www.ramopunk.com

 

Rehtorit etusivu

M!kan haastattelussa:

Rehtori Heko

Julkaistu 17.2.08

Poko Records on julkaisemassa Rehtoreiden ensimmäistä pitkäsoittoa, Millionääri-levyä uudelleen ja Rehtorit suunnittelevat julkaisevansa samana ajankohtana myös upouuden levyn...

-M!ka-

Millionääri Rehtorien ensimmäinen pitkäsoitto vuodelta 1995.

"Tuntuu kuin kuuntelisi identtisen pikkuveljensä levyä.

Hysteerinen, nokkela, vaihteleva, lupaava. Punkpopreseptikirja."

Rehtori Heko

 

Frankenstein cd-single vuodelta 1995 ja F.C. Born To Lose vuodelta 1996

Poko on julkaisemassa uusintapainoksen Rehtoreiden Millionääri -levystä. Milloin tämä julkaisu tulee tapahtumaan?

Päivämäärä on päättämättä. Alkuperäinen tavoite oli vuoden alkupuoli eli ennen kuin koulut loppuu. Varmistus tulee, kunhan saadaan PNKRCKR:in aikataulu valmiiksi.

Uusintajulkaisu tulee olemaan vähän alkuperäistä lihavampi. Mukana on bonuksina ainakin singlejulkaisuilta Frankenstein ja F.C. Born to Lose. Onko mukana vielä muutakin?

Alkuperäiseen ideaan kuului kyllä kaikki Pokolle tehty, eli "Koko Poko" -pohjalta lähdettiin liikkeelle. Nolous- ja huonouspohjaista karsintaa harkitaan. Nuo onnistuivat hyvin, "Se tulee silmille!" on aika kiinni siinä 3D-videossa ja "Hölmöillään" on huono.

Minkälaiset fiilikset Hekolla on levyn uusintajulkaisusta?

Kiva, että aika moni saa tuonkin levyn. Vihdoinkin. On sitä sen verran kyselty. Itsestä tuntuu kuin kuuntelisi identtisen pikkuveljensä levyä.

Miten luonnehtisit tuota Rehtorien ensimmäistä pitkäsoittoa?

Hysteerinen, nokkela, vaihteleva, lupaava. Punkpopreseptikirja.

Mitkä ovat omat suosikkisi noista uusintajulkaisuista, ja miksi?

Frankenstein ja F.C. Born to Lose on hyviä biisejä. Teksteihin olen todella tyytyväinen. Tuotantomielessä molempiin on tungettu liikaa tavaraa. Tästä tavastani olen nyttemmin päässyt eroon, koska muut ei anna laittaa joka biisiin esim. "sähkön ääntä" tai "seinän takaa kuuluvaa venäjänkielistä puhetta"!

(Kuva: M!ka)

"Jonkinlainen musiikillinen punainen lanka löytyy tällä kertaa "London Callingin" pokerinaamaisesta sillisalaattiudesta."

Rehtori Heko

 

Uusi Rehtoreiden levy on tulossa julkaisuun samoihin aikoihin Millionäärin uusintapainoksen kanssa. Julkaistaanko se omakustanteena kuten edellinen, Klassista musiikkia -levy, vai onko vaikkapa Poko innostunut julkaisemaan myös uutta Rehtorit materiaalia?

Itse äänitetään omilla kamoilla ja tuotetaan, mutta esim. markkinointisopimus esim. Pokon kanssa saattaisi olla esim. hyvä idea. Levy-yhtiöidenhän olisi syytä keksiä jotain järkevää tekemistä, nyt kun "levytyssopimus" tarkoittaa vain hitainta tapaa saada musiikkia julki.

Uusi levyprojekti kulkee työnimellä PNKRCKR. Da Vinci -koodilla tuo tarkoittaa Punk Rock Record.  Onko levyllä jo virallinen nimi ajateltuna valmiiksi. Onko se ehkä tuossa?

Miksei. PUNKROCKER oli mun koodi. Takakannessa lukisikin sitten kyllä selkokielellä: PUN-KRACKER! Tätä jonkun mielestä hauskaa ideaa ei luonnollisestikaan ole hyväksytetty 75 %:lla. Jonkinlainen musiikillinen punainen lanka löytyy tällä kertaa "London Callingin" pokerinaamaisesta sillisalaattiudesta.

Rehtorien kotisivujen tiedotteessa luki, että 12 levyttämätöntä jonkin verran keikoilla kuultua biisiä on ehdolla tulevalle levylle. Mitkä nämä biisit ovat?

HUPS! Huteran kielenkäyttöni seurauksena syntyi väärinkäsitys. Keikoilla on soitettu kolmea. Eli Käyttäydy!, Mä pidän turpani kii ja Aina joku eksyy on kuultu.

Seuraavina livetetään näitä: Mä vihaan koko aurinkokuntaa, Poikaystävä ja todellinen
Rehtorit-harvinaisuus: kappale, jonka nimeä emme ole päättäneet! Siitä tullee "Vainolaulu" tai "Agents". Ellei sitten "Satelliitein". Viime viikolla saatiin valmiiksi Ketä meitä on, Kansainvälinen salaliitto ja Kiva kiitti moi.

Rehtorien nettisivuilla kerrottiin myös, että 12 levyttämätöntä biisiä on valmiina ja kahdeksan pitäisi tehdä lisää. Nuo kahdeksan on kai sitten jo jossain raakilemuodossa olemassa?

Jep. Ja on niitä enemmänkin! Itse odotan kitaran kieli pitkänä, että Reponen säveltää Vuoden poliisin.

Missä vaiheessa biisien karsinta tulee tapahtumaan, ennen studioon menoa, vai sen jälkeen?

Ennen äänityksiä.

Mihin studioon Rehtorit on menossa ja milloin?

Äänitykset tehdään treenikämpällä, miksaus Revolverissa, missä Klassista musiikkia -levy tehtiin.
Heti aletaan äänittää, kun biisit on kasassa. Ihan huimaa ajatuskin, että samalla kokoonpanolla tehdään toinen levy!

Stemppiä vaan Rehtoreille levytyssessioihin. Mielenkiintoinen kevät on Rehtoreille tulossa... 

M!ka

 

Kävijälaskuri