Pojat palaa - sisällysluettelo

  1. Pojat Studiossa     2. Mä uskon meihin-single    3. Palaa-levy     4. Palannut Pojat ei synkistelystä perusta

PALAA-LEVY

Teinimeininkiä / Piru irti / Kyyninen / Santaa / Arvokisoihin / Punkkari / 15 minuuttia / Mä uskon meihin / Odotan vaan

Kylätie / Mä muistan sut / Synkkää kuolemaa / Ullakolla on paha olla  

+ Mä uskon meihin -video

 

LEVYARVIOITA

POJAT: Palaa, CD( Ayshire Levyt)

Pitkästä aikaa...Pojat. Jätkät kävi tekemässä Savonlinnassa levyä tuossa syksyllä ja nyt se on julkaistu. Mitä tästä levystä sanoisin? Taattua Pojat-tuotantoa. Jossain lehdessä joku oli arvioinut Poikien kulkevan nykyään Yön ja Popedan jalanjäljillä. Eh, en ole kyllä ollenkaan samaa mieltä. Kyllä se kuulostaa siltä Pojat-ryhmältä kuin silloin joskus 90- luvun alussakin. Palaa -levyltä löytyy 13 biisiä ja helmetkin löytyvät helposti. Varsinkin Mä uskon meihin  ja Mä muistan sut  kolahtavat allekirjoittaneelle kovinkin. Sen sijaan levyn avausraita Teinimeininkiä ei vakuuta. Biisit on tällä levyllä yllättävänkin hyviä ja soitto kulkee. 15 minuuttia biisissä lauletaan "lähdettiin Puustockiin/bileisiin,mä dokasin, mokasin/ lokasin maineeni". Mielenkiintoista Miika, kertoisitko meille tästä aiheesta lisää bändihaastattelussa, heh heh. Vaikka tässä vanhetaankin niin kyllä Pojat on Poikia. 

Musapuoli toimii ja livenä Pojat on olleet aina hyviä. Tämän pääsette toteamaan Puustockin klubi-illassa. Ayshire pomo Manne on näköjään laittanut levylle videonkin eli Mä uskon meihin. Hyvä Mauno Munalukko! Pojat -yhtyeen diggaajat eivät tule pettymään. Tämä on heille hunajaa. Ja nyt jäänkin odottamaan milloin herrat Puputti, Lipsanen ja Kansa levyttävät Pojat -biisejä. Miettikää kun kyseiset herrat laulaa Hartwall Areenalla vaikkapa Pasi Virtanen tai Pala maata hautuumaata. Siinä sitä olisi jengille cross overia.

Vesa Kontiainen, Ramopunk-uutiset, 16.4.03

POJAT

Pojat palaa pitkän tauon jälkeen tutun kuuloisena. Ikääntyminen ei ole merkinnyt musiikillista "aikuistumista", mutta bändin miehistö on sentään kokenut muutoksia. Kitaristiksi ryhtyneen Miika Söderholmin rinnalla Palaa albumilla ei ole enää vanhaa Ypö-Viis -kumppania Mikko Holmströmiä. Uusista Pojista tutuimmat ovat Kari Peitsamon Skootterissakin soittanut Paavo Haapio ja Nightingales-yhtyettään vetänyt Marko Kantola.

"Palaa" on alusta loppuun railakasta punkpoppia. Välillä enemmän punkia kuin poppia ja välillä tasapuolisuuden nimissä päin vastoin. Pojilta irtoaa myös Kinks-riffailua ja Santaa kappaleen lievää jyrinää. Kyyninen soi kuin äskettäin oman uutuussinglensä julkaissut "veljesbändi" Luonteri Surf, Arvokisoihin biisin imu muistuttaa Pelle Miljoona -klassikosta Väkivalta ja päihdeongelma ja ikuista nuoruutta teeskentelevä Teinimeininkiä ottaa koukkuunsa Sex Pistolsinkin versioimasta Monkees-hitistä (I´n not your) stepping stone.

Palaa on takuuvarmaa Poikia ja hieman ennen albumia ilmestyneeltä Mä uskon meihin singleltä tapaa vielä pari uutta Pojat-rallia.

Pertti Ojala, Pieksämäen Lehti 14.5.2003

POJAT: PALAA

Kun Pojat kasvavat isoiksi, Pojista tulee Miehiä. Niin on käynyt myös Miika Söderholmin porukalle; vaikka musiikin ei voi sanoakaan seestyneen, ovat levyn tunnelmat sanoitusten osalta vähän menneessä viipyileviä. Kukaan ei pysy ikuisesti nuorena vihjaisena punkkarina, on tämän levyn viesti.

Siksi levy uppoaakin varmasti siihen kansanosaan, joka on seurannut Miikan tekemisiä ja vanhentunut Poikien mukana. Ensi kesän Puustockissa on kiva kuunnella näitäkin ralleja, juoda vanhojen aikojen muistoksi vaikkapa pullollinen Feteascaa (jos sitä enää saa) ja vähän kokea. Terveisiä myös dekkari Maria Kalliolle.    ***    

Anssi Mehtälä, Länsi-Savo 31.5.2003

POJAT: PALAA

Pojat palaavat (liian) pitkän tauon jälkeen takaisin bisnekseen. Meininki on pitkälti samaa kuin aikoinaan, vaikka miehistö on muutoksia kokenutkin. Suurin ero vanhaan soundiin tulee urkurin myötä, joka kilkuttaa tanakan tarkasti. Biisit ovat poikamaisen nopeita kuten pojat itsekin, mutta on mukaan toki ympätty pari hidastakin hengentuotetta. Kylätie on levyn paras biisi, sanoitus tulvii nostalgiaa, jossa ikääntynyt poika käppäilee takaisin tuttuihin maisemiin makeutettuna tarttuvalla kitaralla ja laulustemmoilla. Samaa tekee itse bändikin, tulee takaisin tuttuun kuvioon tekemällä levyn seitsemän vuoden tauon jälkeen. Etukäteen odotukseni ulottuivat  taivaaseen. Sinne tämä levy ei yllä, mutta mukava sitä on silti kesäyössä luukuttaa! Pojat on bändi, joka pitää ehdottomasti kokea livenä, eli menkää katsomaan kun bändi lähikuppilaanne saapuu!   ***/5

T. Kivinen, 

Tanotorvi no 7  18.6.2003   Veturi no 6   25.6.2003

 

Levynjulkaisukeikka Tampereen Klubilla

Poikien levynjulkaisukeikka oli Tampereen Klubilla 26.3. tilaisuutta juhlistivat keikoillaan myös Häiriköt ja Rehtorit. Kommentteja Miika-Pojalta, Erkko Häiriköltä, Rehtori Mikkolalta ja yleisössä mukana olleilta Ville Veeltä ja Judy Punkilta, sekä Rumba-lehdeltä ja kaikkien kolmen bändin biisilistat voi käydä vilkaisemassa täällä.

 

Miika Söderholm radiossa 15.3.03

Pietarinkadun Oilerssissa (Ylex) haastateltiin lauantaina 15.3.03 Pojat-yhtyeen johtohahmoa Miika Söderholmia uuden Palaa-levyn tiimoilta ja soitettiin levyltä singlebiisi Mä uskon meihin.  

Miika kommentoi uuden levyn ja biisien tekoa mm. näin: " Nää biisit, mitä tällä uudella levyllä on, niin nää on aika pitkältä ajalta. Varmaan jonkun viiden vuoden aikana tehtyjä biisejä. Että ei se nyt niin sen levyn tekeminen tässä vaiheessa ollut yhtään vaikeeta, päinvastoin".

Pojilla on takana myös pitkä hiljaisempi jakso, josta Miika jutteli mm tähän tapaan: "Välillä on ollut pitkähköjä soittotaukoja, mutta bändi ei ole hajonnut missään vaiheessa. Välillä ollaan pidetty ihan sellasta luovaa taukoo ja se on mun mielestä suositeltavaa. Jos mitään ei meinaa syntyä, niin sitten unohtaa koko jutun vähäksi aikaa ja tekee jotain muuta.

Toimittaja muisti myös Dannyn ja hänen kumppaneiden Pojat -levyä, mikä oli oikein. Dannya ei sovi unohtaa, sillä sana Dannya vastaan on aina paikallaan! Ohjelmassa varoitettiinkin levy ostaessa sekoittamasta meidän oikeiden Poikien levyä noihin Dannyn poikasiin.

4/4  Palannut Pojat ei synkistelystä perusta