www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

Ramopunk-uutiset 8.8.09:

Sanktio syksyllä studioon

Sanktio on menossa syys-lokakuussa Savonlinnaan Jatze Söderholmin studioon aikomuksenaan nauhoittaa ainakin neljä biisiä. "Homma vedetään purkkiin livemeiningillä, eli suhteellisen rehellistä tavaraa on tulossa" kertoo Sanktion Tommi. Todennäköisesti Bändi julkaiseen levyn  omakustanteena, mutta jokunen levy-yhtiökin postituslistalta löytyy...

Biisejä olisi bändillä koossapitkäsoittoonkin, sillä nauhoitusta valmiina on noin 15 biisiä. "Mukana on nopeeta menoo ja myös aivan silkkaa Ramoa, paljon stemmalauluja ja kunnon oktaavikitaroita ja ihmeellisiä bassokuvioita.Piknikki sai myös aikaan piisin "ramotyttönen" jonka tekasin heti seuraavana päivänä. Eräs paikallaolijoista on palvonnan kohteena", kuvailee Tommi pöytälaatikosta löytyvää biisimateriaalia.

Sanktiolta tulossa myös live-tallennetta

Sanktio suunnittelee julkaisevansa myös kotipolttoista live-levyä. Tulossa on Tommin mukaan aika edullinen live-julkaisu: "sitä sitten jaellaan kaikille halukkaille varmaankin tyhjän levyn ja postikulujen hinnalla." (8.8.09)

Ramopunk-uutiset 10.1.10:

Sanktiolta pitkäsoitto keväällä

Sanktio on sopinut seuraavan levynsä julkaisusta Woimasoinnun kanssa. "Tarkoitus on nyt reenata uudet biisit nauhoituskuntoon ja helmi-maaliskuun aikana mennä studioon laittaa ne narulle", kertoo Sanktion Tommi. Materiaalia bändillä on koossa noin 20 biisiä, joista tulevalle pitkäsoitolle päätyy noin 14 kappaletta. Uusi levy julkaistaan tänä keväänä.

Ramopunk-uutiset 15.3.10:

Sanktio kävi studiossa

Sanktio käväisi studiossa 12-14.3 ja nauhoitti 14 biisiä tulevalle pitkäsoitolle. "Sessio oli hikinen ja raskas, mutta ryynimakkaran ja nugettien ansiosta selvisimme koettelemuksesta", toteaa bändin säveltäjä-sanoittaja-laulaja Tommi

Jonkinlaista melkein studiolive-meininkiä on luvassa uudella levyllä luvassa, sillä bändi jätti biisien viilaaminen minimiin:  "Ideana oli että koko homma vedetään kerralla purkkiin ja suuri osa näin menikin, eli kaikki valmiina ja recnappulaa. Joitain kohtia jouduttiin vähän paikkaillee ja laulut vedettiin erikseen. 16 biisiä nauhoitettiin joista kaks tiputettiin suoraan pois kun eivät istuneet kokonaisuuteen, mikä se nyt sitten onkin? Koko hommaan meni noin 30 tuntia ja noin raakakuulolta aika vauhikasta ja ehkä hieman punkimpaa shittii on luvassa."

Ramopunk-uutiset 17.4.10:

Sanktiolta Aihetta paniikkiin 9.6.

Siirapilla makeutettua rakkauspunkkia esittävä laulu ja soitinyhtye Sanktio on saanut tulevan Aihetta paniikkiin -levynsä valmiiksi. Levy nauhoitettiin 12.-14.3.2010 Joutsenossa sijaitsevassa studiossa, joka nimeä ei kukaan tiedä. Kyseessä on jonkinasteinen semistudioliveäänite ja meininki on sen mukaista. "Jotta kuuntelevalle yleisölle ei muodostuisi kuvaa ,että tässä napeilla pelataan, on pakko mainita, että levyn äänitys ja miksauskustannukset olivat suomen mittakaavassa muhkeat 400 euroa, korostaa bändin laulaja Tommi.

Levyllä tulee olemaan 14 kappaletta, jotka kaikki ovat Tommin käsialaa. "Yllätys yllätys kaikki niistä eivät kerro rakkaudesta," Tommi paljastaa. Levyn äänitti ja miksasi Twilightning yhtyeestäkin tuttu Ville Wallenius ja Tommin mukaan siihen meni aikaa "ihan vitusti".

Levyn masteroi Sanktion kanssa ennenkin yhteistyötä tehnyt Tumppi Valtonen Savonlinnasta ja Toisin kuin miksauksessa ei masteroinnissa "kauan nokka tuhissut." 

Woimasointu julkaisee levyn 9. kesäkuuta.

Tässä muutama kommentti levyn jo kuulleilta henkilöiltä, joista pääosa on bändin jäseniä:

Jore: siis vittu mitä pa...utta.
Jakke: kuuluuks miun kitara ollenkaa?
Texa: se on nyt semmonen juttu että tais mennä aika nopeesti...
Jukkis: soita apina itte ne rummut!
Tommi: Riiiiinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hartza: ei vittu jätkät...
Miika 3v: Kummi laulaa tosi hyvin.

Kannen piirsi Toni Helin

Levyn kannen piirsi Retkibaanista ja Hevikorollasta tuttu Toni Helin. Kansista kuvastuu Sanktion "musiikin" ydinajatus, pohtii Tommi. Levyn kannessa sydämen muotoisen RAF-logon läpi hyppäävä miekkonen hymyilyttänee ramopunk-teemoihin tutustuneita, sillä aika monta tuttua juttua on Toni kuvaan sijoittanut. Kannen taitosta vastasi Petri Hirvonen.

 Ramoviisujen finaalikappale mukana levyllä

Aihetta paniikkiin -levyltä löytyy myös kappale Jos mä en ois sun kaa, jolla Sanktio selvitti tiensä Ramoviisujen finaaliin 15.5.10.

 Promosingle julkaistaan viikolla 19

Levyltä julkaistaan radiosoittoa varten pienen painoksen promosingle viikolla 19. Singleltä löytyy kappale Oo mun tyttöni, joka pohjaa hyvin vahvasti solisti Tommin omakohtaisiin kokemuksiin viime kesältä, ja niinpä laulu tuleekin suoraan sydämestä. Tämä on sitä rakkauspunkkia aidoimmillaan ja positiivisimmillaan. "Sinkku tulee soimaan ainakin yhdessä radiossa vaikka se vaatisikin väkivallantekoja ja kiristystä" Tommi uhoaa.

Ramopunk-uutiset 9.5.10:

Sanktion levyn julkaisu viivästyy

Sanktion Aihetta paniikkiin -levyn julkaisu viivästyy painossa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Aluksi  master seikkaili painossa päätymättä mihinkään ja tämä selvisi Woimasoinnulle vasta siinä vaiheessa kun alettiin jo kysellä levyn Suomeen saapumisen aikataulua.

"Sittemmin on tullut parikin teknistä kyselyä joita on tsekkailtu," kertoo Woimasoinnun Hannu, "Kyseisessä paikassa on tähän asti tehty levyjä viimeisen runsaan vuoden verran ilman näitä ongelmia, mutta kaikenlaiseen on jo vuosien mittaan totuttu kuten Ramopunk.com lukijat varmasti muistavat..." 

Tarkemmasta aikataulusta informoidaan sitten, kun se tarkempi aikataulu on ensin selvillä. Hannu siteeraa fatalistisesti Hiljaiset levyt-levymoguli Jukka Junttilaa, jonka eräs levypainos katosi matkalla Saksasta Suomeen saksalaiseen sotilastukikohtaan lentokoneen pakkolaskun vuoksi: "Levyt ilmestyvät silloin kun on niiden aika ilmestyä." Eli vielä ei ole aihetta paniikkiin.

Ramopunk-uutiset 9.9.10:

Sanktion levy saapui Suomeen

Alkuperäisestä julkaisuajankohdasta reilusti myöhästyneet Sanktion Aihetta paniikkiin -levyt saapuivat Suomeen 9.9. ja ovat nyt Woimasoinnun hallussa. Ennakkotilauksien pakkaaminen ja toimitukset alkavat Woimasoinnulla välittömästi.

Levyä pääsee ostamaan ensimmäisenä Saktion keikalla Lepakkomiehessa 11. syyskuuta.

 

Kävijälaskuri