www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 14.1.15:

Psykoterapia:

Rusto-Janne lähti Ruotsiin

Hei vaan, jopas lähti...

Marraskuun puolivälissä Ramopunk-uutiset sai tuolloin vielä ei-julkista tietoa, siitä, että Psykoterapian kitaristi Rusto-Janne Ylärinne olisi mahdollisesti jättämässä bändin ja muuttamassa Ruotsiin. Tuolloin asiaa ei vielä saanut julkistaa, mutta nyt asia on varmuudella selvä ja julkista tietoa.

Bändin jäsenet suhtautuivat asiaan tuoreeltaan marraskuussa psykomaisen aikuisesti ja asiallisesti. ”Jannesta tulee hurri”, totesi PsykoEppu yksiselitteisesti. Bändin entiselle jäsenelle Tommy "Tommi" Depressionille ei tämä fakta tullut yllätyksenä: ”Siinä on aina ollukii jotai merkillistä siinä Jannessa.” ”Mystinen hopeinen ruotsimies”, heitti Eppu vielä perään.

”Ahne tutkija, joka lähtee länteen tienaamaan rustoteorioillaan”, osasi IR-Pasi analysoida.

Rusto-Janne tilittää

Viimeisen kerran Rusto-Janne nähtiin Psykojen rivissä Elämä on Punk Vol.15 –bileissä 29.11.14. Keikan jälkeen hän vaikutti olevan varsin liikuttuneessa tilassa. ”Eikös sitä olla iät ajat menty sinne länteen kultaa vuolemaan”, hän totesi tuolloin Ruotsiin muuttoa tuoreeltaan ja pohtii viimeistä keikkaa Uumajasta käsin näin: Olihan siinä vikalla keikalla vähän haikeet fiilikset, kun joutuu jättämään nuin hyvän jengin. Mutta ei voi mittään. Etteenpäin ja kohti uusia juttuja. Psykoterapeuteille toivon kaikkee hyvvää ...smilehymiö.”

Rusto-Janne osaa bändikavereitaan analyyttisemmin selittää mystistä muutostaan ruotsalaiseksi: ”Mulla loppu työhommat Kuopiossa ja aukes uus mahollisuus Ruotsissa, niin minähän tartuin siihen. Läksin tänne Uumajaan väitöskirjaa tekemään ja näillä näkymin viivytään avopuolison kaa täällä ainakin puolisentoista vuotta. Kuopio anto paljon, mutta se nyt on ainakin tältä errää koluttu.”

Psykoterapiasta hän astui syrjään, kun ei luonnollisesti välimatkan takia voi enää treenailla tai keikkaillan bändin kanssa. Kokonaan hän ei bändiä ole kuitenkaan jättämässä: ”Pysyn kuitenkin varmasti jollain tasolla menossa mukana. Ainakin helmikuussa julkaistavalla albumilla kuulee vielä meikäläisen soittoo Psykojen riveissä. Tulevaisuudessa teen varmastikin vielä bändille biisejä ja yritän järjestää mahdollisuuksien mukaan keikkoja tänne Ruotsiinkin.”

Rusto on soittanut myös Kiljuset-yhtyeessä, jossa hän näillä näkymin pysyy yhä jäsenenä kohtuuttomasta välimatkasta huolimatta: ”Ne kai pittää meikäläisen messissä ja keikka tehhään, kun niitä saadaan, siltä tuntuu ja aikataulut järjestyy. Ainakin Ruotsiin pyrin järkkäämään jotain, niin saa ukot käymään tänne meren taa. Uusia biisejä tehään etänä ja yritetään järjestää hommat sillälailla, että saatais kasassa oleva materiaali ulos ihan fyysisenä julkaisuna.”

Perästä kuuluu - Uumajasta siis

Rusto-Jannella on myös haaveena ja yrityksena saada bändihommia kasaan Uumajan suunnalla. Tällä hetkellä vain soittajat puuttuvat: ”Biisejä ois kyllä tuloillaan! Katotaan minkäsorttista punkrokkia tiältä piakkoin tärskäytettään. Uumajassa on käsittääkseni vahva punkkiskene. Täältä tullee usseita maailmallakin tunnetuja hc-punkbändejä esim. Refused, Final Exit. Meshuggah on varmaan tämän kaupungin metallibändeistä tunnetuin.”

Loppuun Rusto-Janne heittää vielä tiksis-viestiä: ”Kiitos paljon omasta puolesta kaikille, jotka kävitte Psykoterapian keikoilla meikäläisen aikaan ja käykeehän jatkossakin. Siellon uusia biisejä ja uutta energiaa tulossa!”

IR-Pasi:

Yön pimeinä tunteina tulee teletappi- fiilis

IR-Pasia ahdistavaa välillä Psykoterapian kokemat miehistönvaihdokset. Jos matikka taas sujuu oikein, niin Rusto-Janne oli... yy-kaa-koo… neljäs bändin jättävä jäsen. Viiden kokoonpanon muutos oli bändin laajentaminen viisi miehiseksi.

” Rusto-Jannen lähtö oli aika pommi, kun oli just saatu niin hyvin paketti kasaan ja Psykoja on ihan tarpeeksi koetellut kaikki miehistön vaihdokset. Jonain yön pimeinä tunteina tuntui itselläkin olo, että joopa joo ja jos antas itsekkin asian olla. Rasittavaa aloittaa taas uudestaan ja uudestaan. Tulee ihan teletappi- fiilis. Just kun saa homman ja bändin sisäisen kemian toimimaan, niin se särkyy. Turhauttavaa”, tilittää IR-Pasi, ”Eihän nää biisit mitään rakettitiedettä ole, mutta se vie oman aikansa, ennen kuin saa taas uuden tyypin ajettua niin sanotusti sisään. Eikä näitä ramopunk-kitaristeja ihan joka nurkalla ole. Ei se kaikkiin iske vaikka, kuinka muuten oliskin punk. Vie aikansa et muistaa biisit, kun helposti ne tuntuu samoille biiseille ja vielä jos ei biisejä ole kuullut ennen, niin on siinä omat juttunsa. Lisäksi uuden kaverin pitää sopia bändiin ja että se kemia löytyä, että ilmeestä näkee mikä on, jos jotain on.”

Yksi vaihtoehto olisi ollut, että bändi olisi palannut neljä henkiseksi yhdellä kitaralla, mutta tälle ajatukselle IR-Pasi ei lämpene: ”Psykot tarttee toisen kitaran, kun noi biisit on niin tehty ja sovitettu kahdelle. Yhdellä kitaralla menis aika uusiks koko juttu.”

IR-Pasilta löytyy toki myös ymmärrystä ja kannustusta Rusto-Jannelle: ”Eihän siinä voi olla kuin onnellinen kaverin puolesta, että homma mitä duunaa saa jatkoa. Ymmärtääkseni vielä hienoimmalla mahdollisella tavalla. Ei mikään bändikuvio voi, eikä saa vaikuttaa kenenkään oikeeseen elämään niin, että jarruna toimisi. Haikeet jäähyväiset Jannelle ja onnea matkaan.”

 

Kävijälaskuri