www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Taustatietoa ja lehtileikkeitä

Taustatietoa ja lehtileikkeitä -etusivulle

Pandaluola arvioi Havana Bananas Vol.5:n  2.6.11.

Piparnakkelin Pandaluola 

kirjoittaa mm. punkista ja metallimusiikista

The Havana Bananas #5

Havanan banaanit ovat maistuneet jälleen pandakarhuille. M!kan The Havana Bananas teki jälleen uuden tuotantoennätyksen 56 sivulla! Ihme kyllä tämä numero tuntui kevyemmältä lukea, vaikka sivumäärä on paisunut, palstat leventyneet ja fontti pienentynyt. Ja silti M!ka väittää, että lehdestä on jäänyt vaikka mitä juttuja vielä pois.

Vitosnumeron sisältö on aiempaa hieman monipuolisempaa. Bändihaastiksia on edelleen mukana (Nuoret Sankarit, Pykimät, Real Vacation), mutta niistä kiinnostavimmat ovat Ne Luumäkien haastattelu (jossa Joey Luumäki ilmaisee jälleen The Micragirls-innostuksensa) sekä sen Himanes-jättihaastiksen jälkimmäinen osa. Rattuksen Jaken pulinat menneestä Meksikon kiertueesta taas ovat niillä rajoilla, voidaanko puhua kiertueraportista vaiko haastiksesta.

Lehdessä on tällä kertaa pari massasta poikkeavaa juttua, joita en odottanut edes tästä lehdestä löytäväni. Joensuun skeneraportti nyt on vielä melko peruskauraa, mutta Yleislakon Antin poliittisuutta käsittelevä kolumni on yllättävän harvinaista tavaraa jopa punk-lehdissä. Yleislakko nyt tosin onkin hyvä valinta, bändi kun tuntuu olevan poliittisimpia bändejä tällä hetkellä. Sen sijaan James Puhto-Renin Pasi B. Goode leipomassa piimäkakkua olikin jo hieman eriskummallisempi veto. Piimäkakku ei ole kovinkaan punk (eikä tässä tapauksessa edes täysin vegaaninen), mutta varsin piristävä juttuhan tuo oli. Örda-Jorma taas höpisee dyykkauksesta. Ei varsinaisesti niitä punk-lehtien perinteisintä sisältöä, mutta muistan jostain zinestä aiemminkin lukeneeni aiheesta. Ulkomaantoimitus taas on rajoittunut Kim Jor-Elin Pohjois-Korean uutisiin, ja nuo propagandauutiset alkavat jo maistumaan hieman puulta. Mutta miltäköhän Pohjois-Korean kansalaisista mahtaa tuntua, jos noita uutisia suolletaan joka tuutista kellon ympäri?

Tuttuun tapaan käydään taas läpi Kuopion punk-uutisia, ja Kuopioon liittyen käydään läpi hieman Katoamispiste-zinen historiaa. Tämä on sellaisia lehtiä, joita voisi ihan kulttuurin säilyttämisen nimissä painattaa samoihin kansiin, kuten vaikkapa Hilsettä ja Humppalähetystä on painatettukin. Siellä päin on perustettu uusi bändikin, Lobotomia. Tosin sillä nimellähän on toiminut jo 80-luvulta saakka ja edelleen aktiivinen, brasilialainen hardcore-bändi. Itse asiassa ko. bändi on soittanut kourallisen (hyviä) keikkoja Suomessakin pari vuotta takaperin, ja jonka kakkoslevyn Kämäset Levyt on julkaisemassa piakkoin uudestaan. Anteeksi, kun piti olla ilonpilaaja.

Sensorilla oli yllättävän vähän hommia, vain yksi . Niin, ja Reilu Norsu onkin tällä kertaa Rielu Norsu, heh.

 

Kävijälaskuri