www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 25.9.14:

IR-Pasi:

Visio Psykoterapiasta täyttynyt

Reilut kolme vuotta sitten IR-Pasilla oli visio bändistä ja millainen sen tulisi olla. Alkuperäinen kokoonpano kasattiin M!kan avulla entuudestaan Pasille tuntemattomista kuopiolaisista, joista Kossu ja Joni poistuivat rivistä jo ennen ensimmäistä keikkaa. Heidän panos ei silti jäänyt merkityksettömäksi, sillä ilman heitä olisi bändi saattanut jäädä kokonaan syntymättä. Ja onhan noilta ajoita Psykoterapian ohjelmistossa edelleen ainakin biisi Vihaan sua, joka on Ramopunk.comin toimituksessa valittu yksimielisesti bändin kahden parhaan biisin joukkoon ja samainen nimi tullee löytymään myös tulevan pitkäsoiton kannesta.

Alkuperäisestä kokoonpanosta on nykyään jäljellä IR-Pasi ja Jaakko. Sivuun jääneen kaksikon korvasi PsykoJoona ja Sanktion laulajana paremmin tunnettu Tommi Moilanen. Tällä kokoonpanolla bändi pääsi keikkailun makuun ja teki myös ensi levytykset Yy-Kaa-Koo-Nee –kokoelmasarjan neljännellä 7” vinyylillä.

Viisimiehiseksi bändi kasvoi Rusto-Jannen liityttyä mukaan toiseksi kitaristiksi. Viisihenkisenä bändi voitti Ramoviisut 2013, pääsi palkinnoksi levyttämään singlen Killer Recordsille ja osin voiton ansiosta syntyi myös levydiili Psychedelica Recordsin kanssa.

Levydiilin jälkeen Tommi katsoi bändin kasvaneen sille tasolle, ettei voinut enää täysipainoisesti olla Psykoterapiassa mukana Sanktion rinnalla, ja jäi sivuun Psykoista. Tilalle löytyi nopeasti Eppu Salolahti. Hän solahti sujuvasti osaksi bändiä, joka lähti toteuttamaan Pasin visioimaa rujommanpuoleista ramopunkkia pitkäsoitolle.

Kokoonpano on vaihdellut, mutta visio pysynyt samana. ”Jätkät on toteuttaneet mun hienon vision, mistä ei olla matkan aikana lipsuttu. Näissä biiseissä huokuu se Psykoterapia, mikä oli vain ajatus joskus. Biisit on niin punk, mitä nyt pystyy ramopunkissa enää tekemään”, puhisee Pasi tyytyväisenä.

”Mun laulu on erilaista kuin missään ennen julkaistuissa raidoissa. Biisit huokuu rehellistä punkkia, mikä ei kuvia kumartele, vaan on uskollinen omalle idealleen. Angstia löytyy ja sellainen biisien rujous on läsnä”, analysoi Pasi. Ramopunk.comin toimituksen kuuleman muutaman biisin otteen pohjalta voi Pasin väittämään yhtyä.

Levyn äänitykset tehtiin varsin livemeiningillä bändin omalla treenikämpällä. Pasi on ratkaisuun enemmän kuin tyytyväinen. ”Livemäisyys ja kellarimeininki välittyy hienosti. Lauluissa tuntui olevan mokia, mut ei niitä pidä enää hieroa. Se on aitoo tekemistä ja missään ei nyt ole sellaisia mokia, että hävettää pitäisi. Tätä lättyä ei yli- tuoteta!”

Psykoterapialla on äänittelyistä kasassa 17 biisiä, joista muutama tullaan tiputtamaan levyltä pois, jottei levystä tule liian pitkää. Pasin näkemyksen mukaan levyn tulee olla ”ytimekäs rykäisy, mitä bändit keikatkin”. Lopuille biiseille löytynee käyttöä jossain muussa yhteydessä.

Pasilla on vahva usko tulevaan levyyn: ”Vihaan sua -levystä tulee hieno lätty. Uskoisin tän musiikin menevän läpi uusillekin kuulijoille, jotka eivät niin kauheesti ramopunkista ole diganneet. Stemmalaulantaa on aika vähän, kun ei ollut laulajaa, tai sitten oli kipeenä tai jotain. Moilas-Tommin stemmat siis uupuu, mut ei se ehkä haittaa. Kertseissä on kunnon mullikuoroo ja antaa potkua kuitenkin. Tätä levyä ei vaan voi missata. Olkaas valppaina siellä!”

Kaiken rujon autotalliramopunkilla ja mullikuoroilla kehuskelun perään täytyy vielä todeta, että tullaan siellä levyllä kuulemaan myös Hei tyttö -biisin verran kaunista naisääntä PsykoJoonan vaimon Marjon laulamana, ”ja se on kaunista”, lupaa Pasi.

 

 

Kävijälaskuri