www.ramopunk.com

Pykimät

Pykimät-etusivulle

Pykimien sivuprojekti:

Normaaliryhmä

Ramopunk-uutiset 21.4.10:

Normaaliryhmä sai alkunsa kertaprojektista Ramopunk.com 7v-bileisiin (kuva: Riina).

Normaaliryhmän alku oli yhden keikan projekti

Joku tämänkin sivuston lukijoista tietänee Pykimien sivuprojektin Normaaliryhmän, joka soittaa Eppu Normaalin varhaisemman vaiheen tuotantoa. Kyseessä on siis cover-bändi. ”Keikkoja on ollut muutamia ja joka kerralla meno on ollut hillitön ja vastaanotto innostunutta,” kertoo bändin rumpali Markys.

Normaaliryhmän ensimmäinen esiintyminen oli Ramopunk.com 7v. -bileissä maaliskuussa 2009. Tuolloin M!ka tilasi torstai-iltaan jotain silloin vielä Iskuryhmän nimellä esiintyneeltä nykyiseltä Pykimät-nelikolta. Iskuryhmä ei torstaille sopinut, sillä bändihän esiintyi omalla setillään bileiden toisena päivänä.

Pienen harkinnan jälkeen päädyttiin Eppu Normaalin varhaiseen tuotantoon ja hieman pitemmän harkinnan jälkeen löytyi sitten nimeksi Eppu Normaalin ja Iskuryhmän yhdistelmä, Normaaliryhmä. 

Alkujaan Eppu Normaali-koverointi oli ajateltu kertaluonteiseksi showksi, mutta soittajanelikko taisi innostua asiasta siinä määrin, että Normaaliryhmä oli jo ennen ensimmäistä keikkaansakin muuttumassa kertaprojektista pidemmälle tähtääväksi hankkeeksi.  Ja ilmeisesti vastaanotto ensimmäisellä keikalla varmisti myös bändin jatkon. Ensimmäinen keikkahan oli menestys ja mm. Vastavirta-klubin Piitselle jäi bändi mieleen tuleviakin kuvioita ajatellen ja hän kyseli aika pian keikan jälkeen bändin yhteystietoja M!kalta.

Sittemmin bändi on keikkaillut ainakin Ramoviisuissa Helsingissä, Vuohijärvellä ja Tampereella Vastavirta-klubilla Vanhukset muistelee -tapahtumassa, jossa vanhuksia edustivat Vaavi ja The Widows. "Viimeksi esitimme myös osan Normiksen keikkasetistä Pykimät triona Havanna Bananas-bileissä niinikään Tampereella Vastavirrassa," Markys toteaa.

Ramopunk-uutiset 21.4.10:

Normaaliryhmä esittää Eppuja Mikko Saarelalle 14.5.10

14. toukokuuta Normaaliryhmä on mielenkiintoisen tilanteen edessä. Vastavirta-klubi pyysi bändin mukaan Mikko Saarela -iltaan. Kyseinen tapahtuma tekee kunniaa Mikko Saarelalle ja hänen pitkälle uralleen Suomi-rockin parissa. Normaaliryhmän lisäksi bileissä esiintyy Pajukallio-Saarela -duo, Mikko Saarelan Organ,U-Bayou,  sekä "housebändin" kanssa ainakin Heikki Salo, Martti Syrjä, Pekka Myllykoski, Katwi, Moog Konttinen ja tietysti Mikko Saarela itse.

Mikko Saarela -iltaan voi ostaa lippuja ennakkoon Vastavirta-klubin yläkerrasta.

Normaaliryhmä, eli Teemu, Tuuska ja Markys (kuva: Riina).

”Fiilikset katossa”

”Omat fiilikset ovat tietysti katossa ja jos mahdollista niin ullakon puolella,” hehkuttaa Markys, ”Jännittää myös ihan sikana. Koostuuhan Normiksen setistä noin puolet Mikko Saarelan tekemistä biiseistä ja sanoituksista, jotka Saarela teki ollessaan mukana Eppu Normaalissa.  Minkälaisen vastaanoton vetomme tulee saamaan itse maestron puolelta ja tietty muiltakin "silmäätekeviltä". Pykimien levynteko on kiihkeimmillään mutta tälle jutulle oli pakko järkätä nyt aikaa. Omasta puolestani voin sanoa, että tulee varmasti olemaan oman "uran" huippuhetkiä, vaikka lainabiisejä soitetaankin. Nämä biisit esitetään kuitenkin suurella tunteella, koska ne ovat olleet suurelta osin muokkaamassa omaan musantekoa ja ihan omaa soittotyyliä. Eli kovaa ja nopeesti.”

 

Kävijälaskuri