www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

 

Share |

Ramopunk-uutiset 7.6.12:

Sanktion kitaristi vaihtuu

Noin puolitoistavuotta sitten Sanktioon toiseksi kitaristiksi liittyneen Herra A:n motivaatio loppui, mutta uusi kitaristiehdokas löytyi nopeasti. Koesoittoon valitulla ehdokkaalla on vaadittava minimisivistystaso on ilmeisesti kohdillaan ja hajukin on hyvä, jos asiaa kommentoimaan löytynyttä Jore Lehtistä on uskominen.

Nyt kun bändiltä vielä toinen kitaristi uupuu, on tuuraajana Multisupervitunlahjakkuus. Vaikuttaako kitaristin vaihdos työn alla olevan levyn tekemiseen ja ennen kaikkea, nouseeko Sanktion keskipaino jälleen? Joutuvatko laiskan pulskeat Sanktio-veteraanit laihdutuskuurille?

Jore Lehtinen ei ole se Sanktion vaihtuva kitaristi, 

mutta hän selventää missä Sanktiossa nyt mennään.

Kun Jakke lähti Sanktiosta lokakuun alussa 2010 ja bändi löysi nopeasti  uudeksi kitaristiksi naapuritreenikämpästä nuoren punkkarin retkun Akseli ”Herra A” Eerikäisen. "Huumori on yhtä huonoa, soittotaito riittävää ja motivaatio kohdillaan", kuvaili Jore Herra A:ta marraskuussa 2010, kun kitaristivalinta julkistettiin. Herra A jätti nyt bändin reilun puolentoista vuoden jälkeen sopuisasti ilman draamaa. Asiaa selvittelemään löytyi Sanktion toinen kitaristi Jore Lehtinen.

Ilmeisesti huumori on edelleen yhtä huonoa, soittotaitokaan on tuskin hiipunut, mutta motivaatio ei ollut enää kohdillaan, sillä syyksi bändistä pois jäämiseen Herra A ilmoitti motivaatiopulan. "Ilmeisesti kaksi kuukautta Thaimaassa kypsytti asian lopullisesti, motivaatio loppui", kertoo Jore, "Akseli ilmoitti halustaan lopettaa eilen (6.6.12) treenikämpillä ja eihän me mitään perään itketä. Toivotettiin vaan hyvää jatkoa ja varmasti tullaan törmäilemään terasseilla ja keikoilla."

Kitaristin vaihtuminen ei vaikuta mitään Sanktion levyn tekoon, joka jatkuu äänitysten osalta Kuopion kulmilla 8. elokuuta. "Julkisena salaisuutena kerrottakoon, että mie noi kitarat oon viime vuosina suurelta osin tupannu levyille soittelemaan", toteaa Jore.

Tuuraajana multisupervitunlahjakkuus

Sanktion väliaikaisena kitaristina tulee toimimaan Joren veli Juho Lehtinen, joka hoitaa myös Sanktion levyn äänityksiä. Juhossa on siis myös kitaristin vikaa. Soittaako hän siis jossain bändeissäkin? 

"Juho on semmonen multisupervitunlahjakkuus ja meille pelastava enkeli," Jore kertoo, "Juho paikkasi Akselia Järvenpään ja Imatran keikoilla, sekä tulevilla keikoilla ennen kuin uusi kitaristi saadaan lauteille. Juho nauhotti myös Synnin Palkka -levyn ja on vahvassa roolissa tulevan Lisää paskaa housuun -taideteoksen äänityksessä. Juho valmistui juuri Orimattilan Roudari-Opistosta miksaajaksi (ääniteknikoksi) ja soittaa Anomia nimisessä bändissä rumpuja."

Klamydia ja Ramones pitää tuntea edes etäisesti 

Uusi kitaristi on jo tähtäimessä ja tulossa koesoittoon. Onko miten varma se koesoittoon tuleva kaveri, joku Sanktion teidän vanha tuttu, joka on jo puoliksi varma, vai onko vaihtoehtoja haussa enempikin? Jore vastaa kysymykseen näin:

"Vaihtoehdot Imatralla on aika vähissä. Ei täällä ymmärretä punkin päälle mitään. Paska kaupunki. Me halutaan semmonen soittaja, joka edes etäisesti tuntee Klamydian ja Ramonesin. Ja semmonenhan me sitten keksittiinkin. Tää jätkä on näkyny meidän keikoilla ja kuuntelee hyvinkin paljon punkrokkia. Oon myös nähny kaverin soittoa oman bändinsä keikoilla ja hyvältä näytti ja kuulosti. Mut katellaan miltä pesti Sanktioon maistuu. Ainakin ensihaistelun perusteella haisee hyvälle."

Sanktio kriisissä?

Keskipaino uhattuna!

Herran A:n liityttyä Sanktioon yhtyeen keskipaino on tippunut merkittävästi. Miten nyt käy Sanktion keskipainolle? Ramopunk-uutiset on tästä hyvin huolissaan... Löytyykö Herra A:lle uusi hoikka korvaaja vai lähteekö yhtyeen keskipaino nousuun? Vai joutuvatko laiskan pulskeat Sanktio-veteraanit laihdutuskuurille? Koesoiton yhteydessä kitaristit epäilemättä myös punnitaan…

"Hahahahaa. Keskipaino ja keski-ikä pysyy suunnilleen samassa, jos tää uus jätkä hyppää messiin", rauhoittelee Jore.

Lue myös:

Kolme on aika lihavaa ja kaks tosi laihaa julkaisemassa levyä syksyllä: Haastattelussa Tommi Moilanen (1.6.12)

Sanktio studioon huhtikuussa  ( 3.4.12)

Sanktion kitaristin vaihdos vuonna 2010 (7.10.10 - 13.11.10)

 

Kävijälaskuri