikoinaan aikamoisessa tehosoitossa Räkärodeossa. Ei ihme, että Apteekkiin oli heti niin hyvän ja tutun kuuloinen piisi. Hyvän version The Tarjas on siitä tekaissut. Myös inhoamaani GG Allinia coveroidaan tällä kertaa.

Jotenkin sellainen yhtenäinen kokonaisuus tältä levyltä puuttuu, mutta toisaalta jokainen piisi sitten erottuu omana itsenään. Sanoisin, että adjektiivi joka ensimmäisenä nousee mieleen, on "jättekiva", ja että tämä on ainakin toistaiseksi tämän vuoden paras kesälevy.  (Arto Hietikko)

Arvostelu on julkaistu Toisen Vaihtoehdon ja kirjoittajan luvalla. Hartza naputteli sähköiseen muotoon.

 

Kävijälaskuri