www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Esittelyssä:

Uusi psykokitaristi Janne Ylärinne

(Julkaistu 19.2.13)

Psykoterapia laajeni viisihenkiseksi bändin hommattua toisen kitaristin. Tuore psykokitaristi Janne Ylärinne on 23-vuotias kuopiolainen, joka on kotoisin Sonkajärveltä. Samalta kylältä on kotoisin myös bändin rumpali PsykoJoona.

Jannen soittotausta on enemmän ollut muualla kuin punkissa: ”Sonkajärvellä oon soitellut erilaisissa kokkoonpanoissa n. 14 vuotiaasta lähtien. Ihan ekana bändi oli Furious the Monkeyboy. Soiteltiin melko pitkälti cover-biisejä erinäisiltä rock-bändeiltä aina 70-luvulta nykypäivään. Tyylilaji oli aika rock livahtain välillä vähä raskaammalleki puolelle.” Bänsi hajosi siihen, mihin monet varsinkin pikkukylien bändin hajoavat: Oman kulmakunnan puutteelliset jatkokoulutusmahdollisuudet hajottivat bändin pojat ympäri Suomea vuoden 2008 tienoilla.

"Oon hääränny enempi bluesrokin kimpussa"

PsykoJanne

”Sen jälkeen on tullu oikeestaan soiteltua kaikensorttisissa jamikokoonpanoissa musiikkia laidasta laitaan. Samalla oon ollu vetämässä Sonkajärven musiikkiyhistystoimintaa. 2009 vuodesta asti oon ollu yhistyksessä puheenjohtajan pallilla”, kertoo Janne.

Takaisin kunnon bänditoimintaan Janne palasi syksyllä 2012 kun hän perusti Napalmipillu-yhtyeen jäsenten kanssa Kiljuset –punkbändin. Eli bändikavereina siinä Ville Vornanen, Tommi Sirviö ja Joona "PsykoJoona" Hynynen”. Kiljuset on nimenomaan sonkajärveläisyhtye ja treenailee kun koko porukka pääsee kirkonkylälle. Bändillä on takana pari keikkaa Sonkajärvellä ja omia biisejä syntryy pikkuhiljaa.

Yllätys yllätys oman kylä poika ja bändikaveri Joonan kautta Janne sitten päätyi Psykoterapiaan. ”Tässä muutama viikko sitten Joona kysy, että kiinnostasko tulla kokeilee kitarointia Psykoissa. Tyypit oli kuulemma miettiny toisen kitaristin mahollisuutta. Suostuin välittömästi, ja 12. helmikuuta nasautin ekoihin treeneihin! Hauskaa on ollu ukkojen kaa soitella, mitä tässä nyt on vaan parit reenit alla. Biisejä alkaa pikkuhiljaa oppia ja btw tiukkoja biisejä. Bändin jäsenet on helevetin mukavia elikkäs homma tuntuu hyvältä isolla hoolla! Soittaminen ja musiikki on mulle tärkeitä. Ku soittaa keskittyy vaa siihen tekemisseen. Se on mulle terapioista parrainta”, tilittää kestopsykoterapiaan joutunut Janne.

"Löytyykö multa muuta annettavvaa 

ku hittaat käet ja paskat jutut"

Ramones on Jannelle tuttu jo niiltä ajoilta kun hän tarttui kitaraan ensimmäistä kertaa ja kotimaan skenestä mm. Pojat ja Ne Luumäet -tuttuja. ”En kuitenkaan hirveen syvälle oo punkkihommiin ennen tätä hypänny vaan oon hääränny enempi bluesrokin kimpussa”, kertoo Janne. ”Mutta nyt, varsinkii Kiljusten ja Psykoterapian myötä, on meikäläiseenki päässy punkkärpänen kärsänsä työntämmään! Innolla oon mukana punkkihommissa ja hyvin on Psyko-ukot ottanu minut vastaan! Jea! Ruvetaanpa kahtomaan löytyykö multa bändille muuta annettavvaa ku hittaat käet ja paskat jutut!”

 

Kävijälaskuri