www.ramopunk.com

M!ka's Privat Affairs -etusivulle

Historiallinen miekkailu

Täältä löytyy jotain aiheeseen liittyvää mitä olen keräillyt, pääosin linkkilistoja lähinnä omaan käyttöön.  Savossa historiallinen miekkailua pyöritetään Savon Historiallisen Miekkailun Seuran kautta Kuopiossa ja Varkaudessa. Seuran nettisivut löytyvät osoitteesta www.savonmiekka.net

Savon Historiallisen Miekkailun Seurassa opiskellaan myöhäiskeskiaikaista eurooppalaista taistelukulttuuria alkuperäisten 1400-luvun alussa kirjoitettujen oppien mukaisesti. Muut kuin alkuperäiset opit eivät oppimateriaaliksi varsinaisesti kelpaakaan.

Oppimateriaalin pääteoksena on italialainen Fiore dei Liberin vuonna 1409 kirjoittama Fior di Battaglia ('Flower of Battle'). Opas on koko eurooppalaisen taistelukulttuurin tärkeimpiä teoksia  ja kuvaa yhtenäisen ja kattavan järjestelmän. Myöhemmin voidaan tutustua myös esimerkiksi  1300-1500 lukujen saksalaisiin oppeihin. Aikalaislähteinä ovat silloin mm. Liectenauer, Ringeck, Codex Wallerstein, Thalhoffer, I.33.

Lajiin syvemmin perehtyessä tulee myös jossain määrin väkisinkin tutustuttua aikalaisoppien aikakauden eurooppalaiseen yhteiskuntaan ja ajatusmaailmaan, vaikkei se harrastamisen kannalta välttämätöntä olekaan.

Artikkeleita Savon kuvioista:

Lähinnä artikkelin ovat pääosin pieniä uutisointeja kursseista ym. ja esillä täällä omaksi huviksi ja tallessa, jos jotain vaikka tulee jatkossa tarvitsemaan, jossain yhteydessä.

Varkauden lehti 24.12.10

Mikko Gynther vieraili miekkailutreeneissä Varkaudessa ja kirjoitti Warkauden Lehden jouluaaton numeroon ison artikkelin.

Yle.fi Savo

Yle.fi Savon toimitus kirjoitti artikkelin liittyen 17.12. 2011 tehtyyn Radio Savon  radio-haastatteluun.

Kuopion Kaupunkilehti 17.12.10

Kaupunkilehti julkaisi pienen artikkelin tammikuun 2011 miekkailu alkeiskurssiin liittyen.

Kuopion Kaupunkilehti 19.2.11

Kaupunkilehti julkaisi pienen artikkelin maaliskuun 2011 miekkailun alkeiskurssiin liittyen.

ViikkoSavo 8.6.11

Kuopion Braahenpuistossa 11. heinäkuuta 2011 pidetyt yleisölle avoimet harjoitukset pääsivät ViikkoSavon menovinkkien "Viikon valintoihin".

15.1. -16.1. 2011 Miekkailukurssin mainos isommassa koossa löytyy täältä.

Fiore dei Liberi

Fior di Battaglia

Saksalainen koulukunta

Harjoitusvideoita

Varusteita

Wikitenauer historiallisen miekkailun Wikipedia

Tsekkiläisen miekkaseppä Pavel Mocin tekemä Viollet pitkämiekka. Puolentoista käden miekka oli oman aikakautensa Magnum 44. Tarpeeksi raskas panssaroitua vastustajaa vastaan. Tarpeeksi ulottuva, jotta kilpeä ei tarvita. Sopivan kokoinen siviiliaseeksi.

Ukilta jäänyt perintösirppi, yksi innoittaja tutustumaan myös sirppitaistelun oppeihin.

Kävijälaskuri