www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Hullu nainen -single

Ramopunk-uutisten artikkeleita Psykoterapian Hullu nainen -singlestä.

Ramopunk-uutiset 25.5.13:

Psykoterapia (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

Psykoterapia voitti Ramoviisut

Psykoterapia Kuopiosta voitti vuoden 2013 Ramoviisut kappaleella Hullu nainen. Voitto irtosi ennennäkemättömän niukalla kahden pisteen erolla The Underclassin I'm A Punk -biisin.

Lue kaikki Ramoviisuista täältä.

Ramopunk-uutiset 28.5.13:

Psykoterapia esittämässä voittobiisiä äänestystuloksen selvittyä (kuva: Hartza).

Ramoviisuvoittajan on helppo hymyillä

Ramoviisut 2013 voittaneen Psykoterapian jäsenet kertoilevat voittajan fiiliksiään. Käykääpä lukemassa tarinat Ramoviisut 2013-sivulta täältä.

Ramopunk-uutiset 29.5.13:

Psykoterapia ja Ramoviisujen voittodiplomi (kuva: Riina).

Ramoviisut 2013:

Killer julkaisee Psykoterapian singlen

Killer Records julkaisee lupaustensa mukaisesti Ramoviisut voittaneen Psykoterapian Hullu nainen -kappaleen. Bändi sai Killeriltä ohjeet lähteä studioon nauhottamaan kahden biisin cd-singleä. Studion ja nauhoitusten ajankohdan selvittely on parasta aikaa käynnissä ja bändi pohtii ankarasti minkä kappaleen äänittää singlelle viisuvoittajan oheen.

Ramopunk-uutiset 4.6.13:

Psykoterapia studioon 12.6

Psykoterapia menee 12.6. äänittämään Ramoviisujen voittobiisin Hullu nainen. Äänityspaikkana on Purkki-Studio Lapinlahdella. Lähempääkin studiota etsittiin, ainakin Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Aikataulut eivät vaan asettuneet niiden kanssa kohdilleen, koska bändi haluaa päästä nopeasti studioon, kun Ramoviisujen fiilikset vielä pyörivät pääkopassa.

Tulevalle singlelle äänitetään myös toinen biisi, mutta siitä ei bändissä ole vielä päästy yhteisymmärrykseen. Tällä hetkellä siitä taitaa vielä olla enemmän mielipiteitä kun bändissä jäseniä: "Monta on mieltä ja mä yksi, mut toisilla on niin monta... ja nauhotellaan ainakin se sinkku, jos ei muutakin", toteaa IR-Pasi. (4.6.13)

Ramopunk-uutiset 12.6.13:

Psykoterapia:

Perttiä turpaan tänään

Psykoterapia on tänään studiossa nauhoittamassa Ramoviisut voittanutta Hullu nainen -biisiä ja samalle singelle mukaan tulevaa toista kappaletta. Bändin epätarkassa huutoäänestyksessä toiseksi biisiksi valikoitui Perttiä turpaan.

"Mun sanoitus, Jannen sävellys. Aika nopee alle 1.30 mittainen biisi. Ei aivan mitään HC renkutusta, mut sanat on aika tylyt ja hyvä tempo. Toimii kahdella kitaralla ja on aivan huikee biisi soittaa ja laulaa. Siitä tulee hyvä ralli...", kertoo IR-Pasi Perttiä turpaan -biisistä.

...mutta miksi Pertti saa turpaan? "Pertti on ylinero. Pertti saa kaikki naiset. Pertti soittaa parhaiten. Pertti voittaa kädenväännöt. Joten Perttiä turpaan. Pertti ei ole todellinen, mutta sellasia jätkiä vaan löytyy", Pasi tilittää.

Pertti-ongelmaan löytyy ratkaisuksi väkivalta... Pasi perustelee sitä näin: "Siitä saa hyvän mielen, kun ylivoimainen vastustaja Pertti saa turpaansa ja kaikki hurraa sille, joka sellaisen tempun pystyy tekemään. Ainut keino on pysäyttää Pertti lyömällä sitä turpaan ja kovaa! Maailma on sen jälkeen parempi paikka, kun kaiken taidon osaava Pertti potee hieman haavojaan himassa. Pertti on ihminen kuitenkin, se täytyy palauttaa maan pinnalle ja turpaan lyöminen on ratkaisu!"

Ramopunk-uutiset 13.6.13:

Psykot Hullu nainen -singlen äänityksissä:

Soittohommista jäi hyvä fiilis mutta…

Psykoterapia kävi studiossa Lapinlahdella äänittelemässä tulevaa Hullu nainen -singleä. Soitot menivät hyvin, mutta yhteistyö henkilöstön taas vähän sinne päin. Annetaan Tommy "Tommi" Depressionin kertoa miten hommat sujui Pedron näköisen miehen studiossa. Tilitys löytyy Psykoterapia -osiosta täältä.

Ramopunk-uutiset 19.6.13:

Pedron näköinen mies?

Hullu nainen -singlen äänitykset:

Pedron näköisen miehen 

tuotokset julkaisukelvottomia

Psykoterapia kävi studiossa Lapinlahdella äänittelemässä Hullu nainen -singleä. Bändi oikein ollut studiota pyörittävän Pedron näköisen miehen kanssa samalla aaltopituudella ja studioreissun jälkeen kaikkia tietysti vähän jännitti meneekö muukaan jatkossa ihan putkeen... No, eipä ihan mennyt. 

IR-Pasi kertoo miten jatkokuviot sujuivat Pedron näköisen miehen kanssa... Käykääpä lukemassa Psykoterapia-osiosta täältä.

Ramopunk-uutiset 27.6.13:

Psykoterapian Hullu nainen single:

Pedron näköisen miehen 

työn jälki ei niin huonoa kuin pelättiin

Psykoterapialla ei mennyt singlen tekemisen alkuvaihe Pedron näköisen miehen studiossa ihan niin kuin piti ja Miika Söderholm valittiin kursimaan homma kasaan.

Minkälaista jälkeä Pedron näköinen mies sai tehtyä?  ”Ei se jälki ollut ollenkaan niin paha kuin ennakkotiedoista olisi saattanut ymmärtää. Olisin kuitenkin tehnyt pari juttua, jos itse olisin toiminut äänittäjänä, kertoo Miika, ”Rummut olisin virittänyt ja bassossa oli joku ihme napsumisääni ihan kuin siinä olisi ollut jotain ylimääräistä digitaalisäröä. Kitarat oli ok ja laulutkin.”

Pedron näköinen mies joutui heittämään hanskat tiskiin, mutta oliko Miikan helppoa saada biisejä sellaisiksi, että bändi on tyytyväinen? ”Pienellä työstämisellä ne kuitenkin alkoi kuullostamaan ihan hyviltä. Kyllä ainakin Psykoterapian Tompula ja Pasi ilmaisivat tyytyväisyytensä. Hyvä sinkku siitä tulee.”

Ramopunk-uutiset 15.7.13:

Psykoterapian single painoon

Psykoterapian Hullu nainen / Perttiä turpaan -single menee painoon ramopunk-piknikin jälkeisellä viikolla. Valmista voitaneen odotella noin kuukauden päästä.

Ramopunk-uutiset 4.10.13:

Psykoterapia:

Hullu nainen -single julkaistaan 10.10.

Vuoden 2013 Ramoviisu-voittaja Psykoterapian Hullu nainen ilmestyy cd-singlenä 10. lokakuuta. CD-sinkku sisältää kaksi biisiä, viisuvoittajan Hullu nainen sekä Perttiä turpaan -kappaleen. Levy on tilattavissa ennakkoon Killer Recordsin nettikaupasta  tai sähköpostilla osoitteesta: kilrec(ät)luukku.com. Levyn hinta on 3€, ja ennakkotilaus sisältää myös postikulut. Tilaajat saavat kaupanpäälle Psykoterapia-pinssin.

Aivan kivuttomasti ei Hullu nainen syntynyt, vaan mutkia ja Pedron näköisiä miehiä koettiin matkan varrella.  ”On sitä odotettukin ankarasti. Hullu nainen cd single näki kuin näkikin päivänvalon ja cd soittimen”, miettii IR-Pasi. ”Mä olen niin täpinöissäni sinkusta, että mun megginssit repee ihan just! Toivottavasti sinkut löytää ihtensä ramokansan levyhyllyihin. Punkupunku!", täydentää Tommy Depression.

Pedron näköinen mies ei unohdu

Pedron näköisestä miehestä tuntuu jääneen yhtyeelle pienet traumat…

”Jotenkin sellanen, huokaus pääs multa kun juttu viimein valmis. Kun muistelee mikä säätäminen oli Pedron studiolla ja äijä nostaa kädet ylös sanoen että ei pysty tähän”, muistelee Pasi.  Tommy on samoilla linjoilla: ”Kaikkien niiden Pedron näköisen miehen kanssa vietettyjen painajaismaisten hetkien jälkeen tää tuntuu ihan upeelta, kun saa sen lätyn vihdoin pihalle.

Miika Söderholm pelastajana

Alkuperäinen aikataulusuunnitelma hajosi käsiin, eikä vähiten Pedron näköisen miehen studiossa äänittelyn vuoksi. Pelastaja löytyi sitten skenen sisältä: ”Viimein saatiin velho Miika Söderholm miksaamaan ja masteroimaan biisit. Miika teki hyvää jälkeä ja kiitos isosti siitä, ” kertoo IR-Pasi, ”Sitten oli vielä kansien kanssa pientä ongelmaa ja aikaa kului lisää. Painatuskin oli todella hidasta puuhaa, mutta neljän kuukauden jälkeen lapsi syntyi.”

”Fiilistellään”

Bändissä on myös kaksi soittajaa, joille Hullu nainen on ensimmäinen oman bändin oma levyjulkaisu, Psyko Jaakko ja Rusto Janne. Bändin tuorein jäsen Janne tilittää tuntemuksiaan näin: Aivan huikeet fiilikset, kun kohta piäsöö pitämään käsissä ensimmäistä ihan oikeeta omalla bändillä tehtyä levyjulkasua! Tästä oon haaveillu pitkään! Kiitos Jaakko, Joona, Pasi ja Tommi, ku otitte meikäläisen remmiin. Ja ennenkaikkee: kiitos kaikki kuuntelijat ja keikoilla kävijät! Kiitos ihmiset, jotka kannatitte meijät viisuvoittoon! Olé!

Ja loppuun vielä mainoslausetta IR-Pasin tyyliin: ”Hullu nainen ja toinen biisi Perttiä turpaan on musta tosi hyvät veisut vaikka itse sanonkin. Hieman erityyliset biisit, jotka hyvin toimii omana pienenä pakettina. Hävyttömän halpa sinkku kunnon ramopunkkia. Vaikee ymmärtää miks tota ei Killeriltä tilais. Punk'n'Rock ja nyt on hyvä syke ruveta miettimään sitä ensimmäistä pitkäsoittoa. Biisejä kivasti jo kasassa, mut nyt hetki fiilistellään tota sinkkua, fiilistele sinäkin.

Vuoden 2013 Ramoviisu-voittajalta, Psykoterapialta, ilmestyy vihdoin ensimmäinen oma levy, kun Hullu nainen julkaistaan lokakuun kymmenes päivä. CD-sinkku sisältää kaksi biisiä, viisuvoittaja Hullu nainen sekä Perttiä turpaan.

Ramopunk-uutiset 4.10.13:

Moni Ramoviisujen voittaja jäänyt liian vähälle huomiolle

Ramoviisujen kuudesta voittobiiseistä vuosilta 2005-2010 kaksi ei ole päässyt levyjulkaisuun lainkaan, vuoden 2006 voittaja Ratpackin Pogoomaan ja Nixonixin Takaisin Havannaan vuodelta 2008.

Neljä viisuvoittajaa on päässyt aikaisemmin levylle saakka, mutta yhteys julkaistun kappaleen ja Ramoviisujen voiton välillä on usein jäänyt vähän huomiotta. Pari kappaletta on julkaistu vuosia voiton jälkeen ja julkaisijana vielä eri taho, kun itse viisuvoittaja: Ilkka Hendolinin vuoden 2005 Kesä-Vantaa-biisin levytti Himanes pari vuotta myöheemin ja Iskuryhmän vuoden 2007 voittajan Kutosdivariin julkaisi Iskuryhmän hajoamisen seurauksena syntynyt Pykimät muutama vuosi voiton jälkeen. Se on tietenkin hienoa, että kappaleet ovat levytettäväksi päässeet ja ainakin osin juuri Ramoviisujen ansiosta, mutta viisuvoiton huomioarvo on niissä jäänyt vähemmälle.

Vähän rivakammin päätyi julkaistavaksi Me Wokkivihannesten vuoden 2010 voittaja Inno no Senomar, joka julkaistiin bändin Sä & Mä ep:llä seuraavana vuonna.

Vuonna 2009 Kesätennarit kappaleella voiton napannut ES&Co pyrki samaan kuin Killer Records ja Psykoterapia nyt Hullu nainen-kappaleella, eli voittokappaleen nopeaan singlejulkaisuun. ES&Co julkaisi Kesätennarit omakustanteena ja heillä taisi olla tarkoitus tehdä pitkäsoittoakin siihen perään, mutta tekemättä se sitten jäi. Vähän jäi sellainen fiilis, että Kesätennarit -single jäi yleisön puolelta liian vähälle huomiolle hyydyttäen sitten myös ES&Co:n toimintatarmon. Ehkäpä porukka on nyt vähän enemmän hereillä Psykoterapian Hullu Nainen –singlen kanssa.

Totuushan on se, että monet viisuvoitto biisit on jääneet hieman unholaan,” harmittelee hallitsevan Ramoviisu-mestarin Psykoterapian IR-Pasi, ”Toivon tosiaan, että tämä single löytää moniin koteihin.” 

Hullu nainen -single pyrittiin saamaan valmiiksi ja julkaisuun nopeasti, kun ihmiset vielä muistavat kappaleen viisuvoiton ja singleä voidaan nimenomaan tituleerata Ramoviisujen voittajana. Omat hidasteensa oli tämänkin levyn julkaisussa, mutta vielä nykymaailman lyhytjännitteisessäkin elämän rytmissä ramopunkerot vielä ehkä muistavan tämän vuoden ramoviisut toukokuun lopulta ja sen että kisan voitti Psykoterapian Hullu nainen...

Killer Recordsin Hullu nainen -singlen julkaisu viisuvoittajana nostaa sekä voittokappaleen, että Ramoviisujen arvoa. Jos käyttäisin hattua, nostaisin sitä nyt Killerin suuntaan, mutta kun hattua ei ole kohotan vähän hupparini huppua, kiitos Killer Records. Toivottavasti jatkossakin nähdään kisojen voittokappaleita julkaistuna samalla tavalla.

 

Kävijälaskuri