www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

Apina ja Corolla -ep

Apina & Corolla
Ilman kypärää

Uudet kuninkaat
Mä ostan tän kaupungin
Badmobile

Rehtorien Apina ja Corolla -cdep julkaistiin 2.5.03 ja sitä sai heti uunituoreena ostaa  Tavastian Ramopippaloista ja jatkossa ainakin Woimasoinnulta.

Pakko on kehaista, että "Apina ja Corolla" / "Badmobile" ja "Ilman kypärää" ovat ehdottomasti Rehtorien biisien parhaimmistoa. Omalla suosikkilistallani ne pääsivät heti kuuden parhaan Rehtorien biisin joukkoon!

Eikä ole myöskään turha biisi Hiljaa-levyltä tälle ep:lle napattu "Uudet kuninkaatkaat". Mieltä oli jäänyt vaivaamaan, kertooko biisi Olavi Virrasta, Baddingistä tai jostain muusta  ns. vanhasta kuninkaasta ja sitähän piti tiedustella Rehtori Hekolta. Heko vastasi kysymykseen Rehtoreiden vieraskirjassa 22.5.03 näin: 

Uudet kuninkaat kertoo tähdestä, josta tulee tähde. Olavi ja Rauli oli mielessä, kun sitä tehtiin, mutta myös Laila ja Christer sopivat jotenkin kuvaan. Ihan samasta aiheesta on työn alla uusi biisi, jonka nimi on Yhden tähden jaloviina...

M!ka

 

Ville Vee arvioi levyn 1-2-3-4-sivuilla 7.5.03 näin:

Rehtorit: Apina ja Corolla
mini-cd (Woimasointu WS019CD)

Tällä mini-cd:eellä soundit ovat hieman totuttua Rehtorit-äänimaailmaa rosoisemmat, soittokin raaemman kuuloista. Lukuun ottamatta tietenkin Uudet kuninkaat biisiä, joka toki onkin aikasemmista sessioista ja tuttu jo Hiljaa! -pitkäsoitolta.

Apina ja Corolla toimii ja rokkaa, jää mukavasti mieleen soimaan. Hieno kuvaus tietystä ihmistyypistä, mukavaa jatkumoa Perjantain ja Maanantain välinen yö -biisille karvanoppameininkeihin. Saammekohan joskus tulevaisuudessa kuultavaksemme "Konstaapeli Pasanen meets Apina" -biisin? Hyvää totutunlaista rehtoritroclnrollia.

Ilman kypärää sopisi hyvin perjantai-illan aloituspiisiksi, jos olisi ikää 15 vuotta vähemmän ja uskaltaisin vielä vetää ilman kypärää. Nykyään kun tulee käytettyä heijastinta myös sisällä. Loistavaa tavaraa. Suoraksi ja nopeaksi perusrokiksi yllättävän toimiva. Tai ei, suorat ja nopeet ja yksinkertaiset, ne aina toimii parhaiten. Loppujen lopuksi.

Uudet kuninkaat biisiä tai sen potentiaalia en ole koskaan ymmärtänyt, tai sen sisällyttämistä keikkasettiin. Tälle levyskälle se tosin tuo mukavaa kontrastia nopeempien rytistysten sekaan. Mä ostan tän kaupungin on aika tavanomainen ja heikko esitys, verrattuna ainakin kahteen ekaan biisiin. Ihan ok ja mukava, mutta vähän täytebiisin makua. Saattaa tosin olla että vain mun suussa. Bad Mobile on ulkomaankielinen versio Apina ja Corolla -biisistä. Tässä siitä ei sen enempää ...