www.ramopunk.com

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Takaisin Tappajatomaattien etusivulle

(Kuva: M!ka)

Tappajatomaattien esiaste:

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma

Elämä on Punk 3 -tapahtumassa Kuopiossa 6.9.08 oli illan viimeisenä esiintyjänä yllätysohjelmanumero "Myöhäis Illan Erikois Ohjelma", joka pisti K-klubin totaalisesti sekaisin...

Uskoisin, että keikan synnyttämä meininki yllätys niin esiintyjille kuin yleisöllekin, ja oli yhtenä merkittävänä alkusysäyksenä Joey Luumäki & Tappajatomaatit kokoonpanon synnylle. Lavallahan oli selkeästi tämän bändin esiaste...

 

Sisällysluettelo:

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma

Kuvasarja keikasta ja M!kan kommentteja.

Yleisön kommentteja keikasta

Nalienyn, Jeken, Riinan ja Tatun kommentointia.

Tomaattimurskaa

Tappajatomaattien keikkakommentteja.

Tämän sivun sisältö koostuu pääosin lainauksista 6.9.08 Elämä on Punk -tapahtuman keikkaraportista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Elämä on Punk-sivuilla täällä.

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma

...eli jotain josta lähti kehittymään Joey Luumäki & Tappajatomaatit 

(Kuvat: M!ka ja joku tuntemattomaksi jäänyt kuvaaja)

Joey Luumäki esiintyi Myöhäis Illan Erikois Ohjelmassa ensimmäistä kertaa bändin kanssa täyden keikkasetin verran  Ne Luumäet -yhtyeen ulkopuolella. Ja Luumäethän kuopattiin virallisesti jo vuonna 1993. Eli tavallaan siis jo merkkitapaus tämä Elämä on Punkin yllätysesitys. ...ja kun siitä lähti kehittymään kokoonpano, joka otti nimekseen Joey Luumäki & Tappajatomaatit, niin läsnä olleet ramopunkin ystävät voivat olla tyytyväisiä, että ovat tätä keikkaa olleet todistamassa. Itse ainakin olen, enemmän kuin tyytyväinen...

Keikkasettiin mahtui Luumäkien parhaita, Luonteri Surfin Peruskallio, pari Peitsamo-koveria ja Joeyn kirjoittama Minä diggaan Peitsamoa, joka julkaistiin Joeyn laulamana 70-luvun Vihannesten levyllä. 

Aputikkaa selkään

Myöhäis Illan Erikois Ohjelman tarjoama coktail ja sen nostattama tunnelma oli sitä luokkaa, ettei sanat riitä kertomaan. Tuli fiilis, että tätä  on aivan pakko saada jatkossa lisää, Joey Luumäki pitää valjastaa bändin eteen ja jokunen aputikka tuli sen vuoksi eräiden henkilöiden selkään heitettyä. Tosin aivan ilman aputikkojakin olennaiset henkilöt epäilemättä ymmärsivät, ettei tätä kannata jättää yhteen keikkaan... Eli kunnia sinne minne se kuuluu, eikä tikan heittäjille.

M!ka

Jos en sua saa 

Tule hulluksi

Minä diggaan Peitsamoa

Jaana S

Älä koskaan liity rokkibändiin

Nuori vihannes

Kadunlakaisija

Peruskallio

Tuomari

Sam pani kai jotain juomaani

Yleisön kommentteja keikasta

Oli suunnattoman hienoa. Ja hyvin oli lämmin tunnelma. Muidenkin biisit luonnistuivat mahdottoman hyvin, vaikka takana oli ilmeisesti vain ne parit treenit. Yleisö oli vähintäänkin jo sopivasti sekaisin, laulu ja huuto kuului ja nyrkit olivat ilmassa. Henkilökohtaisen listani kärjessä ovat ainakin Älä koskaan liity rokkibändiin, Peruskallio ja Sam pani kai jotain juomaani. Adrenaliini ja endorfiini ja muut välittäjäaineet jylläsivät ja pogo pogo pogo!

Nalieny

Myöhäis Illan Erikois Ohjelmakin selvisi suurimmalle osalle yleisöä illan viimeisen tunnin aikana. Kyseessä oli todella mielenkiintoinen akti, kun Joey Luumäki esiintyi ensimmäistä kertaa jonkin muun bändin kuin Ne Luumäkien solistina kokonaisen setin verran. Minä diggaan Peitsamoa yhteisesitys poiki toistakymmentä raikuvaa rallia lisää. Jos en sua saa, Tule hulluksi, Kari Peitsamon Jaana S ja Luumäkien Ramones-käännös Nuori vihannes hypyttivät yleisöä niin, että rannekkeet vain lentelivät nyrkkien puhkoessa hiestä sakeaa ilmaa. Setin viimeisenä kuultu klassikko, Sam pani kai jotain juomaani, sekoitti jo selvimmänkin pään. Olipa hienoa kokea tuo keikka! Puhdasta parhautta. Kaikkein parasta oli nähdä soittajien nauttivan esityksestään. Yleisön ja bändin vuorovaikutus oli ahtauden ansiosta suorastaan käsin kosketeltavaa.

Jeke

Erityisesti mun korvia hiveli Myöhäis Illan Erikois Ohjelma, josta huolehti Joey rapsakoilla Vihanneksilla höystettynä. Nautinnollista.

Riina 

Viimeisenä oli yllätyssetti: Joey Luumäki 70-luvun Vihannesten kanssa. Tätä ei voi hehkuttaa liikaa. Parempaa päätöstä illalle ei olisi voinut enää olla.

Tatu (Jack Addict)

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma (kuva: Jeke).

Tomaattimurskaa

- Tappajatomaattien keikkakommentteja -

Keikkajärjestäjämoguli M!ka esitti vissiin jo toukokuussa toiveen, että syyskuun -08 Elämä on Punkissa olisi lopuksi yllätysnumerona 70-Luvun Vihannekset featuring Joey Luumäki. Moguli kehtasi esittää aika eksoottisiakin biisitoiveita, mutta toiveistansa toteutui vain muutama helpoin. Mun oppimiskykyni on erittäin erittäin rajallinen. M!kan toiveiden lisäksi otettiin muutama muu biisi listalle. Kävin Vihanneskellarissa pari kertaa treeneissä, ja alkoihan nuo biisit kulkea. Melko sopivasti treenattiin, kun keikkaveto meni vielä treenivetoja paremmin, itse asiassa vallan hyvin. Tästäkin jäi hyvä maku suuhun.

Joey Luumäki

  Myöhäis Illan Erikois Ohjelma oli aika erikoisjuttu itsellekin. Kaikki setin kappaleet kuuluvat omiin suosikkeihini kaikesta koskaan tehdystä rock-musiikista. Ehkä juuri siksi soittaminen ei tuntunut väliaikaiskokoonpanomeiningiltä, biisit olivat selkäytimessä jo entuudestaan. Hyvällä energialla mentiin.

Chemo

etti lähti käyntiin Jos en sua saa -biisillä ja tietysti soittajaesittelyllä niin kuin asiaan kuuluu. Sitä seurasi muutama biisi mm. Peitsamoa, Luonteri Surffia ja tietenkin Luumäkiä. Odotetusti nämä biisit upposivat yleisöön kuin kuuma veitsi voihin ja tunnelma vain kuumeni entisestään. Eräällä herrasmiehellä oli jatkuvasti tarve päästä taustalaulajaksi. Melkein koko setin ajan jaksoin moista estellä, mutta vikassa biisissä annoin miehen sitten toteuttaa itseään kääntämällä mikin yleisöön päin. Kaipa se jotenkin sopi Sam pani kai jotain juomaani -biisin teemaankin.

Erikois Ohjelma loppui juuri sopivaan aikaan. Paitsi sen takia, että ajallisesti oltiin hiukan yli sovitusta puolesta yöstä, myös sen takia, että loppumetreillä alkoi juomakoribarrikaadin yli kaatuilemaan eturivin kansaa jalkoihin ja kohta olisi varmaan jotakuta oikeasti sattunut. Todisteena kuumasta ja kosteasta tunnelmasta K-klubin ikkunat olivat paksun huurun peitossa. Tunnelma siis melkein kuin höyrysaunassa.  Kansa vaati kovasti lisää, mutta se oli nyt todellakin siinä.

Pete

Myöhäis Illan Erikois Ohjelma (kuva: M!ka).

 

Kävijälaskuri