Pojat etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 4.7.14:

(kuva: Sami Nieminen)

Pojat goes Suomi-punk 77-80" feat. Rattus-Jake:

Ramoviisujen spesiaalishow sai jatkoa

Pojat oli pyydetty keikkailemaan Ramoviisut 2014 finaaliin toukokuussa, mutta toiveena oli ollut jotain spesiaalia. Siitä syntyi ajatus soittaa varhaisia suomipunk klassikoita. Vierailevana tähtenä keikalla nähtiin sitten toisessa kitarassa ex. Rattus-mies Jake Marjamäki.

Keikan piti olla yhden illan show, mutta saikin jatkoksi vielä 12.7. Ramopiknikin ja 9.8. Semifinalin keikat. ”Tuli ehdotus mennä myös ramopiknikille ja mikäs siinä kun setti on jo treenattu”, Miika kertoo, ”Roudi innostui Semifinalin keikasta niin paljon, että halus buukata meidät sinne uudestaan ja sinnehän me nyt sitten mennään myös.”

Miten Jaken ja Poikien yhteistyö sitten lähtikään käyntiin...
”Joskus kun Pojat etsiskeli uusia soittajia, niin silloin pahoittelin Miikalle välimatkoista ja muuten olisin ollut kiinnostunut. Siitä varmaan jäi se kipinä ilmaan”, pohtii Jake.

”Jake ei ollut entuudesta mulle tuttu, mutta se on Outin nuoruuden kavereita Vilppulan suunnalta. Rattus oli silloin aloittelemassa ja kova sana jo silloin”, kertoo Miika, ”Jostain syystä alettiin viestittelemään lähinnä Facebookin kautta ja siitä sitten pikkuhiljaa kehittyi ajatus tehdä jotakin yhdessä. Tuon suomipunk -idean tiimoilta tuntui sopivalta pyytää Jakea messiin, onhan hän kivenkova punk-mies.”

”Mut tunnetaan piireissä HC punk kitaristina. Epätavallinen yhtälö. Sekin sopi hyvin siihen ’jotain spesiaalia’ teemaan. Mutta mullahan on vahva -77 punktausta ja uin kuin kala vedessä siinä genressä”, miettii Jake, ”Heti ekoista treeneistä homma alkoi tuntua oikein hyvältä. Biisit valittiin porukalla. Kahdestakymmenestä biisistä valikoitui sitten ne noin 15 esitettävää.”

”Mulle tämä on ollut matka uusiin tuttavuuksiin ja hienoihin fiiliksiin. Mukavaa on päästä tonne Ramopiknikkiin” toteaa Jake Pojat-visiittiään, ”Rock´n´roll on ikuinen riemu!” (4.7.14)

 

Kävijälaskuri