www.ramopunk.com

Luonteri Surf

Takaisin Luonteri Surfin etusivulle

Voi

Ramopunk-uutisten artikkeleita Luonteri Surfin Voi -levystä.

 

Ramopunk-uutiset 4.1.13:

"Keitellään lihasoppaa, jutellaan ja ehkä vähän soitetaankin"

Luonteri Surf studioon

Luonteri Surf aloittaa äänitykset 7 tammikuuta. Äänityskunnossa olevia biisejä bändillä on koossa noin 20. "Sitä samaa taideprogea kuin aina ennenkin", kuvailee Martti uusia biisejä. Joitakin niistä on jo kuultu myös livenä ainakin Timber Rockissa elokuussa ja Syysrokissa Haukivuorella marraskuussa viime vuonna.

"Lopputulos julkaistaan jonakin päivänä jossain muodossa", lupaa Martti, "Ajatuksia on, päätöksiä ei vielä."

"Valtosen Tuomo tuo taas kalustonsa tänne kylille", kertoo Martti äänityssuunnitelmista, "Studiona toimii sama vankka maalaistalo, jossa Zurf-levy äänitettiin 15 vuotta sitten. Keitellään lihasoppaa, jutellaan ja ehkä vähän soitetaankin."

Ramopunk-uutiset 20.3.13:

Luonteri Surfin studiosession lopputulos:

"Kauhee koohotus ja kiilaus, 

intoa täynnä, kyvyt melkein riittää"

"Kauhee koohotus ja kiilaus, intoa täynnä, kyvyt melkein riittää", kuvaili Martti Ripaoja Luonteri Surfin tuoreretta koelevyä. Kuulostaa siis varsin pätevältä tuotokselta, jos kuvaus vain pitää paikkansa. ”Mulla ainakin on nyt hyvä fiilis tuon suhteen”, vahvistaa Martti perään.

Mitä bändi sitten aikoo äänitteelle tehdä? ”Kunhan me nyt ensin kuunnellaan ja mietitään. Jos ei ruveta nirsoilemaan miksauksesta, sitten julkaistaan tuollaisena jossain muodossa tai jätetään julkaisematta”, miettii Martti vaihtoehtoja. Pitkäsoittoon olisi ainakin materiaali kasassa, sillä tammikuun sessiossa Luonteri Surf äänitti 20 biisiä, jotka Tuomo Valtonen on miksaillut pikku hiljaa muiden töidensä ohessa.

Ramopunk-uutiset 14.5.13:

"Luonteri Surfiksi tunnistaa, jos ei ole ihan hölmö"

Luonteri Surfilla levyn julkaisu työn alla

Luonteri Surf lupailee uutta levyä lähitulevaisuudessa. Tarkempi julkaisuaika on vielä auki, "ennen maailmanloppua tai korkeintaan vähän sen jälkeen". 

Levyt 15 biisiä on jo valittuna. Studiosessioissa tallentui enemmänkin biisejä ja niille bändi keksinee käyttöä myöhemmin, mutta singlejulkaisua ei levyn yhteydessä ole tulossa. 

Nyt työn alla ovat levyn kansi ja muut tuotantoon liittyvät seikat. Julkaisu tulee erittäin todennäköisesti omakustanteena ja Ayshire levyt -merkillä. "Kaikki merkit viittaavat siihen, että teemme sen taas itse, mitäpä sitä riistäjiä rikastuttamaan miljoonamyynnillä", toteaa bändi. Formaattina tullee olemaan cd, sillä sekä vinyyliin, että cd-julkaisuun eivät rahkeet kuulemma riitä, mutta formaattikin on vielä lopullisesti päättämättä.

Kantta ei vielä ole, eikä luonnoksiakaan, mutta kansi kuva saattaa olla. Kannet tulee tekemään Mari, joka on kunnostautunut aikaisemminkin Luonteri Surfin kansitaiteilijana.

Levyn sisältöä bändi ei lähtenyt kuvailemaan mutta lupailee, että "varmaan sen Luonteri Surfiksi tunnistaa, jos ei ole ihan hölmö. Moni on..."

Ramopunk-uutiset 18.6.13:

Luonteri Surfilta uusi albumi 

kesäkuun lopussa

Uusi Luonteri Surfin levy on valmis. Levyn sai nimekseen Voi. Virallinen ilmestymispäivä on 31.kesäkuuta. Levymerkki on jälleen perinteinen Ayshire ja formaattina on cd. Vinyylin perään kyselijöille bändin basisti Martti toteaa näin ”Vinyyli on kiva, mutta kaikkeen ei rahkeet veny”. Cd:nkin painos on pieni, joten oma tilaus kannattanee laittaa sisälle mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Levy on ilmeisesti jollain aikataululla tulossa myös sähköiseen jakeluun.

”Oleellisin kysymys: onko se ramopunkkia?", kysyy Martti itseltään ja vastaa perään, ”On se sitäkin, mutta kumma kyllä levylle on jostain putkahtanut myös jokunen eeppinen runoelma ja muita hämmentäviä sävelteoksia. Luulisin kuitenkin, että Luonteri Surfinsa kuunnelleet eivät ylläty sen pahemmin kuin ennenkään.”

Joitakin levyn biisejä bändi on soitellut kevään keikoillaan.Albumiklassikko-kiertueen yleisölle tuttuja lienee ko. keikkojen encoreista ainakin Paha poika, Tyttö josta tykkään ja Tahdon huutaa.

Levyllä on 15 biisiä, jotka äänitettiin tammikuussa bändin kotikulmilla Juvalla Jokitalon tuvassa ja salissa. Jälleen kerran namikoista ja tunnelmasta vastasi bändin ”luottoguru” Tuomo Valtonen. Unskin maatilastudiossa täydennettiin äänityksiä vielä yhtenä lauantaina Johanna Kuuvan taustalauluilla. ”Johanna on tietenkin oman kylän kasvatteja, kertoo Martti, ”Hän opiskelee Tampereella näyttämötaidetta ja on bongattavissa tänä kesänä Mikkelin kesäteatterin Vaimokkeen pääosasta. Muutoinhan bändi on entisellään: Kalle, Pekka, Martti ja Unski.”

Voi -levyä voi tilailla osoitteesta luonterisurf(ät)me.com ja levyä tullee myös jakeluun muutamaan valikoituun paikkaan.

Vanhaa kataloogia nettikauppoihin?

"0211:ta on moni koettanut yhä tilata, mutta meillä on toimitusvaikeuksia eli levyt on ollut loppu jo kauan", kertoo Martti, eikä hän usko, että lisäpainosta tullaan levystä tekemään, mutta bändin vanhempaa kataloogia saattaa olla tulossa myyntiin nettikauppoihin.

 

Kävijälaskuri