www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 23.3.14:

Psykoterapia juhlimassa vuoden 2013 Ramoviisujen voittoa (kuva: Riina).

Psykoterapialle levytyssopimus

Psykoterapia on sopinut pitkäsoiton julkaisusta Psychedelica Recordsin kanssa. Tarkempaa tietoa asiasta saadaan hieman myöhemmin, kun levy-yhtiö ja bändi saavat kaikki yksityiskohdat selvitettyä. (23.3.14)

Ramopunk-uutiset 9.4.14:

Psychedelica Recordsin levymoguli:

Psykoterapia on ylivoimaisesti parasta settiä vähään aikaan

Ramopunk-skenen musiikkia ovat tällä vuosituhannella julkaisseet lähinnä skenessä tiiviisti sisällä olleet levy-yhtiöt. Siinä mielessä Psychedelica Recordsin diili Psykoterapian kanssa on varsin mielenkiintoinen lisäys ramopunkkia julkaisevien levy-yhtiöiden listaan. Miten Psychedelican levymoguli Jari Meistamo sitten Psykoterapiasta kiinnostui?

”Alkujaanhan IR-Pasi lähestyi mua sähköpostitse muistaakseni ihan M!kan pyynnöstä. Tuolloin biisit tuli vissiin kuunneltua kertaalleen kuten kaikki muutkin levy-yhtiötä lähestyneet aktit ”, kertoo Jari.

Pasin yhteydenotto sattui valitettavan huonoon ajankohtaan. Jari alkoi tuolloin uupua päivätyöhönsä rock clubin tuottajana. Uupumus syveni burn outiksi saakka. Siihen päälle tuli taistelu maksamattomista palkoista... "ja lopuksi meikäläisen irtisanoutumiseen kyseisestä firmasta, eli todelliseen irtiottoon rokkibusineksen orjuuttavasta 60-80 viikkotyötunnin rumbasta - päälle kun tuli vielä puheluja ja maileja aamusta myöhäiseen yöhön, niin siinähän sitä syytä oli kerrakseen”, tilittää Jari synkkiä hetkiään, jolloin musiikkikaan ei miehelle maistunut: ”Siihen loppui hetkellisesti oikeastaan kaikenlainen mielenkiinto musiikkiin. Taisipa rehellisesti sanottuna vituttaa sen verran, ettei tuntunut mistään löytyvän mitään kuuntelukelpoista tavaraa. Jopa vanhat ja uudet suosikit jäivät hyllyyn pitkiksi ajoiksi ja kuuntelu oli todella, todella satunnaista.”

Vähin erin alkoi löytymään taas positiivisiakin fiiliksiä. ”Se vanha polte kasvaa, eli tutustua näihin uusiinkin bändeihin. Aloin siinä sitten kaivelemaan sähköpostieni kätköjä, että mitäs sitä olikaan laitettu kuulolle.” …ja sieltä ne kiinnostavat Psykoterapiankin biisinäytteetkin löytyivät.

Ramopunk on Jarille ollut tuttua jo aikojen takaa, vaikkei hän aikaisemmin ole sitä julkaissutkaan. ”Ramopunkia aloin kuuntelemaan joskus 80-luvun lopulla It's Alive -livelevyn myötä ja olen siitä hetkestä lähtien huomannut, että tää tyyli on vuodesta toiseen sitä sellaista hyvän mielen musaa. Alkoi ehkä jo pienesti rassaamaan se jatkuva 'pommit tippuu, poliisit on paskaa, kaikki on paskaa ja kahvikin on loppuu' -jauhanta ja oma musiikkimaku otti pari askelta taaksepäin sinne vähän kevyemmälle linjalle. Ja kyllähän sen huomaa, että kun kevätaurinko alkaa pikkuhiljaa paistamaan, niin tulee kaivettua just tämmöiset matskut naftaliinista avokkeen täristessä hermona vieressä, että eikö sieltä nyt muuta löydy, heh.”

Kyllähän tuollainen viisuvoitto aina kiinnostusta herättää

”Niinhän tässä kävi, että Psykoterapian rallit saivat jalan vippaseen, käden taputtamaan polvea ja pään nyökkymään. Ylivoimaisesti parasta settiä mitä hetkeen olin kuullut. Siitä sitten vaan röyhkeästi kyselemään IR-Pasilta nykyhetken kuulumisia ja tiedustelemaan vieläkö bändi on aktiivinen. Onnekseni oli ja tässähän sitä sitten ollaan”, kertoo Jari levytyssopimuksen synnystä Psykoterapian kanssa.

Vuoden 2013 Ramoviisujen voitollakin oli osuutensa asiaan: ”Kyllähän tuollainen viisuvoitto aina kiinnostusta herättää ja kun eipä tunnu Killerin ja Woimasoinnun lisäksi oikein muita tämmöinen kiinnostavan, niin pitihän sitä sitten vähän kepillä kokeilla jäätä. Onnekkaasti oli pinta ohut ja tässä lopputulos.”

Alustavan arvion mukaan Psykoterapian levy tulee julkaisuun alkusyksystä ja on saatavilla Suomen lisäksi koko Skandinaviassa ja Baltian maissa. ”Toivottavasti muuallakin arvostetaan, pohtii levymoguli, ”Toivoakseni tämä nyt aukaisisi vähän muidenkin silmiä kuin niiden, jotka tässä 'onnellisessa perheessä' enemmän tai vähemmän pyörivät, eikä juttu jäisi pelkän pienemmän piirin hyvin varjelluksi salaisuudeksi.”

 

 

 

Kävijälaskuri