Pojat palaa - sisällysluettelo

  1. Pojat Studiossa     2. Mä uskon meihin-single    3. Palaa-levy     4. Palannut Pojat ei synkistelystä perusta

POJAT STUDIOSSA

SundiCoop-studiolla

"Tietovuotojen" lähteenä studiosta olivat pääasiassa Make-Poika ja mm. Manne Ayshire levyistä.

Heti ensimmäisenä  päivänä lauantaina 12.10. Savonlinnan SundiCoop-studiolla saatiin kaikki rumpupohjat (16 biisiä) sisään alle viidessä tunnissa. Samana iltana oli vielä keikka Puustockin jälkilöylyissä Hotelli Juvalla, jossa Make-Poika ja Miika-Poika kehuivat molemmat silmin nähden tyytyväisinä hienosti alkanutta levytystä. Hyvä fiilis taisi kannustaa Poikia, sillä bändi vetikin loisto keikan! 

Keikan jälkeisenä päivänä Pojat jaksoivat olla tehokkaina levyn teossa, vaikka olivat soittaneet edellisenä yönä kahden kolmen aikaan yöllä: studiossa saatiin sisään bassot ja komppikitarat 12 biisiin (Telecasterilla soitetut osuudet). 

Äänityshanoissa oli kiinni erittäin asiansa osaava ja varsinkin jatkuvalla syötöllä hauskaa tarinaa vääntävä Tuomo Valtonen, mies joka löytyy äänittäjänä mm. Luonteri Surfin ja Trio Niskalaukauksen taustalta. Luvassa siis tanakkaa meininkiä & pörinää saundienkin suunnalta!

”Näyttää / kuulostaa vitun hyvältä jo nyt, vähän niin kuin joskus jo lupasin, tai kuulosti ainakin vielä eilen ennen kuin lähdin yötä myöten takaisin Tampereelle. Tietenkin, voihan ne (Miika, Marko & Pantze) saada siellä jonkun Juvanhulluus- kohtauksen ja tehdä levystä jotain ruotsalaista keinosiementäjäjatsia”, kommentoi Make-Poika.

Maanantaina iltapäivällä studiossa oli taas saatu levyä eteenpäin. ”Soitin Miikalle ja kuulin, että edistytty on taas voimallisesti Tele-osuudet soitettu ja Epiphonella soitetut kitarat abouttiarallaa puolessa välissä. Maanantaina päästään ehkä jo koskettimien äänittämiseen,” kertoi Make, "Tekemättä on vielä koskettimet, laulut, puolet Epiphone -kitaroista/tilulilut, akustista kitaraa + tietenkin miksaus. Hillittyä kaljan juontia ja hillitöntä röökin vetämistä unohtamatta".

”Ihan perkeleen hyvä levy on nyt muotoutumassa, soitto kulkee ja saundit on kohdallaan”, kommentoi Miika-Poika.

Marko-Poika, Miika-Poika, Pantze-Poika ja Tuomo Valtonen SundiCoop-studiolla

Iltapäivällä Tiistaina koskettimet olivat jo melkein valmiina ja äänenavaus (?) lauluja varten käynnissä. Keskiviikko iltana Leadlaulut oli laulettu ja taustalaulut menossa. Torstaille jäi muutama taustalaulunluikautus ja akustiset kitarat. "Kuulostaa kuulemma sairaan hyvältä. Kaikki ovat innoissaan kuin lehmät ekaa kertaa kevätlaitumella", kuvaili oman osuutensa jo tehnyt Make puhelimessa studiolta saamiaan fiiliksiä.

Torstaina saatiin loputkin soitot soitettua ja laulut laulettua. Sessiossa äänitetään myös Marky Ramone & The Speedkingsin, Rehtoreiden ja Häiriköiden kanssa samalle  Speedfinns ep:lle tuleva I Do Remember You, joka kuultiin ensi kertaa Juvalla jälkilöylyissä.

Seuraavaksi sitten vaan miksailtiin. Ayshire levyjen Mannen mukaan lauantaina oli valmiina kuusi biisiä tulevalta levyltä, sekä I Do Remenber You. Miika ja Pantze suuntasivat jo kotia kohti. Marko-Poika jäi vielä Sunnuntaiksi studioon. Sunnuntaina oli tarkoitus saada loputkin biisit valmiiksi.

 

Odottelua

"Levy kuulostaa hyvältä. Vielä on masterointi jäljellä eli tulee enemmän syvyyttä ja erottelukykyä. Kyl o mannaa jo ny", hehkutteli Make-Poika lokakuun lopulla.

"Tällä hetkellä odotellaan julkaisulupaa yhdelle käännösbiisille ja pähkäillään  levylle tulevien biisien järjestystä. Kun ne ongelmat on ylitetty niin mennään masteroimaan levy Finnvoxille. Tähän saattaapi hyvinkin mennä puolitoista kuukautta, selvitti Manne samoihin aikoihin, "Tietysti kannetkin olis hyvä jossain välissä tehdä." Ennakkotiedoista poiketen Poikien Palaa-levyltä päätettiin lohkaista  yksi single ennen julkaisua. Single biisiksi valittiin Miika-pojan ja Rehtori Hekon yhteistyönä syntynyt Mä uskon meihinCD:lle päätettiin laittaa myös videokuvaa.

 

Masteroimaan

Lupa Palaa-levylle tehdylle lainabiisille saatiin Make-Pojan mukaan 12.11. ja Masteroimaan päästiin Finnvoxille 2. joulukuuta. Levylle tulee kolmetoista biisiä ja levy olisi tarkoitus julkaista helmi- maaliskuun vaihteessa. Samalla masteroitiin myös tuleva single.

 "Täytyy sanoa että se on melkein parempi kuin Gimmeli! Voi vain ihmetellä miten paljon parempi se olisi jos meillä olisi ollut vielä rahaakin yhtä paljon takana! Ei varmaan yhtään! No, sittenpä kuulette kun se ilmestyy, kommentoi Miika-Poika heti seuraavana päivänä käsiinsä saamaa kopiota valmiiksi masteroidusta albumista.

2/4  Mä uskon meihin-single