www.ramopunk.com

Hintit

Hintit-etusivulle

Share |

Ne toiset Hintit

Elokuussa 2012 perustettiin Tampereella Queersin innoittamana Hintit-niminen ramopunk-bändi. Tamperelaiset arvelivat, ettei varmaan kukaan keksisi niin tyhmää nimeä bändilleen, ja sitten vähän myöhemmin hämmästeltiin, että Bar15:ssa Seinäjoella oli 28. syyskuuta keikka toisella bändillä nimeltä Hintit. Marraskuun alussa selvisi sattumalta Punk in Finlandin kautta, että sieltä toisen Hintit -yhtyeen taustalta löytyy mies nimeltä Murkku, tuttu mm. Debbie- ja Odorants-yhtyeistä. Murkultahan piti tietysti kysellä mikäs tämä Hintit-homma oikein on?

Epäselvyyden nimissä tämä toisten Hinttien jäsenen haastattelu julkaistaan täällä tämän Hintit-bändin alaosiossa...

(Julkaistu 5.11.12)

Hinttien Seinäjoen keikkamainos.

Elikkäs milloin tämän teidän Hintit perustettiin, ketä siinä soittaa ja mistä saitte päähänne moisen bändin nimen?

Hintit on ollu Odorantsien alter ego ja mielikuvitus-variaatio jo vuosikausia. Puolitosissaan tai-vahingossa suomenneltuja Queers-biisejä, joita on käytetty lähinnä soundcheck-materiaalina.

Tarkkaa vuotta en muista, mutta kyllä tuota on jo naureskeltu Seinäjoen undergroundissa 90-luvun lopulla. On vaan tullu kuunneltua sitä bändiä niin tajuttoman paljon, että väkisinkin Hintit otti oman elämänsä arpisessa takaraivossa.

Tarjasin levytettyä Petra hei ja mitä niitä nyt olikaan, me meinattiin tyypilliseen Dödö-tyyliin tehdä asialle Jotain ja varmistaa Hinttiytemme ihan virallisestikin. Noh, tyypilliseen Dödö-tyyliin kukaan ei kuitenkaan jaksanut tehdä asialle pierun vertaa.

Meidän Hintit-kokoonpano on The Odorants hassunhauskoilla suomi-väännöksillä a'la Homo-Anssi, B-Naama jne. Mahdollisimman urvosti siis, homman absurdiuden alleviivaamiseksi. Teoriassa siis.

Milloin ja miten teille selvisi, että löytyy toinenkin yhtä älykkäästi nimetty bändi?

Tämä syyskuun iteraatio kehkeytyi silleen, että Anssi oli bookannut akustisen soolokeikan Warttibaariin, josta sitten ystävälliseen tyyliinsä ilmoitti puhelimitse: "Ja sä homo soitat sit kans!". "No mikäs siinä, hintti!" ja eikun akustisia covereita kokeilemaan, ihan duona.

Nimi tuli kuin itsestään, sen kummemmin muilta kyselemättä tai tarkistelematta. About viikko-pari ennen keikkaa kuultiin, että tästä maasta löytyy jo muitakin homoja, mutta eihän me nyt tommosiin jakseta reagoida, ei juuri mitenkään.

Jostain Piffille kopsatun kommentin mukaan teidän Hintit olisivat muuttanut nimen mielikuvituksellisesti muotoon Hinttarit? Pitääkö paikkansa?

Hinttarit-nimeäkin kyllä ehdoteltiin, kun muutama tyyppi oli kysellyt Wartista, että ”kummat Hintit?”  Onneksi Juha oli osannut vastata hienosti: "Vitustako minä tiedän, jotain hinttejä tänne on tulossa!" Painetuissa keikkalistoissa ja ylikomias julisteessa pysyi kuitenkin Hintit.

Piffin kommenteista en tiedä, mutta jumalattomasti huvitti, kun kuulin jonkun siellä puhuneen hyvän maun rajojen ylittämisestä tms. Ei helvetti, piffillä itketään ihan pokalla mauttomuudesta?

Nyt kun näistä nimistä on päästy, niin voitaisiin kysäistä myös sitä minkälaista musaa teidän kokoonpano soittaa?  

Niin, kokoonpanommehan soittaa akustisia punkkiralleja lähivuosilta. Covereiden voimin mentiin tällä kertaa, suomenkieli pysyi biisien osalta minimissään, mutta niiden välissä tarjoiltiin mukitolkulla homofobista suomi-stand-upia, laiskasti istualtaan, tällä kertaa.

Hintit –yhtyeen Jane ja jotkut Piffin kommentaattorit ovat nostaneet esille idean split 7”:n tekemisestä ja yhteiskeikasta. Miltä tuollaiset ideat tuntuisivat?

Ja vai että 7" splitti ja lisää keikkaakin? "No mikäs siinä, hintit!", mutta Anssi kiertää nyt puoli vuotta maailmaa, joten onneksi saan taas tekosyyn laiskotella. Vaan on se ihanaa, että vuosien hiljaiselon jälkeen valtakunnassamme on nyt stereosti Hinttejä. Vierekkäin, kuin nahkalahkeista pilkotteleva pakarapari!

 

Kävijälaskuri