www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

 

Share |

Lisää paskaa housuun

Ramopunk-uutisten artikkeleita Sanktion Lisää paskaa housuun -albumista ja siihen liittyvästä saman nimisestä singlesta.

Ramopunk-uutiset 3.4.12:

Sanktio Ramopunk.com 10v-bileissä 10.3.12 (kuva: Hartza).

Sanktio studioon huhtikuussa

Sanktio suuntaa studioon huhtikuussa äänittämään uutta levyä, jonka julkaisijana toimii Killer Records. Biisejä on bändillä valmiina 14 ja muutama on tulossa vielä lisää. "Levylle niistä valitaan vähiten huonot", kertoo Tommi. Yhtä vaille kaikki nauhoittavat biisit ovat Tommin käsialaa. Studiokäsittelyssä mukana oleva Lomalaulu on Joren tekemä ja se on kuultavissa myös Woimasointu & Ramopunk.com 10v-levysarjan osassa Kaa!  Vaikka biisit ovat pääosin Tommin tekemiä on Jorella ja Jukkiksella iso rooli lopputuloksessa: "Ne sovittaa kaikki aina ihan uusiksi, kuitenkin silleen, että jotain alkuperästä jää aina jäljelle", hymähtää Tommi.

Peruskysymyksiä Sanktion levyjen kohdalla on aina rakkauspunkin rooli. Sitä Tommi arvelee uudelle levylle vähän suurempaa osuutta, kun edellisellä oli, mutta lupaille, ettei tulossa ole pelkää siirappia ja mirhamia. "Teksteissä liikutaan jonkin verran yhteiskunnallisissa asioissa, kuten vähäosaisten kaltoin kohtelussa, rahan perässä juoksemisessa, lääkeyhtiöiden ja eri medioiden yhteisessä salaliitossa ja alkoholismin kiroissa", kertoilee Tommi biisien teemoista, "Musiikillisesti on taas aika monipuolinen lätty tulossa rankemmasta ja nopeesta kohkaamisesta vähän rauhallisempaan muttei kuitenkaan ihan nössöilyyn asti. Saattaapa olla, että jopa yksi ihan akustinen vetokin levyltä löytyy." Lopputuloksen suhteen Tommi on hyvin luottavainen: "hyvä levy siitä tulee ja kultaahan se myy ja me syödään saimaan norppaa, se on selvä!"

Äänitykset kahdessa eri studiossa

Sanktio tulee tekemään nauhoitukset kahdessa osassa ja kahdessa eri studiossa. Äänitysten ensimmäinen puolisko alkaa huhtikuussa Orimattilassa, missä bändillä on tavoitteena nauhoittaa puolet tulevan pitkäsoiton sisällöstä. 

Toisen äänityssession bändi aikoo tehdä Orivedellä Miikan Söderholmin studiolla joskus alkukesästä. "Kaksi eri studiota ja äänityssessiota tulevat toivottavasti kuulumaan lopputuloksessa sillä tavalla, kun se on tarkoitettu", miettii Tommi, "Mättöbiisit vedetään aikas eri saundilla kun ne ramoimmat, joissa Miika toivottavasti osaa jeesiä oikeeseen suuntaan."

Ramopunk-uutiset 1.6.12:

Kolme on aika lihavaa ja kaks tosi laihaa julkaisemassa levyä syksyllä:

Haastattelussa Tommi Moilanen

Sanktio on äänittämässä uutta pitkäsoittoa, joka on tarkoitus julkaista syksyllä. Haastateltavana bändin laulaja Tommi Moilanen, joka ei tiettävästi kuulu yhtyeen tosi laihoihin jäseniin. Käykääpä lukemassa haastattelu Ramopunk.comin Sanktio-osiosta täältä.

Ramopunk-uutiset 31.7.12:

Sanktiolta uusi sinkku

Sanktio on tekemässä parhaillaan viidettä pitkäsoittoaan, jonka Killer Records julkaisee loppuvuodesta. Sen kunniaksi levy-yhtiö julkaisee singlen, josta löytyvät keikkahiteiksi nousseet Lisää paskaa housuun ja Lomalaulu -biisit. Lisää paskaa housuun on lohkaistu tulevalta pitkäsoitolta ja on näillä näkymin sen nimibiisi. Lomalaulu on julkaistu myös Woimasointu & Ramopunk.com 10v-kokoelmasarjan osassa Kaa!, eikä se ole mukana pitkäsoitolla.

Lisää paskaa housuun:

"Ei muuta hävittävää ku järki ja tukka"

"Lisää paskaa housuun jäi päähän ku Jore sitä aina hoki...", kertoo Tommi Lisää paskaa housuun -biisistä, "tarina on hyvin simppeli, mies dokaa sossunrahat etukäteen ottamalla trokareilta vippiä ja maksaa tuplana takasi... Kaikki asiat päin persettä, mutta jotenkin aina onnistuu psyykkaamaan ittensä kasaan ja seuraavaan päivään... On helppo olla kun ei ole enää mitään muuta hävittävää ku järki ja tukka ja jos on jo ennestään donitsi housussa, nii mitäs sitä ennää turhia piättelemmään!" Biisistä saattaa löytyä viitteitä Social Distortionin suuntaan: "Sellanen puolinopee punkrallatus. Kuuntelin muistaakseni SD:tä just enneku sävelsin  ja varmaan oon ainakii puolet sävelestä pölliny niiltä", nauraa Tommi.

Lomalaulu:

"Kaikki kuluneet fraasit kertsissä"

”Biisi syntyi typerästä ideasta liittää kaikki kuluneet fraasit kertosäkeeseen", kertoo Jore Lomalaulu-kappaleen synnystä, ”Biisin aihe on kaikille lomatissuttelijoille tuttu. Loman loppu häämöttää, mutta korkit lentelee nurkkiin viimeiseen iltaan ja mietitään miltä arkimaanantai maistuu. Paskallehan se maistuu. Joten juodaan lisää. Hyvä idea.” Biisi syntyi nopeasti ja hakeutumatta kappaleen teemojen olotilaan: ”Sävellys- ja sanoitustyö vaati yhden illan. Olutta ei tainnut muistaakseni mennä.” Jore antaa myös kuunteluvinkkiä biisien analysoijille: ”Biisin loppupuolelta kannattaa tsekata euroviisuista tuttu ja nokkela modulaatio.”

Single myyntiin 4.8.

Singleä pääsee ensimmäisenä ostamaan Sanktion Lappeenrannan keikalla 4. elokuuta. Killer Recordsilta levyä voi tilailla kilrec(at)luukku.com. Hintaa singlellä postikulut mukaan lukien on 3 euroa.

Ramopunk-uutiset 1.8.12:

Söpö ja lihava Sanktio

Sanktion uutisoinnissa mm. miehistönvaihdosten ohessa 2010 ja 2012 noussut esille myös yhtyeen painon tarkkailu. Laihat uudet kitaristit ovat pitäneet yhtyeen keskipanon näppärästi kurissa, ilman että lihavan osaston on tarvinnut ponnistella elopainonsa kanssa. 

Painon tarkkailulla näyttää yhtyeessä olevan pitkät perinteet.  Jo vuodelta 1999 peräisin olevassa ja Killer Recordsin arkistoista löytyneessä Suosikki-lehden haastattelussa yhtyeen jäsenet kuvailevat itseään "söpöiksi ja lihaviksi". Ja kuinka ollakaan, oli bändissä myös vuonna 1999 keskipainoa tasoittamassa yksi hoikempikin jäsen: "Meillä yksi anorektikko, se ei ole vielä ehtinyt lihoa muiden mittoihin".

Ramopunk-uutiset 3.8.12:

Sanktion syksyn studiosessiot siirtyvät Kuopiosta Imatralle

Sanktio vaihtaa studiota elokuiseen sessioon. Kuopio vaihtuu kotoisaan Imatraan. Asiaan ei liity dramatiikkaa, vaan syyt ovat logistisia ja taloudellisia. Lisäksi Tommin ennakkoon lupaama parveke bändin yöpymispaikkana on Joren mukaan epäkiihottava Äänittäjänä ja miksaajana toimii edelleen Juho "Juho" Lehtinen. "Treenien perusteella on luvassa tiukkaa settiä. Nopeeta ja reipasta punkrokkia", lupailee Jore, "Tissienläpyttely on niin last season!"

Ramopunk-uutiset 26.11.12:

Sanktion Lisää paskaa housuun marraskuussa

Killer Records julkaisee 15 uutta Sanktio-rallia sisältävän Lisää paskaa housuun -pitkäsoiton marraskuussa. Kannet ovat tunnistettavasti Juho Juntusen työn jälkeä. "Juho teki kannet Lisää paskaa housuun -tekstin pohjalta...takannen se piirsi mun idean mukaan", kertoo Tommi levyn kansista.

Ramopunk-uutiset 25.1.13:

Juho Lehtisen blogi

Sekalaista paskaa (housuun), osa 1

Sanktion äänittäjänä useammallakin levyllä ja myös mm. tuuraavana soittaja toiminut Juho Lehtinen muistelee blogissaan vuotta 2012 Santion kanssa. Pääroolissa Sanktion Lisää paskaa housuu levyn äänityksen. Käykääpä lukemassa täältä.

Ramopunk-uutiset 15.2.13:

Sanktiolle neljä tähteä Rumbalta

Askeli Hiltunen arvosteli Sanktion Lisää paskaa housuun -levyn Rumbassa (no 2/13) kovien kehujen kera ja napautti levylle komeasti neljä tähteä.

 

Kävijälaskuri