www.ramopunk.com

-1977-

Suomalaisen punkin syntyhetkillä

1977 - etusivulle

Miksi vuodella 1977 on jotain merkitystä?

- Muutama hyvä kommentti

16.5. 1977 The Ramones esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa, Helsingin Kulttuuritalolla. Seuraavana päivänä jysähti Tampereella. Näitä keikkoja voidaan hyvällä syyllä pitää suomalaisen punkrockin tärkeimpänä kätilönä - johan alkoi bändejä syntyä! Suomipunk alkoi kasvaa nopeasti ja moneen suuntaan...

Rehtori Heko (Rehtorit) 4.4.07

*

Ramones (kuva: www.officialramones.com).

Katkelmia artikkelista:

Punk 1977 - 2007?

Ensimmäiset suomalaiset punk-singlet ovat helsinkiläisen Briardin I Really Hate Ya ja ylöjärveläisen Eppu Normaalin Poliisi pamputtaa taas. Ne ilmestyivät vuonna 1977. Tuona vuonna hakaneulapommi nimeltä punk räjähti maailman silmille kauaskantoisin seurauksin. Siinä pommissa oli pitkä sytytyslanka. Punk ei syntynyt vuonna 1977 sen enempää kuin lintuinfluenssa syntyi silloin, kun se alkoi levitä vauhdilla ja nousi otsikoihin. Siihen mennessä kun The Ramones soitti Suomessa toukokuussa 1977, se oli levyttänyt jo kolme albumia.

Vuosi 1977 kuitenkin on merkittävä punk-vuosi, koska silloin punk löi läpi, alkoi siirtyä marginaalista valtavirtaan. Puristeista tuollainen kehitys oli tietenkin turmiollista, mutta toisaalta se antoi ilmaisuvälineet ja mahdollisuuden sukupolvelle, jota vain punk pystyi puhuttelemaan.

Ari Väntänen Sue:n toimituspäällikkö

(Katkelmia tammikuun 2007 Suen pääkirjoituksesta "Punk 1977-2007?)

Katkelma HS:n Nyt-liitteen artikkelista Kulttuuritalon tähtihetkistä:

The Ramones Kultsan huippuja

The Ramones, toukokuu 1977: Ensimmäisen sukupolven punkrockin ulkomaisista tähdistä The Ramones oli ainoa, joka esiintyi huippuvuosinaan Suomessa. Katsomossa oli monta tulevaa kotimaista punksoittajaa, eikä ihme, että suomalaisen punkin sointi hakeutui lähemmäs Ramonesia kuin vaikka The Clashia.

Ilkka Mattila ja Leena Virtanen

(Katkelma HS:n Nyt-liitteen, nro 40/08 3.10.08, artikkelista Kultsan Huiput, jossa käytiin läpi Kultturitalon historian tähtihetkiä.)

 

Kävijälaskuri