www.ramopunk.com

Rehtorit etusivu

Rehtori Reponen jr. ja Rehtori Heko

kommentoivat Klassista musiikkia -levyn biisejä

Rehtori Heko

Tällä levyllä on kaksi aihetta yli muiden: kova meno ja kuolema. Tuo ah niin muodikas ja radiossa soiva teema “sinä olet/olit inhottava, mene pois” ei ole meistä kiinnostava. Selvää jälkeä kyllä sivuaa tuota, mutta mun mielestä siinäkään kertoja ei ihan jaksa mököttää maaliin asti...

Rehtori Heko (Rehtorit)

Surf-tyttö

Sävellaji:kesä-duuri. Siellä se avausrivi oli Lehtolaisen kirjassa. Rupesin huiteleen ja ei siinä kauaa nokka tuhissut. Menee ja hymyilee mennessään. Paaaaljon myöhemmin huomasin rakenteellis-rytmisiä yhtymäkohtia yhteen American Idiotiin...

Rehtori Heko

Surftyttö osallistui Ramoviisuihin 2005 muttei päässyt jatkoon – kyseessä oli joku ihme oikeusmurha jota muista en. Viisujen jälkeen aloimme treenata tätä, enkä tiennyt että tämä oli Hekon sävellys ennen kuin ehkä kolmansissa treeneissä. Ihmettelin vain että onpa kiva mutta kuitenkin tutun tuntuinen biisi.

Rehtori Reponen jr.

 Toivon että jengi nauttii levystä ja että meillä oli kivaa tehdä sitä. 

Toivottavasti se kuuluu läpi sitä kuunnellessa.

Rehtori Mikko (Rehtorit)

Punk Rock

KKK took my baby away:stä tää alkoi. Siitä introsta. Hakkausta ja tauko, hmmm, pannaas PIDEMMÄT tauot. Teksti tuli yhtä (parasta) sanaa vaille kerralla. Ajelin mökille ja hoilasin muuten valmista biisiä ja soitin Miikalle: “Koorus menee näin:

PUNK ROCK PUNK ROCK PUNK ROCK ja sit vielä jotain, esim OH YEAH.

Mikä ois se punkein juttu?” “Mää soitan sulle.” 10 min myöhemmin: “ASIAA!”

Kiitos Miika.

Rehtori Heko

Punk rockin kertosäkeessä on kumma rock ’n’ roll –basso ja vähän ska-kitaraa. Tämä kuulosti ensimmäisissä treeneissä niin hauskalta ettei sovituksesta enää tarvinnut keskustella.  

Rehtori Reponen jr.

Rehtori Reponen jr.

3x1x2,40

Tää on vanha biisi. Mun sävellys oli vaan huono. Sanna sävelsi paremmin ja kun saatiin toi hakkausidea tohon kertosäkeeseen, niin se oli menoa. Sitä tullaan käyttä-mään toistekin. Eka säkeistö kertoo elämästä yleensä ja toka John Lennonista. Ainakin se sanoi: Rock on tuoli.

Rehtori Heko

Kappaleen sanat ovat kaivelleet minua vuodesta 1998. Tuolloin 3 x 1 x 2,40 oli kokonaan eri sävellys, jota jopa soitettiin keikoilla. Joku tässä silti mätti, emme edes harkinneet biisin ottamista Hiljaa! –levylle. Nyt hyvät sanat ovat oikeassa kappaleessa! Ja koska kaikki eivät tiedä mitä nuo numerot meinaavat – kyseessä on haudan mitat.

Rehtori Reponen jr.

 

Hitaammin, matalammalle ja veltommin

Murhaa. Sanna “lauloi” tämän rankan päivän päätteeksi kun Tiedän kaiken oli pykinyt ja muutenkin ärsyttänyt. Se oli kerralla siinä. Tarkkaamossa pelotti. Rummut on makeet!

Rehtori Heko

Tämä tuotos on Rehtori McLennon jr. Rehtori Hecartney –työparin vika. Kaksistaan hakattiin kitaraa ja huudettiin. Mainio mekastuspala!  

Rehtori Reponen jr.

"...ei kannata yrittää

ei siitä mitään käteen jää

ei kannata yrittää

kohta kaikkia hävettää

narua kaulaan vaan

c'mon lannistutaan!

Ei kannata yrittää mitään

ikinä..."

(Rehtorit: Ei se siitä)

Ei se siitä

Ajattelin tehdä molliheviä NIIN synkällä tekstillä että naurattaa. Eka versio olikin ramonesheviä, mutta ei se naurattanut. Ilmeisesti meidän paras työtapa on sellainen, että mä sävellän huonon version ja Sanna parantaa sitä. No nytpä tuli Sannallekin huti: hyvä sävellys mutta sovitus ei toiminut! Hähä! Soitto oli yhtä rankkaa kuin teksti. Minäkö se treeneissä sanoin että soitetaas kepeintä mahdollista musiikkia, olisko se reggaeta? Ska siitä tuli ja heti nauratti. Enkä tosiaan tiennyt osaavani sovittaa puhaltimia! Bassohan tätä vie kuin pässi narua.

Rehtori Heko

Yllätyn iloisesti joka kerta kun kuulen tämän, levytys onnistui niin hyvin! Tappolannistavalta vaikuttavat sanat ja hilpeä ska-sovitus – juuri sopivan ristiriitainen sekoitus. Toimii myös livenä oivallisesti, vaikka alkuun hirvitti miltä tämä kuulostaa, kun on pakko soittaa ilman puhaltajia.

Rehtori Reponen jr.

"...Tiedän että mä oon täällä

Tiedän mikä levy on päällä

Tiedän kuka rakastaa mua

tiedän kaiken mitä pitääkin

Tiedän miten kitara soi

Tiedän milloin huudetaan  -oi!

Tiedän et mä rakastan sua

Tiedän kaiken mitä pitääkin..."

Rehtorit (Tiedän kaiken)

Tiedän kaiken

Suoraa puhetta aina ajakohtaisista asioista.

Rehtori Heko

Vanhimmasta päästä kappaleita. Levyversio ei onnistunut ihan niin hyvin kuin olisimme halunneet ja kenties osaksi tämän vuoksi biisi joutui keikkatauolle. Nyttemmin ralli on taas setissä ja syystä, sehän on nokkela kuin mikä.

Rehtori Reponen jr.

 

Kovan päivän yö

Sami Hellakopteri tuo aina ärsyttävän valmiita biisejä. Sanojen nokkeluus huimaa. Jos siis kuulija on käynyt Helsingissä. Kiva soittaa oma osuus kerralla sisään.

Rehtori Heko

Lempisanoitukseni levyllä on epäilemättä tämä! Itse pidän enemmän abstraktista taiteesta ja käyn kotimatkalla aina juttelemassa Paasikivelle, Waltarille ja Kekkoselle.

Rehtori Reponen jr.

 

Päät kääntyy

Sami “Chilly” Pepper tuo aina ärsyttävän valmiita biisejä. Sanoitus koostuu faktoista. Musiikillinen neronleimauksemme oli soittaa kertosäe hiljaa.

Rehtori Heko

Helppohan meidän on aukoa poppareille kun emme itse päädy otsikoihin muualla kuin M!kan Ramopunk-uutisissa, hähhää!! Rehtori Heko pyllistää! Mikko haastaa riitaa! Rehtori Mikkola etuilee! Rehtori Reponen jr. möläyttää! Ei vaan ihan tosi, ampukaa minut jos joskus päädyn antamaan huonekasvien hoito-ohjeita Anna-lehteen. Ihan huonekasvienkin vuoksi.

Rehtori Reponen jr.

 

"...Me lauletaan teille, joilla on paita

Me lauletaan teille, ootte kuninkaita

Me lauletaan teille, kun ei oo muitakaan

Me lauletaan teille, joilla sydän hakkaa 

Me lauletaan teille, vaikka almanakkaa

Me lauletaan teille, kun ei oo muitakaan..."

(Rehtorit: Me lauletaan teille)

Me lauletaan teille

Suoraa puhetta aina ajankohtaisista asioista. Te olette rock’n’rollin peruspilari. Ilman levy-yhtiön väsynyttä kuukausipalkkaista tiedottajaa pärjätään kyllä. Ilman levy-yhtiöitä ja levyjä pärjätään kyllä. Ei sähköäkään tarvita. Teitä kyllä.

Rehtori Heko

”Me lauletaan teille kun ei oo muitakaan” ei ole yleisön vähättelyä vaan sitä, ettei ole niin väliä onko yleisöä kymmenen vai tuhat. Useammin nimittäin luku on lähempänä kymppiä kuin tonnia. Tämän biisin ansaitsevat kaikki tutut kasvot keikoilla, Jansku, sä, mä ja pari ystävää.

Rehtori Reponen jr.

 

Päin kuolemaa

Roy Orbisonin elämänkerrat kannattaa lukea. Tämähän on pophitiksi ihan muotopuoli. Sanat tein ajan kanssa ja vähän isommalla kynällä. Kaksi vuotta niihin meni. Laulaja laulaa hyvin.

Rehtori Heko

Älkää kuunnelko tätä Leenan tavoin vesiliirrossa, se ei kannata vaan voi alkaa pelottaa.

Rehtori Reponen jr.

 

Tädillä on Cadillac

Aim ö Roudranö hani!

Rehtori Heko

Nopeita naisia ja kauniita autoja, tästähän Rehtorit-yhtyeessä on kyse. Oma tätini ajaa muistaakseni Saballa.

Rehtori Reponen jr.

 

Selvää jälkeä

Sami Weezer tuo aina ärsyttävän valmiita biisejä. Hieno riffi ja kertosäe. Se kohta säkeistöä missä mä en soita ei oo iha paras.

Rehtori Heko

Rehtori Mikkola se osaa tehdä sellaisen ihmissuhde- ja eroamislaulun että sitä kyllä kelpaa laulaa ja kovaa! Ei mitään viiltävää tuskaa ja jäätävää sadetta tai että haista paska sinä satans petturisika/-emakko. Onhan noillekin tuntemuksille sijansa muttei tässä bändissä. Mennään duurissa ja tunnustetaan tosiasiat.

Rehtori Reponen jr.

"...Leena luulee lentävänsä

Leena nousee ikkunalle

Leena lentää niin kuin lintu

Leena lentää kauas pois..."

(Luonteri Surf: Leena lentää)

Leena tahtoo kiljua

Kiljua, karjua, kirkasta. Nokkelaa! On on! Kiljuminen ja kirkuminen keksittiin ekana ja oltiin ihan varmoja, että kolmas yhtä hyvä löytyy. Ei löytynyt. Karju on OK.

Tää on muuten sitä punkkia ja kertosäkeen oo-oo on ihana!

Rehtori Heko

Vanhimpia levylle tulleita kappaleita, joka on ollut oma keikkasuosikki jo vuosikausia. Lempilauluja myös muuten vain. Alun perin säkeistössä oli vain yksi laulaja, mutta tämä enemmän tai vähemmän Raveonettes-henkinen duolaulanta on hauskempaa! Toisessa säkeistössä on kitaran kiertämisestä syntynyt melodia, kauheen hyvä sattuma.

Rehtori Reponen jr.

 "Leena tuntee bostikit

Tuntee tinnerit

Niitä Leena haistelee

Niitä Leena maistelee

Leena on, Leena on -

liimanhaistaja!..."

(Ne Luumäet: Leena on liimanhaistaja)

Tummempi puku

Isäni sanoi teho-osastolla maatessaan: "Kyllä se on Heko niin, että mitä vanhemmaksi elää, sitä tummempi puku". Sanoi se muutakin, mutta ei niistä tullut näin hienoa biisiä.

(“Toikin kaveri tuolla vaan makaa, eikä puhu mitään.”) Duurisointu loppuun.

Rehtori Heko

Tällaisia sanoituksia ei tule treeneihin joka viikko, vaan se mahtoi olla erityinen viikko se. Tästä laulusta ei sitten voikaan enempiä puhua, voisin mennä ja soitella vähän kitaraa.

Rehtori Reponen jr.

 "Mitä vanhemmaksi elää,

sitä tummempi puku

vaikka suru lepää

eihän se nuku

se on pinnan alla

muttei se huku

Mitä vanhemmaksi elää,

sitä tummempi puku..."

(Rehtorit: Tummempi puku)