www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Tommy "Tommi" Depression (kuva: IR-Pasi).

Hullu nainen -singlen äänityksissä:

Soittohommista jäi hyvä fiilis mutta…

(Julkaistu 13.6.13)

Psykoterapia kävi studiossa Lapinlahdella äänittelemässä tulevaa Hullu nainen -singleä. Soitot meni hyvin, mutta yhteistyö henkilöstön taas vähän sinne päin. Annetaan Tommy "Tommi" Depressionin kertoa miten hommat sujui Pedron näköisen miehen studiossa.

Aamulla kerättiin bändin jätkät kyytiin ja lähdettiin kohti kultaisena horisontissa hohtavaa Lapinlahtea. Matka meni joutuisasti ja fiilis oli auton katossa.

Studio löydettiin vaivatta ja ei muuta ku kamat sisään. Vastassa oli sellanen Pedro Hietasen näkönen ukkeli ja siinä lyötiin päivee, että pätkähti. Kamat oli kasassa nopeesti ja siinä vielä sumpit hörpättiin ennen kun oli sit tarkotus soittaa biisit livenä narulle. Kahta biisiä, Hullu nainen ja Perttiä turpaan lähettiin tekemään. Soittotila oli sellanen pikkunen ja söpö. Kitaristien vahvarit oli erotettu sellasilla sermeillä, basso meni linjaan ja rummut oli sivulla.

NahkaJanne ja PsykoJaakko. Taustalla häärii PsykoJoona (kuvat: IR-Pasi).

No ei muuta ku kuulokkeet piähän soittamaan... paitsi että kuulokkeista ei kuulu mitään... No ei siinä sanottiin tietysti, että ei kuulu, ja ukko tullee säätämään.. .ja säätää ja säätää... sitten se alkaa levittelee käsiään, että ei hän tiijä ja että mitä työ teitte ku aluk kuulu ja nyt ei kuulu, että tämmöstä tää on näihen juttujen kanssa. Siinä se pyöri ja hikoili ja ei tuu valamista... alako jo tuntuu nivusissa se levee haara-asento. Noh sitten huomattiin että tuoltahan on kokonaan yks piuha irti, ei muuta ku piuha kiinni ja jopas alako kuulumaan.

”Vae taustalauluja vielä...

Niin ne hommat aina lissii!”

Siinä vaiheessa sitten ukko julisti tauon. Noh, piettiin tauko ja eiku soittamaan. Ensiks vetästiin hullu nainen. Kerran harjotus ja toisella purkkiin, helppoa.

Sitten rupes ukko kyselemmään, että käydäänkö syömässä? No vittu ei käydä kun soitetaan! Seuraavana oli vuorossa Perttiä turpaan ja se meni kertapierasulla.

PsykoJaakko (kuva: IR-Pasi).

”Työ maksatte minulle rahat kätteisellä!”

Oliskohan se tauon paikka ennen ku ruvetaan hieromaan lauluja (biisi kesti noin 1,3 minuuttia). Tauko pois alta ja sit Pasi laulamaan. Laulut meni hulluun naiseen kahella otolla ja Perttiin yhellä.

Seuraavaks taustaköörit ja tässä vaiheessa alako ukko jo puhisemmaan, että vae taustalauluja vielä...niin ne hommat aina lissii! Alako jo pikkusen ohtasuoni pullottaa ihelläänki. Laulut kaikki purkkiin noin puolessa tunnissa ja homma bueno!

PsykoJoona (kuva: IR-Pasi).

”Levy-yhtiön leivissä... onko sillä ihan osotekkii niih...”

Sanoin sitten ukolle, että voisko tämä laittaa laskun suoraan Levy-yhtiöön nii ei tarvii meijjän turhaan puljata välissä. Sillohan sillä meni hernepuska nennään! Alakaa esitellä paperia ja sanoo: tässä lukkee Psykoterapia ja tuossa tuottajan/levy-yhtiön kohalla ei lue mittään, sillon se tarkottaa että työ maksatte minulle rahat kätteisellä! Voittekkii pojat käyttää loput energianne rahojen haalimisseen. Minä sanoin, että voithan tuota kirjottaa siihen sen maksajan kohalle sen levy-yhtiön ja sit laittaa sen laskun ja että myö ei nyt makseta mittää, mutta voin kyllä soittaa Mogulille. Noh, ukko alakaa laskua tekemään ja tulostaa ja sannoo, että jos hänen pittää lasku lähettee, nii hän laskuttaa kirjekuoren ja postimerkin ja että vae levy-yhtiön leivissä... onko sillä ihan osotekkii niih.... Tältä studiolta ei lähe mittää ulos enneku lasku on maksettu... niin se mennee... ensin maksetaan tavara sit vasta luovutettaan...niin se männöö niih... Tässä vaiheessa vatkas nenä jo siihen malliin, että piti mielessä hokkee rauhottumisen mantraa ettei jotunu tirvasee Perdroa turpaan!

 

NahkaJanne (kuva: IR-Pasi).

”Tulipas pojista hiljasia kun alettiin rahasta puhumaan...

mut niin se aina männöö niih!”

Siis me ei mitään haluttu mukaan. Sanottiin, että hillot tulee tilille ja kun ne näkyy, nii laittaa sitte masterin Levy-yhtiöön. Tästäkös tämä saatanan kojootti riemastu ja sano, että sitten pittää tehä uus lasku ja laittaa 5 euroo lissää hintaa, ku ei kerta tulla ihe hakemaan. Sanoin, että et kirjota yhtää mitään ja me annetaan sulle nyt se 5 euroo ja sinä sit laitat ne levyt jookos? Sitten vielä vittuilee, että tulipas pojista hiljasia kun alettiin rahasta puhumaan...mut niin se aina männöö niih!

Studionpäivän alun perin hinnaksi sovittiin 220e ja jos ei käytetä koko aikaa niin sitten menee tuntitaksalla 29e. Koko hommaan kaikkine kohelluksineen meni 3 tuntia ja lasku oli 220e. Aikasemin kysyttiin että mitä maksais jos otettas 2 studiopäivää ja nauhotettas livenä 10 biisiä niin vastaus oli...se on tonnin keikaus...HÄH? Ilmeisesti Pöljän kansakoulun matikkakerhossa ei ollu kova taso hänen aikanaan!

Eipähän onneks tarvii ennää koskaan mennä Pedron luo ja toivottavasti levyytkii saadaan joskus. Soitot meni nappiin ja niiden puolesta jäi hyvä fiilis ja tuntuma siihen että jatkossakin nauhotettaan pohjat livenä.

Tommy "Tommi" Depression

Tarina jatkuu...

Lue myös

Pedron näköinen mies?

Hullu nainen -singlen äänitykset:

Pedron näköisen miehen 

tuotokset julkaisukelvottomia

IR-Pasi kertoo miten jatkokuviot sujuivat Pedron näköisen miehen kanssa... Käykääpä lukemassa Psykoterapia-osiosta täältä. (Julkaistu 19.6.13)

 

Kävijälaskuri