www.ramopunk.com

-1977-

Suomalaisen punkin syntyhetkillä

1977 - etusivulle

Muistikuvia Tampereelta 17.5. 1977

Epedog:

Jotain sellaista, mihin ei oltu totuttu

Muistikuvat ovat vähän heikossa kertomisen kannalta. Ehtii jo hiukan tuossa ajassa detaljit unohtua. Muistikuvat ovat kuitenkin hieman paremmat kuin sillä, joka Tekulla törmäsi ovien avautuessa syntyneessä ryysiksessä ovenkarmiin ja silmäkulman auettua toimitettiin läheiseen Tampereen Keskussairaalaan. 

Mahtava keikka se oli, suoraa mättöä. Jotain sellaista, mihin ei oltu totuttu. Siihen aikaan piti vielä istua ja järjestäjä uhkasi keskeyttää keikan, jos ihmiset nousevat seisomaan. Osansa oli tietysti myös edellispäivän Kultsan keikalla, missä tuoleja hajosi. 

No, kyllä Tampereellakin sitten noustiin kuitenkin ja rynnättiin lavan eteen. Biiseistä ei hirveästi muistikuvia ole, paitsi I Remember Yousta, jossa Joey osoitti meitsiä sormella. Siihen osaltaan vaikutti kai kahden metrin pituuskin. Sällit oli nuoria ja aikalailla tuntuu, että meno oli tuollaista It's Alive -touhua. Reippaampaa ja... no, iloisempaa, kuin myöhempinä vuosina. Ja sanat tuli pidempinä. Soundit oli tukevat ja basso todella tuntui. Sen verran lujaa soittivat.

Mutta ylpeä olen yhä, että paikalla olin ja olihan se semmoinen kokemus, ettei se mielestä täysin häivy. Enemmän tosin pysyy se fiilis, kuin tarkat detaljit. Biisilista oli kai pitkälti kahdelta ekalta levyltä, mikäli oikein muistan. Ja Gabba Gabba Hey -plakaatti ei oikein yleisölle auennut.

Epedog 9.5.2007

 

Kävijälaskuri