www.ramopunk.com

-1977-

Suomalaisen punkin syntyhetkillä

1977 - etusivulle

Muistikuvia Helsingistä 16.5. 1977

Joey Ramone Kulttiksella (kuva: Juha Sihvola).

Tumppi Varonen:

Ramones ja vuosi -77

Ramones ja vuosi -77... Meillä oli jo vuoden 1977 alussa eräiden Sihvolan veljesten kanssa Ramones-kerho. Niillä oli New Yorkista tilattuna uusin uusin sinkku ja kokoelma new wave jossa oli Ramones biisi. Myöhemmin kun Ramones 1 oli jo tullut, tiedettiin jo paljon. Eli kundien huone oli kuvia täynnä ja muuta siellä ei sitten levarin lisäksi ollutkaan.

Itse konsertti oli odotettu tapaus. Meitä oli Make, Hannu, Kimmo ym. kundeja ja yksi gimma, joka nyttemmin asuu Sveitsissä. Kokoonnuttiin hyvissä ajoin Kulttuuritalon eteen ja hoilattiin "hey ho, lets go" ja naukkailtiin sievästi viiniä. Mulla oli povarissa pieni patterimankka, jota jemmailin nahkarotsini vuorissa. Liput kysyttiin mutta ryysis saliin oli niin kova, ettei rotseja kerenny tarkistaa, eikä niitä tarvinu jättää narikkaan. Jengi ällisty. Salissa oli penkit ja täydet valot.

Okei. Eka Bändi tais olla Tampereelta Wox. Ne paukutteli Animalssia ja muuta. Sittten taisi olla Moog Konttinen ryhmineen. Mä en oo varma oliko siinä joku Huovisen bändi? Noo. Sitten valotkin sammui, Jengi alkoi huutaa ja "hey ho" raikui Kultsalla. Neljä hahmoo marssi lavalle. Kuuluin bum bum ja kruts piuhat skittoihin. "One two three four" ja menoksi. Ramot oli siinä kymmenen metrin päässä.

Loistava alku mutta.... kattovalot syyttyi yleisön villiintyessä jopa seisomaan. Ihmiset istui alas ja valot muuttui taas lavalla värillisiksi. Joey komentoi siihen "Mitä vittua miksi te istutte mukavasti perseillänne, seisomaan siitä". Taas ihmiset nousi seisomaan ja valot syttyi siis kattoon. Huh huh.. Keikka jatkui valot sammui taas ja kaikilla oli kivaa. Pete Malmi lensi ulos riehuttuaan Andyn kanssa. Keikan jälkeen korvat soi viikon Hey ho! Nauhuri oli toiminut ja nauha on vieläkin tallella....

Tumppi Varonen lokakuussa 2008

Dee Dee Ramone Kulttiksella 1977 (kuva: Juha Sihvola).

Kävijälaskuri