www.ramopunk.com

Luonteri Surf

Takaisin Luonteri Surfin etusivulle

Ylen Etelä-Savon toimitus  uutisoi 29.6.09, että Luonteri Surf harkitsee paluuta. Moni hti jo toivoa, että bändi olisi tehnyt paluuta Ramopunk-piknikillä Haukivuorella 11.7.2009  mutta puolisen vuotta saatiin bändiä vielä odotella.

Näin Ylen Etelä-Savon toimitus kirjoitti:

Luonteri Surf harkitsee paluuta

Alkuperäinen artikkeli saattaa vielä löytyä Ylen nettisivuilta täältä.

Juvalainen poppunk-yhtye Luonteri Surf hatkitsee paluuta harjoitussalille ja lavalle. - Olemme etsineet kalenteristamme yhteistä päivää, jotta voisimme kokoontua. Ja sitä vartenhan sitä soitetaan, että joku kuuntelisi, yhtyeen basisti Martti Ripaoja sanoo.

Luonteri Surf ponkaisi suurempaan tietoisuuteen 90-luvun alussa maaseutuhenkisellä reippaalla soitannalla. Samoihin aikoihin yhtye teki Radio Mafialle kulttimaineeseen nousseita radio-ohjelmia Aamu maalla ja Tonni tuorerehua.

Yhtyeen musiikki on suoraviivaista Ramones-tyyppistä popahtavaa punkkia. Yhtye on keikkaillut aina säännöllisesti, mutta viimeisestä keikasta on virahtanut lähemmäs vuosikymmen.*

- Me ollaan edelleen kavereita. Kaikilla on edelleen soittovehkeet kotona tai kanissa. Teimme Kallen kanssa musiikkia Juvan lukioteatterille viime kesänä, ja siitä jäi sellainen kytö.

- Jos löytyy sopiva tilanne niin miksi ei. Sitä vartenhan sitä soitetaan, että joku kuuntelee.

Luonteri Surf

- Alkuperäisjäseniä Kalle Gotenfeldt urut, Martti Ripaoja basso, Pekka Kerminen kitara ja Pekka Liimatainen urut

- Rumpuja soittaneet myös Harri Virolainen, Sami Karppinen ja Timo Oinonen

- Tunnettuja lauluja mm. Peruskallio ja Sukellan Saimaaseen.

Luonteri Surf on julkaissut urallaan seitsemän omaa levyä sekä muutamia yhteisiä julkaisuja mm. Ne Luumäkien, Poikien ja Rehtoreiden kanssa.

Materiaalin puutteeseen ei kaadu myöskään mahdollinen tuleva levy.

- Meille ei levyn tekeminen ole monen kuukauden tuskainen luomisprosessi. Jos ei biisi tunnissa synny, niin kädetön on mies, Ripaoja pohtii.

- Meistä kukaan ei ole pöytälaatikkoon biisejä erityisesti tehnyt, mutta jotain on minullakin plakkarissa. Kymmenisen biisiä varmaan löytyisi helposti.

Elämä, kuolema, itsetunto...

Luonteri Surfin jäseniä on alusta lähtien yhdistänyt juuret maalla. Ne pysyvät, vaikka ammatti on joidenkin kohdalla vaihtunut useampaan otteeseen.

- Manne pelaa yöt tietokonepelejä ja istuu päivät pilkillä. Kermisen Pekka käy kavereiden rakennuksilla ja Kalle on edelleen tilallinen tuolla meijän kylillä, Savon Sanomien Varkauden toimituksessa työskentelevä Ripaoja sanoo.

Laulujen aihepiiri tuskin kuitenkaan muuttuu.

- Ei ne perusasiat muutu mihinkään. Pohjimmiltaan on ne muutamat asiat - elämä, kuolema, itsetunto, jatkuvuus, usko, luottamus. Ne ovat se ruisleipä kuitenkin.

               

*) Tässä kohtaa oli artikkeliin lipsahtanut merkittävä virhe. Lähemmäs vuosikymmen on ehkä ehtinyt virahtaa bändin viimeisimmätä pitkäsoitosta, mutta edellisestä keikasta nyt ei ole "kuin" jokunen vuosi...

 

Kävijälaskuri