www.ramopunk.com

The Tarjas -etusivulle

 

Ramopunk-uutiset 20.6.08

Tulevan Tarjas-levyn kansi.

Tarjasilla levynjulkaisukeikka 29.8.08

The Tarjas juhlistaa uutta levyään levynjulkaisukeikalla perjantaina 29.08 Porin Montussa. Mukana menossa on myös Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit.

Yhtyeen pian julkaistava ensimmäinen pitkäsoitto on nauhoitettu Tattari studiossa Porissa, jossa bändi kävi muutamaan otteeseen toukokuussa. Mestarina studiossa hääri Kimmo Koskinen Iskias -yhtyeestä. ”Kivaa oli ja Kimmo-setä kiva, ” kommentoi Tarjasin Vesku studioreissua.

Vinyylimuoviseosta

"Levy on hyvä, näyttää loistavalta ja on vinyylimuoviseosta," Vesku kehaisee. Killer Records julkaiseekin levyn 12" vinyylipainoksena.

Levyllä tulee olemaan 11 biisiä ja vinyylipainoksessa kaksi vaihtoehtoista versiota kontrabasson kera ja vinyylin tilaajia hemmotellaan myös levyn mukana tulevalla uudella "The Tarjas -logo" pinssillä.

Mielenkiintoisena detaljitietona mainittakoon, että levyn teossa on mukana myös mies Amerikan Yhdysvalloista. Oregonilainen Mutant Pop Recordsin Tim Davenport toimii nimittäin levyn masteroinnin tarkistajana. ”Mies monen hienon vinyylin takaa,” kertoo Vesku, ”hän tarkistaa, että kaikki ok ja jos ei niin masteroi lisää tarvittaessa”.

Tarjasin MySpace-sivulla on kuunneltavissa pari näytebiisiä tulevalta levyltä. Käykääpä kuuntelemassa täältä.  

Lisää infoa Tim Davenportista: Wikipedia, Mutant Pop Records.

Vinyyli ja cd julkaistaan samaan aikaan

"The Tarjas 12tuuman Vinyyli saapui jo painosta ja nyt näyttää siltä että myös hienodigipack cd ehtii julkaisu keikalleen myös. Eli Tarjas pitää oikein tuplajulkaisukeikan Porissa ja jatkaa samalla radalla myös viikon päästä niistä Kuopiossa," kertoo Vesku. Vinyylilevyn julkaisee Killer Records, mutta cd -version julkaisijaksi löytyi uusi pienlevy-yhtiö Morjekords.

Ramopunk-uutiset 11.10.08

The Tarjas Rumban arvostelussa

Rumbassa 19/08 Rumbassa arvioitiin "pikatuomioissa" The Tarjasin ensimmäinen pitkäsoitto. Mervi Vuorelan kirjoittama pikatuomio kokonaisuudessaan tässä:

The Tarjas: The Tarjas 

(Morjekords)   ***  (eli 3/5)

Donna tarkoittaa suomeksi Tarjaa - ainakin jos neljään ulvilalaiseen punkkariin on uskominen. Kalifornialaisen The Donnasin innoittamana perustettu The Tarjas soittaa suomenkielistä kolmen soinnun ramopunkia, jossa ei turhia kikkailla. Tarjat eivät ehkä ole ihan niin sexyjä high school-beibejä kuin Donnat, mutta sitä suuremmalla syyllä meininki pysyy stressittömänä, soundit mukavan karheina ja tekstit älyvapaina.

Mervi Vuorela

"Tuomari tulee ja tuomari tuomitsee..." 

(Ramopunk-uutiset 16.10.08)

Ramopunk-uutiset 15.10.08

Soundin Antti Luukkanen:

Ramones - maailman yksi yliarvostetuimmista yhtyeistä

Soundin kriitikko Antti Luukkanen ei tykkää ramopunkista eikä Ramonesista, mutta antoi silti Tarjasin uudelle levylle 3/5 pistettä levyarviossaan Soundissa 10/2008, "koska se soittaa ärtsysti ja biisejä on tehty muustakin kuin Ramojen kuuntelusta." Tässä tuo Luukkasen arvostelu kokonaisuudessaan:

The TARJAS: The Tarjas (Killer)

Ramopunk on vähän kuin Keskustapuolue. Ensinnäkin itseisarvoksi on otettu taantumus. Lisäksi molemmat ovat olleet ajankohtaisia hetken verran joskus kymmeniä vuosia sitten, mutta sitten aika meni ohi eikä kukaan ole huomannut heille siitä kertoa. Nyt heihin voi suhtautua lempeästi, jos ei tarvitse olla liian läheisissä tekemisissä. Jos sen sijaan joutuu samaan tilaan, ärsytyskynnys ylittyy varmasti.

Vaikka The Tarjas onkin ideoinut nimensä älyttyään suomentaa Donnasin esikoisalbumin, on heidänkin esikuvansa tietysti Ramones, maailman yksi yliarvostetuimmista yhtyeistä. Siksi The Tarjasin valkoiselle vinyylille prässättyä esikoisalbumia on hiukan turha arvottaa. Riittää kun kertoo, että se kuulostaa Ramonesilta. Muuta tarkoitusta sillä ei olekaan. Vaikka puolet levyn biiseistä on lainavetoja, ei mukana ole yhtään Ramones-coveria, vaan muutamien sinänsä nokkelien omien biisien joukossa kuullaan muun muassa Misfitsiä ja homopunkbändi The Queersien materiaalia.

Suhteutettuna Suomen ramopunkbändien joukkoon The Tarjas on ehdottomasti parhaasta päästä, koska se soittaa ärtsysti ja biisejä on tehty muustakin kuin Ramojen kuuntelusta. 

3/5

Antti Luukkanen, Soundi 10/2008

 

Kävijälaskuri