www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Ramopunk-piknik & Suolirock

7.7. 2012 Sumiainen, Äänekoski

6.7.2012 Ennakkobileet Pub Markus, Äänekoski

Share |

Ramopunk-piknik ja Suolirock 2012 Ramopunk-uutissa

Sisällysluettelo:

Ramopunk-piknik ja Suolirock 7.7.2012 (28.3.12, 7.6.12)

Ramopunk-piknik Sumiaisiin (8.12.11)

Leonid B Ramopunk-piknikille (31.12.11)

Mopojen keikka Suolirockissa peruuntui (5.6.12)

Etkoilla Usher Boys (7.6.12)

Rikoslain albumi myyntiin Ramopunk-piknikille (18.6.12)

Real Vacationin keikka Ramopiknikillä peruuntui (3.7.12)

Rikoslain uusi cd: Epävarmaa ehtiikö Ramopiknikille ja Suolirockiin (5.7.12)

Ramopunk-piknikin aikataulut (15.6.12-6.7.12)

70LV:n piknik-keikka peruuntui (6.7.12)

Keikkaraporttia tapahtumasta löytyy täältä

Ramopunk-uutiset 28.3.12, 7.6.12:

Ramopunk-piknik ja Suolirock 7.7.2012

Lauantaina 7. heinäkuuta on Ramopunk-piknik Veteraanipirtillä Camping Sumiaisen välittömässä läheisyydessä, jossa esiintymässä: Leonid B, Psykoterapia, 70-luvun Vihannekset, Sanktio, The Anderssons, Rikoslaki ja Real Vacation.

Jos suolakurkut ja ramoilu ei lauantaina nappaa, niin tarjolla on myös alkoholittomassa alternative-fiilistelyä Suolirock Junior -tapahtumassa, jossa esiintymässä on Orffit.

Iltapäivästä alkaen sitten  Suolirock-tapahtuma Koulunrannassa, jossa  mukana ainakin Kari Peitsamo & Road Hogs, The Souls, God Given Ass, Heavy Tiger, Double Happiness plays Kingston Wall, Psychedeliver, Constrained, Nyrkkitappelu ja ramopunk skenen kannalta mielenkiintoinen Hevikorolla. Valitettavasti Mopot-yhtyeen keikka Suolirockissa on peruuntunut. Liput Suolirockin maksavat 10 euroa ja piknik on totutusti ilmainen.

HeviKorolla yleisöäänestyksellä Suolirockiin

Suolirockin järjestäjät kyselivät Ramopunk-uutisissa ehdotuksia, mikä punkbändi värvätään soittamaan Suolirockiin ja toivovat erityisesti ramopunk-piknikille saapuvien ihmisten mielipiteitä. Jasu ei paljasta, miten paljon äänestäjiä oli, mutta kertoi, että vastauksia oli tullut "oikein roimasti".

HeviKorolla valittiin 11%:n  ääniosuudella. "Pertti Kurikan nimipäiviä oli myös äänestetty paljon, mutta Pertillä on sillon kesäloma, joten eivät päässeet", kertoo Jasu.

Ennakkobileet Äänekoskella 6.7.

Suolirock ennakkobileet järjestetään Pub Markuksessa Äänekoskella 6.7. Esiintyjinä bileissä ovat Usher Boys, Himanes ja MinäMinä

MinäMinä ensimmäisellä keikalla

Tapio-yhtyeen Junnun uusi MinäMinä -kokoonpano esiintyy ensimmäistä kertaa livenä Suolirockin etkoilla. Junnu hoitaa itse laulun ja kitaran ja hänen lisäkseen kokoonpanosta löytyy pari Tapiosta tuttua naamaa lisää: bassossa Tero Hintikka ja rummuissa Sami "Äänekosken Sami" Väisänen.

Suolirock ja Ramopunk piknik netissä

Suolirockin nettisivut löytyvät täältä: http://www.suolirock.org/

Ramopunk-uutiset 8.12.11:

Ramopunk-piknik Sumiaisiin

Ramopunk-piknik on siirtymässä ensi kesänä Haukivuorelta Sumiaisiin Äänekoskelle ja tapahtuman vetovastuu on siirtymässä Suolirock ry:lle, johon sattumoisin kuuluu koko Neuroosiliitto -yhtye ja heidän lisäkseen "paikallisia nuoria ja ei niin nuoria".

"Hummeripoikarock juhlii kymmenvuotistaivaltaan 13.-14.7.2012 ja Haukivuorella piknik on ollut viimeiset kolme vuotta" kertoo piknik-järjesjestelyistä Haukivuorella vastannut Viljo Ikävalko, "Niinpä tuli idea siirtää tuo hieno kesäinen punktapahtuma Sumiaisiin Suolirockin yhteyteen.
Niinpä kilautin Neuroosiliiton Jasu Rossille ja Jasuhan oli intoo täynnä kun ilmapallo!"

"Homma pysyy täsmälleen samana," lupaa Jasu, "ei lähdetä muuttamaan mitään muuta kuin järvi". Haukivuoren Kyyvesi vaihtuu Sumiaisissa Keiteleeksi ja jos Keitele ei riitä, löytyy 100 metrin päässä toisella puolella Sumiaisjärvi. 

"Ei pääsymaksua, makkarasta ei tingitä, uimaan pääsee ja on muuten aika makoisa uimarantakin ...ja sauna on Suomen paras," toteaa Jasu vaatimattomasti. Ensimmäiseltä piknikiltä lähtien perinteessä mukana elänyt suolakurkkukin mainittiin jossain välissä, samoin kuin vapaa telttaisualue.. Tapahtumapaikan läheisyydestä löytyy myös leirintäalueen kioski "niin ei tartte kofeiininitkuissa pyöriä aamusella".

Musiikin linjakin pysyy Jasun mukaan samana: "Bändit pyritään pitämään ramopunkkina, eli ei muuta kun yhteyttä vaan tänneppäin kaikki kynnelle kykenevät".

Piknik ja Suolirock 7.7.

Ramopunk-piknikin ajankohta vaihtuu ja se jäljestetään ensi kesänä 7. heinäkuuta. Piknik alkaa klo 11.00 maissa ja Suolirock klo 17.00. Suolirockin esiintyjistä ei vielä ole tietoa, mutta Jasu lupailee punkkia myös sinne: "Eiköhän sinnekkin jotain kovanluokan punkpumppuja saada."

Ramopunk-piknik täyttää 10 vuotta 2013

Piknik-vastuusta luopuva Viljo heittää myös haasteen Kimmo Liskomäen Pitkien Kalsarien suuntaan: "Vuonna 2013 Piknik viettää kymmenvuotis juhlia, niin olis hienoa jos idean isät Liskomäkien hemmot järjestäisivät kunnon kymmenvuotisbileet." Jos tapahtuma nyt Sumiaisiin juurtuu, niin siitä huolimatta voisi vuosia telakalla ollut bändi vähintäänkin ilmaantua tapahtumaan aloittamaansa perinnettä juhlistamaan...

Perinteen takana monta järjestäjää

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit järjesti ensimmäisen piknikin 2004 Juvalla Puustock festareiden oheen ja Sami Väisänen jatkoi perinnettä Juvalla 2005- 2008 kunnes Puustock loppui. Sen jälkeen Piknik siirtyi Viljo Ikävalkon ja Haukivuoren ramopunkkien suojiin Hummeripoika Rockin kylkeen vuosiksi 2009-2011. Nyt tapahtuman paikkakunta vaihtuu kolmatta kertaa ja vetovastuu neljättä kertaa. Hienoa, että perinteinen tapahtuma saa jatkoa.

Ramopunk-uutiset 31.12.11:

Leonid B Ramopunk-piknikille

Konnevedellä 1979-80 toiminut ramopunk-bändi Leonid B soittaa ramopunk-piknikillä 7. heinäkuussa 2012 Sumiaisessa Äänekoskella.

"7.7. näyttää muodostuvan vakiopäiväksi Leksan keikoille. Samalla päivämäärällä katkaistiin viime kesänä yli 30 vuoden keikkatauko," hymähtää bändin kitaristi V-P Tiittanen, "77 on hyvä luku ja sopii erinomaisesti asiayhteyteen."

Ramopunk-piknikillä tulee olemaan mukana myös viime kesän comeback-keikan ideoinut, mutta työesteiden vuoksi kokoonpanosta puuttunut kitaristi Timo Eerikäinen tulee tällä kertaa olemaan mukana. Muutakin mielenkiintoista saattaa olla luvassa: "Sumiaisissa saatetaan kuulla jopa aivan uusia Leonid B-biisejä vanhojen bravuureiden lisäksi" kertoo V-P.

Ramopunk-uutiset 5.6.12:

Mopojen keikka Suolirockissa peruuntui

Ramopunk skenen kantaisiin laskettavan Mopot -yhtyeen keikka Suolirockissa on peruuntunut.

Keikka peruuntui siihen, ettei Helsinki-Tampere-Äänekoski -logistiikka ja aikataulut toimineet. Teijo aka Teyo olisi myös halunnut treenata kunnolla, mutta aikaa ei löytynyt.

Harmillinen takaisku, ettei muutaman vuosikymmenen keikkataukoa saatu nytkään katkaistua. Milloin Mopot viimeksi keikkailikaan? ”En muista, olisko noin vuonna 1981”, muistelee Teyo, ”Ai niin, mun synttäreillä 1999 Lepakon Tallibaarissa soitti Honda Monkeys. Siinä oli mun ja Timon lisäksi Heko ja Kaide. Soitettiin Mopoja sekä Ramoja. Lepakko purettiin kaksi viikkoa keikan jälkeen.”

Käynnistyykö Mopo uudelleen?

Suolirockin järjestäjille voi pienen kiitoksen heittää, vaikka keikka ei toteutunutkaan, sillä peruuntunut keikka saattoi toimia jonkinlaisena herätyksenä bändille...

”Ei Mopoja ole kuitenkaan lopullisesti romutettu. Katsotaan,” Teyo pohtii. ”Ehdittiin pitää yhdet treenit ja tykkäsin kovasti. Siis meitähän oli Timo ja minä alkuperäisistä Mopoista ja Jouni mahdollisesti osassa biisejä mukana.”

Väkisinkin herää ajatus, että onko Mopoille keikkaa tulossa tai muita suunnitelmia, vaikkapa levytyksiä? ”Ei mitään sovittua keikkaa, eikä sellaisia suunnitelmia, joita olisin muille vielä ehdottanut. Ei ole levyttäminenkään täysin pois suljettua, mutta siihen tarvittaisiin myös uutta materiaalia", vastaa Teyo ja toppuuttelee perään: "No niin, Jäitä hattuun. Nuo tuossa olivat kaikki omia pohdiskelujani. Kukaan muu ei ole kertonut mielipidettään. Katsotaan miten asiat menevät.”

Timo epäileväinen

Suolirockin peruuntuneen keikan kokoonpanossa mukana ollut alkuperäisjäsen ja nykyään Tappajatomaateissa soittava Timo Korhonen ei varauksetta lämpene Mopojen uudelleen käynnistelylle: "Oikea Mopot loppui jo 80-luvulla. Ehkä on viisasta antaa sen jo olla. Antaa sen ruostua rauhassa pihan perällä".

Ramopunk-uutiset 7.6.12:

Etkoilla Usher Boys

Suolirock ennakkobileisiin Pub Markukseen Äänekoskelle on värvätty mielenkiintoinen esiintyjä. Himanesin ja MinäMinä rinnalla nähdään Usher Boys, jota ei nykyään järin usein ole livenä nähty. Edellinen keikka taitaa olla vuodelta 2010 ja sitä edellinen ties milloin...

Ramopunk-uutiset 18.6.12:

Rikoslain albumi myyntiin Ramopunk-piknikille

Rikoslain albumi tulossa myyntiin cd muodossa Ramopunk-piknikille 7. heinäkuuta. Tietenkin näin vain ”jos painotalojen jumalat niin sallivat”, kuten Woimasoinnun Hannu asian ilmaisee. 12 kappaletta sisältävä levy on pakattu digipak-pahvikansiin ja mukana  tulee kahdeksan sivun booklet. Levyltä löytyy 12 biisiä, joissa on mukana yksi cover ja pari uusiksi tehtyä viime vuoden ep:n biisiä. Näytteenä uudesta tuotannosta löytyy youtubesta Kuolleet poliisit -kappale täältä.

Ramopunk-uutiset 3.7.12:

Real Vacationin keikka Ramopiknikillä peruuntui

Real Vacationin keikka Ramopunk-piknikillä peruuntui. Aluksi ongelmana oli, että Teemulla on yövuoro juuri piknikiä edellisenä yönä ja bändi yritti saada piknikillä aikaisempaa soittoaikaa. 

Sitten tuli uutinen, että Teemulla menee keikat päällekkäin. Teemun perheeseen nimittäin syntyy vauva juuri piknikin aikaan, eikä hän voi missata sitä keikkaa, joten Real Vacationin keikka piknikillä piti jättää väliin. eihän sitä voi missata. Ramopunk.com onnitelee Teemua korvaavasta keikasta!

Ramopunk-uutiset 5.7.12:

Rikoslain uusi cd:

Epävarmaa ehtiikö Ramopiknikille ja Suolirockiin

Rikoslain cd on matkalla, mutta on vielä aivan epävarmaa ehtiikö Suomeen ajoissa myytäväksi Ramopunk-piknikille ja Suolirockiin. Jos ei levy noihin tapahtumiin ehdi, voi siellä Woimasoinnun tiskiltä ostaa levyn ilman postikuluja ja levyt toimitetaan postitse, heti kun levyt ovat Suomeen seuraavalla viikolla saapuneet.

Ramopunk-uutiset 15.6.12-6.7.12:

6.7. - 7.7.2012 Sumiainen & Äänekoski:

Ramopunk-piknikin aikataulut

Ramopunk-piknik on nyt ensimmäistä kertaa Savon ulkopuolella, Sumiaisissa urheilukentän vieressä järvenrannalla tarjoillaan ramopunkkia ja makkaraa saunan kupeessa klo 10.45 - 16.00. Olkaapa paikalla heti ekana soittavat Sanktion aloittaessa! Piknikin jälkeen starttaa kävelymatkan Suolirock.

Piknikin aikataulu:

11.30-12.00 Sanktio
12.15-12.45 Rikoslaki
13.00-13.30 The Anderssons
13.45-14.15 Psykoterapia
14.30-15.15 Leonid B
15.30-16.00 Ylläri

Lisätietoa Suolirockista: http://www.suolirock.org/

Ramopunk-uutiset 6.7.12:

70LV:n piknik-keikka peruuntui

70-luvun Vihannesten keikka Ramopunk-piknikillä Sumiaisissa on peruuntunut. Piknikin aloitus siirtyy hieman myöhemmäksi. Ensimmäisenä soittava Sanktio aloittaa keikkansa 11.30.  Ajoissa paikalle siis!