Pojat etusivu

Santaa

-EP

Pojat kävivät Hämeenlinnassa studiossa 21.5.03 äänittämässä kaksi uutta biisiä. Koko sessio kesti kamojen roudaamisineen ja miksailuineen kahdeksan tuntia. Masterointi tapahtui 27.5. tiistaina Finvoxilla.  Noiden pari uuden biisin lisäksi ep:lle laitettiin neljä biisiä. Palaa -levyltä napattiin leppoisa kesätunnelmointi ja levyn nimibiisi Santaa.

Aikaisemmin julkaisemattomat kappaleet olivat Pär, Puupää hyppelyt sekä nimensä puolesta yksi Suomen pisin biisi Pitäiskö mun jäädä vai pitäiskö mun lähtee meneen?.  Kaksi viimeksi mainittua kappaletta ovat kuin vahingossa kestoltaan 1,23 tai jopa 1,234...

"Molemmat uudet biisit ovat kestoltaan 1,23. Emme ole lähteneet sekunttikellolinjalle, jotta olisiko tarkkuusmittauksessa kestoksi paljastunut 1,234. Mutta kenellä intoa riittää voi asiaa tutkailla", kiisti Ayshire Levyjen Manne ajan mittailut sekuntikellojen pullotellessa taskuissa.

Tähän päälle laitettiin vielä pari muilla levyillä jo julkaistua Poikien tuotannossa harvinaista englanninkielistä käännöstä: Woimasoinnun Speedfinns vinyyli-ep:llä julkaistu I Do Remenber You ja saksalaisella Dee Dee Ramonen tribuutilla mukana ollut Punkrock Girl.

Kun etukäteen puhuttiin kesä-ep:stä ja nimibiisiksikin paljastui kesäinen Santaa-kappale, osattiin kannestakin odottaa jotain kesäistä teemaa. En osaa sanoa lähdetäänkö hakemaan kokouimapuku- vaiko narubikinilinjaa. Luulenpa että kansitaide on siitä kiltimmästä päästä. Tähän ei sisälly mitään Skotlanti viittauksia”, kommentoi Manne levyn kantta etukäteen. No, ei tullut levyn kanteen skottien kilttejä, muttei nuoria neitoja narubikineissäkään, vaan santaa ja nuoria rantaleijonia, hyvin nuoria...

 

 

Kävijälaskuri