www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 27.1.15:

Laura astuu Rusto-Jannen saappaisiin

Psykoterapiaan löytyi uusi kitaristi helposti Ruotsiin karanneen Rusto-Jannen tilalle. Miehistöstä siirryttiin samalla toisen kitaran osalta naisistoon Laura Mäkivirran myötä: ”Laura tuli kokeilemaan kitaraa ja sehän vaikutti kivalle. Lauralla on tosi kova halu ja sen näki silmistä, kun ne oikein paloi päässä kun Psykolla konsanaan. Kovalla halulla soittaa bändissä ja asenteella pääsee jo pirun pitkälle”, kertoo IR-Pasi uuden kitaristin ensikohtaamisesta.

PsykoLauralle ovat punkkuviot vielä varsin uutta. Punkista hän kiinnostui pari vuotta sitten ja ramopunk tuli tutuksi viimeisen puolen vuoden aikana.

”Sen suurempaa kosketuspintaa ei genreen vielä ole, enkä ole aiemmin kunnolla soittanut bändissäkään, että jännää tulee olemaan kaikilla osapuolilla”, toteaa Laura. Myös sähkökitara on hänelle uutta: ”Sen varteen pääsin nyt ekaa kertaa elämässä, ja pikku hiljaa homma alkaa hahmottua.”

Musiikillista uraansa ennen Psykoterapiaa PsykoLaura kertaa näin: ”Jos mun historiaa musiikin kanssa katsoo noin niinku kronologisesti, niin ensimmäinen instrumentti oli perinteikkäästi piano ala-aste iässä. Sittemmin homma otti vähän jännän käänteen ja seuraavana oli altto saxofoni. Nämä molemmat soi vielä tänäkin päivänä välttävästi, sillä kiinnostus treenamiseen sen pidemmälle hiipui. Laulettua on tullu aikanaan kuorossa, ja jos jonkinlaisissa kissan ristiäisissä. Pitkäaikaisin pariutuminen on ollut akustisen kitaran kanssa, joka on soinut reilun kuusi vuotta melkein päivittäin.”

”Nyt tarttetaan kovaa treeniä, että Laura pääsee jyvälle ja löytää sen oman sisäisen Psykonsa ja paikkansa bändissä”, miettii IR-Pasi, ”Voi tehdä ihan terääkin saada hieman uusi näkökanta asioihin.”

Pasille tilanne on myös uusi, sillä hän ei ole aikaisemmin toiminut bändissä naisen kanssa. Danny Punkin kanssa on jotain yksittäisiä kuvioita ollut ainakin Ramoviisuissa, mutta sitä seuraava vastaava kokemus löytyykin sitten jo jostain koulunkuoroista.

Hieman IR-Pasi edelleen tuskastelee miehistön vaihdoksia, vaikka hyvien tyyppien lähtiessä on tilalle löytynytkin uusia hyviä tyyppejä. Omat säätämisensä on aina, ennen kun ryhmä on taas kuosissa tarjoamaan Psykoterapia-hoitoa kansalle: ”Mut tällästä venkaamista tää nyt vaan välillä on. Eihän sitä koskaan tiedä, jos seuraava pois lähtijä oon mä. Lähden vaikka Vasco da Gaman jalanjäljille kauuuas pois.”

 

Kävijälaskuri