www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

 

Share |

Ramopunk-uutiset 29.1.14:

Sanktio studioon helmikuun lopulla

Sanktio treenailee nyt uutta materiaalia ja on suuntaamassa studioon helmikuun loppupuolella. Studio on varattu 24.2. eteenpäin ja paikkana on Music Bros Imatralla. Äänittäjänä toimii luottomies ja Sanktion kuudes jäsen Juho Lehtinen.

”Miksausta ollaan mietitty sit niin että sen tekis Miitri Aaltonen, jos sille sattuu sopimaan. Mieshän on tunnettu metalli kuvioista ja säätäny niin Staminaa kuin Mokomaakin. Toivottavasti sille sopii ja se loihtii meille todellisen sirkkelihevisaundin!”, Tommi visioi. ”Biisejä on demotettu vissiin 17 tai 18 kappaletta ja yks saattaa olla syntymässä vielä.”  Levylle bändi on laittamassa 12-14 biisiä, riippuen siitä miten biisit saadaan toteutettua studiossa. Biisejä Tommi kuvailee näin: ”Materiaali on vähän hooceetä, vähän peruspunkeroista ja sit sellasta Sanktiolle tyypillistä tunnepoppista, eli monipuolinen lätty on tulossa.”

Levyn nimeksi tulee Haureuden kattila ja kannet levyyn on taiteillut jälleen kerran Retkibanaani ja HeviKorolla -yhtyeistä tuttu Toni Helin. ”Kannet tulevat hyvin kuvastamaan levyn nimeä”, kertoo Tommi, ”Kaiken kaikkiaan homma näyttää hyvältä ja ainakii mulla on loistava fiilis ja kova usko siihen että uus levy myy vähintäänkin multaa!”

Ramopunk-uutiset 30.1.14:

Sanktiossa ryhtiliike

 Sanktio on pitänyt taukoa keikkailusta ja tuuminut asioita uusiksi. ”Alko homma mennä liikaa oman viihteen puolelle ja soittaminen sellaseks oheistoiminnaks. Piti kasata omaa pää ja tehä elämänmuutos ja sit sovittiin yhessä, että nyt riitti örvellys ja keskitytään soittamiseen ja laulamiseen ja sillä lailla kaikilla on hyvä olla”, kertoo Tommi, mulla ainakin oli liikaa pohjia ja mä stoppasin dokaamisen kokonaan... Kai se muillakin välillä vähän lähti lapasesta, paitsi Samu on kyllä aina ollu skarppina."

Bändi keikkailee kevään mittaan, minkä bändiläiset omilta menoiltaan ehtivät ja siinä määrin, että mielekkyys säilyy. ”Uutta matskua myös soitellaan sisään kevään keikoilla. Jees hyvä pössis!”, toteaa Tommi. Studioon helmikuun lopulla suuntaava Sanktio näyttäisi ehtivät kevään mittaan keikkailemaan aika hyvin. helmikuulta toukokuun alkupuolelle on keikkakalenterissa jo seitsemän keikkaa Lahdesta Rovaniemelle saakka.

Ramopunk-uutiset 9.7.14:

Sanktion Haureuden kattila julkaistaan 11.7.

Killer Records julkaisee Sanktiolta kuudennen pitkäsoiton, Haureuden kattilan 11. heinäkuuta.
Levyn äänityksistä, miksauksesta ja tuotannosta on vastannut Juho "Joren veli" Lehtinen. Masteroinnin hoiti Mika Jussila Finnvoxista. Kannet on taiteillut Retkibanaani- ja HeviKorolla- yhtyeistä skenen väelle hyvin tuttu Toni Helin.

Levyn 14 biisiin mahtuu sanktiomainen skaala hempeästä rakkauspunkista hardcoreen. Kappaleissa liikutaan melko synkissä vesissä ja tarinaa on tarjolla yleisestä elämän tuskasta ja nurjemmasta puolesta rakastamisen vaikeuteen.

”Biisit syntyy siitä, kun seuraa vaan mitä ympärillä tapahtuu”, kertoo kaikki levyn biisit tehnyt bändin laulaja Tommi Moilanen, ”Ne on aika elämän makuisia ja rehellisiä. Aina ne jollain lailla liittyy omaan elämään ja sen pohdiskeluun.”

Levyn nimikkobiisi on omistettu yhtyeen kotikaupungille Imatralle, jota käsitellään kovalla kädellä: ” Tervetuloa, tää on Imatra, Saimaan Sodoma, Haureuden kattila.”

Vaikka Imatralle ei suitsutusta löytynyt, niin kotiseuturakkautta löytyy silti siinä määrin, että bändi lahjoittaa jokaisesta myydystä levystä yhden euron saimaannorpan suojeluun Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta.

”Me ollaan kaikki kasvettu Saimaan rannalla ja sen verran varmaan kuseskeltu sinne, että nyt on aika hyvittää se luonnolle”, kertoo Tommi, ”Norppa on tärkee osa meidän luontoa ja sitä pitää suojella.”

Ramopunk-uutiset 9.7.14:

Sanktio:

Pöytälaatikko täynnä biisejä

Sanktion satakieli Tommi Moilanen suoltaa biisejä pöytälaatikkoon odottamaan tulevia levyjä. Tällä hetkellä biisejä on varastossa noin 250. ”Mä kirjotan paljon tekstejä ennakkoon aina seuraavaa levyä varten”, kertoo Tommi. Ylitäysi pöytälaatikko ei kuitenkaan riitä, kun uuden levyn teko alkaa häämöttää: ”kun levyn teko alkaa lähestyy niin mä alan tehdä uusia sitä varten ja sit kaikki menee uusiksi.”
Tommi soittaa levylle tarjolle tekemänsä kappaleet demonauhalle kotonaan ja lähettää ne treenattavaksi bändin pojille, jotka sitten sovittavat biisit bändille. ”Yhdessä päätetään mitä levylle laitetaan ja nää mitkä tällä levyllä on, sattu vaan olee niin valmiita että kehtas nauhottaa. Olis ollu pari oikein kunnon helmee vielä laittaa levylle, mut ei ehditty reenata... ompahan sitte seuraavalle valmiina.”

 

Kävijälaskuri