www.ramopunk.com

Tappajatomaatit

Takaisin Tappajatomaattien etusivulle

Share |

Joey Luumäki & Tappajatomaatit (kuva: M!ka).

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

tiputti Joey Luumäen pois

(Julkaistu 11.8.11)

Joey Luumäki & Tappajatomaatit tiputti Joey Luumäen pois Marky Ramone's Blitzkriegin lämppäyskeikan aikana 6.8.2011, mutta vain bändin nimestä. Nykyään bändi käyttää siis nimeä Tappajatomaatit

Keikka alkoi Joey Luumäki & Tappajatomaatit -keikkana, kuten keikkamainoksissakin luki ja bändi esitti seitsemän biisiä, joista viimeisenä Nerohvirran oraakkeli, joka jäikin sitten yhtyeen viimeiseksi livebiisiksi vanhalla nimellä. Keikan loppupuoliskolla tuore Tappajatomaatit -yhtye esitti ensimmäisen keikan tuomalla innolla vielä viisi biisiä lisää...

Mutta miksi bändi laittoi aluksi Joey Luumäen bändin nimeen mukaan ja miksi se nyt on jätetty pois? Joey kertoo nimen historiasta näin:

2009

Bändinnimi laitettiin aikanaan muotoon Joey Luumäki & Tappajatomaatit, koska vuoden 2009 ns. Mika-EP:llä kerättiin rahaa hyvään tarkoitukseen ja nimeen haluttiin näkyvyyttä ja tunnettuutta. Rahantuloahan ei sitten voinutkaan estää, toivottavasti tuotto on jo tilitetty saajalle.

2010

Villi itä -pitkäsoiton teon yhteydessä alkuvuonna 2010 ehdotin, että nimi lyhennettäisiin muotoon Tappajatomaatit. Bändidemokratian mielestä se olisi kuitenkin saattanut aiheuttaa sekaannusta tyyliin "onks vokalisti vaihtunut?" ja "osaaks se uuskaan laulaa?". Levynkanteen varsinainen bändinnimi laitettiin sentään huomattavasti isommalla kuin laulajan taiteilijanimi.

Oheisesta kuvasta näkyy, että kansitaiteilija Sami "Grafik Wunderboy" Vähä-Aholle unohdettiin aluksi kertoa miten nimi halutaan kirjoitettavan.
       Koillinen: Samin ensimmäinen valmis ehdotus.
       Kaakko: Joeyn nopsaan väsäämä muutosreferenssi.
       Lounas: Vaihtoehtoinen kansiväritys.
       Luode: Toinen valmis ehdotus, joka käytettiin levynkanneksi.

2011

Kesällä 2011 bändidemokratia totesi, että nimi 'Tappajatomaatit' on maailmanlaajuisesti riittävän tunnettu, että se kantaa yksinäänkin. Tämä helpottaa myös bändistä puhumista, koska yksi suomenkielinen yhdyssana on useimpien helppo lausua jopa parin keskioluthaarikallisen jälkeen. Myös kirjoitusvirheiden todennäköisyys putoaa. Lisäksi TAPPAJATOMAATIT on graafisesti järkyttävän hieno nimi, etenkin tuolla Samin tekemällä logotyypillä kirjoitettuna.

Bändi soitti keikan kahdella nimellä näin:

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Tuskin maltan odottaa
Sopimatonta
Tyttö ja ilves
Avohoidon juhlaa
Mä en lähde huvipuistoon
Sä lähdit kävelemään
Nerohvirran oraakkeli

Tappajatomaatit

Yhden kerran vain
Tummansininen Nissan Micra vm. -86
Entinen tyttöystävä
Puumanaisen hyökkäys
Villi, villi itä

 

Kävijälaskuri