www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

Synnin palkka -levy Ramopunk-uutisissa

Share |

Ramopunk-uutiset 6.1.11:

Sanktio lähdössä studioon

Sanktio aloittaa uuden levynsä nauhoitukset 14. tammikuuta Orimattilassa Koulutuskeskus Salpauksessa. Studiossa nauhoitetaan ennakkoon valittua 13 biisiä, jotka kaikki päätyvät tulevalle Synnin palkka -levylle. Valmista pitäisi studio-hommissa syntyä helmikuun loppuun mennessä. Äänittäjänä toimii Sanktion kitaristi Joren veli Juho Lehtinen, joka opiskelee musiikkiteknologiksi. Juho nauhoittaa ja miksaa levyn välityönään ja osana opintojaan. Jo aiemmin Juho nauhoitti demoversiot kahdeksasta levylle tulevasta biisistä.

"Tulevan levyn biisit ovat sekoitus hooceetä, skata, reggaeta, ramoa ja jenkkipunkkia, eli varsin omituinen keitos tulee olemaan kyseessä," kuvailee bändin laulaja Tommi tulevaa levyä, "Yhtään varsinaista rakkauslaulua ei levyltä ei löydy, vaan teemat pyörivät viinan, tuskan, kuoleman, angstin ja yhteiskuntakritiikin ympärillä."

"Valmista tuotetta tullaan tarjoamaan joillekin harvoille ja tarkkaan valituille tahoille julkaisumielessä tai sitten ei" kertoo Tommi, "Julkaisuajankohta riippuu siitä onko kukaan ylipäätään kiinnostunut sitä julkaisemaan." Jos julkaisijaa ei löydy, bändi julkaisee levyn itse. Julkaisun ajankohta on vielä aika epäselvä, mutta Tommi heittää siihen arvioksi kesä-heinäkuun 2011.

Keikkailun Sanktio aloittaa jälleen helmikuussa "rakkaan ystävänsä Tapio-orkesterin kanssa", kuten Tommi keikkakaveriaan kuvailee.

Seuraavankin levyn äänitykset sovittu

Tulevan Synnin palkka-levyn jälkeen julkaistavakin Sanktio-levy on suunnitelman asteella, sillä äänityksistä on jo sovittu ja homman hoitaa  jälleen Juho Lehtinen ja paikkakin on sama. Tämän levyn hän äänittää lopputyönään noin vuoden kuluttua.

Ramopunk-uutiset 28.2.11:

Sanktion Synnin palkka nauhoitettu

Sanktio on sopinut tulevan Synnin palkka -levyn julkaisemisesta Killer Recordsin kanssa. Levy nauhoitettiin Orimattilassa Koulutuskeskus Salpauksessa ja on parasta aikaa miksattavana. 

"Nauhoitusten jälkeinen fiilis on pirun hyvä. Levyllä haisee uudenlainen Sanktio-soundi ja biisit ovat monipuolisia. Sekaan mahtuu aggressiivista kaahausta ja tissienläpyttelyä sopivassa suhteessa. Tommi on teroittanut kynänsä ja demolta löytyy muutakin sanomaa kuin akanrutjakkeiden perässä juokseminen tai niiden perään itkeminen. Nyt parhaillaan kolisutellaan yhteiskuntaa nyrkeillä ja astaloilla kuitenkaan kliseisiin kompuroimatta," Jore sanoo.

Levyä on kuulemma tehty kaikessa rauhassa ja suurella rakkaudella... "ja tulos on sen mukainen" todetaan bändin tiedotteessa. Nauhoittajana ja tuottajana on toiminut Joren veli Juho "Ruoska" Lehtinen, joka hankki lisänimensä äänitysten lomassa. Ruoska-Juhon kanssa tehtiin tällä kertaa tarkkaa työtä ja uudesta lisänimestä voi päätellä, että Juho on  kannustanut bändiä varsin aktiivisesti. 

"Julkaisuajankohdasta ilmoitellaan kunhan lakimiehemme Ben Matlock on ensin tutkinut sopimukset ja viilannut ne kuntoon", kerrotaan bändin tiedotteessa. "Tietysti olisi kiva saada lätty pihalle kesäksi", pohti Tommi, kun julkaisuajankohdasta pyydettiin tarkennusta.

Formaattina tulee todennäköisesti olemaan cd, "mutta myös vinyyliä on toiveissa, ainakin pieni painos" kertoo Tommi. Biisejä levylle on tulossa 14. Niiden järjestystä ei ole vielä päätetty, mutta biisilista näyttää tältä:

Synnin palkka
Vallitsevan oikeuskäytännön mukaan
Oma perse, paras perse
Mä en kestä
Nuori sielu
John Doe
Saat jouluna turpaan
Alasti
Sä venaat vaan
Elämäni välikuolema
Poissa silmistä, poissa mielestä
Valhe
Paperia
Kysta päässä

Ramopunk-uutiset 5.5.11:

Sanktion Synnin palkka masterointavaksi

Sanktion tuleva pitkäsoitto Synnin palkka on nyt miksattu ja lähtee masterointiin Savonlinnaan Sundi Coop studiolle Tuomo Valtosen hellään huomaan. Levyn sisältöä bändin laulaja Tommi kuvailee näin: "Levy on varsin monipuolinen ja poikkeaa jonkin verran Sanktion aikaisemmasta linjasta. Levy ei todellakaan ole mikään hilpeä kesärallattelupläjäys vaan käsiteltävät aiheet ovat varsin synkkiä. Perheväkivalta, masennus, totaalinen elämään kyllästyminen, omaan napaan tuijottelu, epäoikeudenmukaisuus, vitutuksen hoitaminen lääkkein ja perinteisesti viinalla ovat ainakin hetkellisesti syrjäyttäneet rakkausaiheiset laulut. Tyylillisesti mennään jossain jenkkipunkin ja hooceen välimaastossa ja taitaa joukosta yksi vähän ramopunkkiakin etäisesti muistuttava ralli löytyä. Myös reggae ja ska vaikutteita on kuultavissa."

Levyllä on mukana myös nimenomaan vuoden 2011 ramoviisuihin osallistumista varten tehty biisi. Sanktion harmiksi viisuja ei sitten tullutkaan. Se ei kuitenkaan estä bändi julistautumasta vähintäänkin moraaliseksi voittajaksi: "Se olis selekeen ylivoimasesti voittanu palkintopystin," vakuuttaa Tommi, "mutta kun niitä viisuja ei sit koskaan tullu..."

Levyn julkaisijana toimii Killer Records Porista ja kannet on piirtänyt Kati Tirkkonen.

Tulossa myös single

Tulevalta levyltä tulee myös sinkkulohkaisu. Sinkulla on kaksi biisiä Elämän piina ja Synnin palkka. Single lähtee painoon välittömästi masteroinnin valmistuttua.

Ramopunk-uutiset 1.7..11:

Sanktion Synnin palkka -single julkaistu

Sanktion Synnin palkka / Elämän piina cd-single on saapunut painosta saapui painosta ja sitä voi tilailla Killer recordsilta osoitteesta kilrec(at)luukku.com. Levy maksaa 3 euroa ja postikulut sisältyvät hintaan.

Singleltä löytyvät biisit ovat hyvin erilaisia. Siinä missä Synnin palkka on aika nopeaa ja agressiivista kaahausta on Elämän piina ska-höysteistä letkeetä länkytystä. Sanktion Tommi kertoo singlen biiseistä näin:

"Synnin palkka kertoo siitä kuinka yhteiskunnassa vaikuttavassa asemassa olevat tahot yrittävät määrittää millainen ihmisen pitäisi olla ja mikä on sopivaa. Pointti on kuitenkin se, että se mikä on toisille vastenmielistä ja syntiä, on toisille elämänlanka ja suurin nautinto. Kaikenlainen ulkopuolinen ohjailu aiheuttaa sen vastareaktion että tulee valtava halu tehdä juuri päin vastoin ja saada ihmiset haukkomaan henkeään ja siunailemaan ja se jos mikä on vasta kivaa.

Elämän piina kertoo ihmisistä jotka pakenee todellisuutta juomalla alkomahoolia. Humalassa kaikki ongelmat katoaa ja maailma vaan näyttää niin paljon paremmalta. Ne pienet hetket kun viinaa ei ole, on suoraan kauhuleffoista ja ainoa onni on kun pääsee uuteen nousuun. Ne sisimmässään tietää, että kaikki on perseellään, mutta ne ei uskalla välittää koska luovuttaminen on helpompaa."

Ramopunk-uutiset 27.9.11:

Sanktiolta Synnin palkka 30.9.

Sanktion Synnin palkka -pitkäsoitto julkaistaan 30. syyskuuta 2011. Samalla lähtee käyntiin Sanktion, Rikoslain ja Tapion Punkkarit ruskassa -kiertue, ja sen myötä bändikolmikko keikkailee ainakin näin: Imatra OC-bar 30.9, Savonlinna The Rocks 1.10, Varkaus Next Step 14.10, Kuopio Resistori Klubi 15.10, Äänekoski pub Markus 21.10. ja Tampere O'Haras 22.10. Lisäksi Sanktio soittaa Lahdessa Tirrassa 4.11.2011 ja mukana on Monroes ja Tappajatomaatit.

Ramopunk-uutiset 1.11.11:

Sanktion Synnin palkka-singlen arvio Pandaluolassa

Piparnakkelin Pandaluola Lammaszinessa arvosteli Sanktion Synnin palkka -singlen ja kehuja kertyi. Käykääpä lukemassa täältä.

Ramopunk-uutiset 10.11.11:

Lammaszine:

Sanktion Synnin palkka -levylle neljä tähteä

Sanktion Synnin palkka -pitkäsoitto sai Jouni Parkun tekemässä Lammaszinen arviossa kehut ja neljä tähteä. Käykääpä lukemassa arvio täältä. (10.11.11.)

 

 

 

Kävijälaskuri