www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 9.4.14:

Psykoterapia levyn tekoon elokuun alussa

Psykoterapia aloittaa esikoispitkäsoiton äänitykset elokuun 1. päivänä. Äänitykset toteutetaan diy-meiningillä Kuopion Päivärannassa bändin omalla treenikämpällä, minne bändi väsää oman studion. ”Pitkien jahkailujen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että nauhoitukset tehdään siellä, missä biisit syntyykin”, kertoo IR-Pasi, ”Oon kuitenkin päässyt tekee musaa ihan huippu studioissa ja niissä on aina sama ongelma mun mielestä. Kaikki alkaa kuulostaa siltä miltä hammaslääkärin odotustila haisee. Kaikki menee niin kliiniseksi, että punkin olemus ja ote katoaa.”
Pasilla on selkeä visio, miltä biisien täytyy levyllä kuulostaa: ”Punkkia josta huokuu tekeminen, rosoisuus, hieman rujo, mutta selkee lätty jossa ei mitään sinne päin menoa, vaan jytä musaa oikeilla soundeilla. Uskon, että me saadaan se fiilis nauhoitettua.”

Suurin osa soitoista on tarkoitus tehdä live-vetoina, jopa laulukin ”...jos se vaan sattuu kohilleen”, Pasi pohtii. Tavoitteena on nimenomaan livemeininki: ”Haluisin, että levyltä tulee välittymään se tunne, että täähän kuulostaa samalle, kun jätkät soittaa keikkaakin. Nähtäväksi sitten jää miten onnistuu. Jos ei onnaa, niin sitten mennään muualle tekemään, mutta oon aika toiveikas.”

Äänittäjänä ja miksaajana tulee toimimaan The Kiljuset ja Napalmipillu -yhtyeistä tuttu Tommi Sirviö. ”Kaiken kaikkiaan pätevä jätkä, joka tietää tasan tarkkaan, miten punkkia tehdään ja miltä sen tulee kuulostaa”, kuvailee Pasi Tommia.

Biisejä bändi aikoo äänitellä reilut parikymmentä, mukana 5-7 sellaista, mitä ei olla kuultu vielä keikoillakaan. Kaikki äänitettävät kappaleet eivät pitkäsoitolle asti pääse, sillä levylle on kaavailtu korkeintaan 30 minuuttia tai sen allekin.

”Oon kyllä tosi tohkeissani kun tää on mun musa uralla eka sellainen lätty jota itse todellakin tekee eikä ole muitten armoilla”, hehkuttelee IR-Pasi, ”Saadaan ainakin hienoo kokemusta koko bändi. Jäädääs kuulolle ja kerron myöhemmin lisää.” (4.7.14)

Ramopunk-uutiset 17.9.14:

Psykoterapian levyn miksaukset valmiiksi 5.10.

Psykoterapian tulevan Vihaan sua -levyn miksaukset valmistuvat 5. lokakuuta mennessä. Levylle tulevat biisit alkavat jo nyt olla valmiina. Enää on jäljellä pientä balanssin hakemista soittimien kesken. Sitten on edessä masterointi ja kansien saattaminen julkaisukuosiin.

”Olipas nannaa kun sai muutaman biisin kuunteluun Psykojen tulevalta pitkäsoitolta. Raakamiksauksia mutta hävyttömän lähellä lopullista tulosta”, kertoo IR-Pasi, ”Lokakuun lopulla vois olla omista käsistä pois. Tietty näissä hommissa voi olla aina niin paljon muuttujia, että mitään levynjulkaisupäivämäärää en uskalla sanoa.” (17.9.14)

Ramopunk-uutiset 10.10.14:

Psykoterapian tuleva levy:

Biisit miksattu - Kannet puhututtaa

Psykoterapian tulevan levyn miksaukset ovat valmiina ja viimeinen tarkistus on käynnissä. "Juuri kuuntelen, enkä keksi enää mitään muutettavaa", toteaa IR-Pasi, "mutta katotaas mitä muut sanoo. Korvat niin väsy noihin biiseihin, että en kuule enää mitään."

Masterointiin levyn biisit lähtevät Konsta Vehkalalle Äänekoskelle. Aika psykoksi tuntuu levyn julkaisu menevän kun julkaisina levyssä on Psychedelica Records ja masteroija-Konsta tunnetaan myös jyväskyläläisen Psykoanalyysi-yhtyeen rumpalina.

Kansissa liikaa seksiä ja väkivaltaa?

Kuopiolaisessa Daknomania -yhtyeessä vaikuttavan Sampo "Napu" Kemppaisen piirtämät levyn kannet puhuttavat nyt bändiä ja jakavat tiukkaan mielipiteitä. "Jos nää kannet menee läpi, niin ei jätä kyllä ketään kylmäksi. Hyvän maun ja mauttomuuden rajoja testataan ja jo pelkistä kansista sais uutisen Ramopunk-uutisiin", pohtii Pasi, "Aika rankka veto ramopunkkiin ihan piirrustusteknisestikin. Erotiikka ja kauhu myy kyllä paremmin kuin nää biisit".

 

 

Kävijälaskuri