www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

 

Share |

Ramopunk-uutiset 3.9.14:

Sanktio:

Basisti vaihtui

Vuodesta 2010 Sanktiossa bassoa soittanut Punk Luukkonen on jättänyt bändin. ”Hän kyllästyi bassotteluun Sanktiossa. Ilmeisesti motivaation puutetta on ollut jo pidemmän aikaa”, pohtii bändin kitaristi Jore Lehtinen, ”Nyt kun ollaan keikattomassa tilassa, niin ajankohta poisjäämiselle oli ihan ookoo. Tiedon saimme Facebook-ryhmämme kautta ja sen jälkeen ollaan soiteltu Luukkosen kanssa enää vain puhelinta. Väleissä ollaan ja Luukkonen jatkaa bassottelua saatanabändeissä.”

Uusi basisti on Juho ”Joren veli” Lehtinen. Juholle Sanktio on entuudestaan varsin tuttu orkesteri sukulaisuussuhteet pois lukienkin, sillä hän on äänittänyt ja miksannut kolme bändin viimeisintä levyä, tuurannut keikoilla kitaristina ja kuten Jore toteaa ”muutenkin ollut kuudes kenttäpelaaja bändissä.”

Juhoa ei tarvinnut houkutella mukaan, sillä hän ilmoitti itse halukkuutensa bändiin ja hänet hyväksyttiin mukaan yksimielisesti. Sanktion rinnalla Juho jatkaa rumpalina ”mörköily”bändi Anomiassa.

Ensimmäiset treenit uuden basistin sisään ajamiseksi on jo pidetty. Juholle Sanktion materiaali on tuttua, joten niin uudet kuin vanhatkin biisit sujuivat Joren mukaan varsin mallikkaasti.

”Myö soittajat ollaan jo ihan keikkakuosissa, kunhan Tommi saadaan takaisin mikin varteen. Keikkoja on jo ikävä”, toteaa Jore, ”Lievitykseksi ollaan soiteltu muissa kokoonpanoissa enemmin. Minä Lähestymiskiellossa ja Samu Lowlife Herossa ja Memphis 77:ssa.”  (3.9.14)

Ramopunk-uutiset 9.9.14:

Black metal vei Sanktiolta basistin

Sanktio ilmoitti syyskuun alussa basistin vaihdoksesta (Ramopunk-uutiset 3.9.14), kun vuosina 2010-2014 Sanktiossa soittanut Punk Luukkonen jäi bändistä pois. Sanktion kitaristi Jore Lehtinen totesi Luukkosella olleen ”motivaation puutetta jo pidemmän aikaa”. Punk Luukkonen vahvistaa asian: "Mulla on ollut vuoden päivät mielenkiinto hukassa Sanktioon. Nyt sattui sinällään sopiva sauma erota bändistä, kun ei ollut keikkoja sovittuna.”

Pääsyyksi Sanktion jättämiseen Luukkonen nimeää black metallin: ”Black metal- bändi White Death vei mielenkiinnon ehkä eniten muualle, vihdoin ja viimein kun moiseen pumppuun pääsin. Enemmän ehkä miun juttu. Kivaahan tuola punkpiireissä oli pyöriä sanktion kanssa.”

 

Kävijälaskuri