www.ramopunk.com

Luonteri Surf

Takaisin Luonteri Surfin etusivulle

Ramopunk-uutiset 21.2.08:

Luonteri Surf-fani Keminmaan pomona

Keminmaan kunnanjohtaja Tommi Lepojärvi kirjoitti 20.2.08 Meri-Lapin Helmi -lehden Monenlaista suomirokkia - yhdenlainen kuuntelija -artikkelissa omista suosikkiyhtyeistään ja ykköseksi hän ilmoittaa Luonteri Surfin. Tässä tuo Luonteri Surfia koskettava osa artikkelista:

"Kiteen ja Ylöjärven välisen reitin varrelta Etelä-Savon Juvalta on suosikkiyhtyeeni nro 1. Musiikkimakuni tässä kohdassa poikkeaa massasta perusteellisesti, koska hyvin harva yleensä muistaa edes kuulleensa Luonteri Surf -nimisestä ilmiömäisestä punk-orkesterista. Bändin perusti neljä nuorta maanviljelijää. Aloittaessaan he tiettävästi jakoivat soittimet keskenään niiden ulkonäön perusteilla - kukaan kun ei osannut ennestään soittaa. Alku kuulostikin samantyyppiseltä kuin Eppujen Poliisi pamputtaa, mutta myös Luonteri Surfin tuotoksessa on sittemmin näkynyt selvä taidollinen kehittyminen.

Luonteri Surfin erikoiseksi tekee sen tapa harmonisesti yhdistää maaseutuhenkinen ja luonnonläheinen sanoitus, sekä paikoin jopa rankaksi äityvä punk-rokin soitto. Opiskeluajoilta mieleeni jäi kutakuinkin seuraavanlainen riimitys: "Osuuskauppa Suursavon maatalousosastolla sinä katsoit kylvölannoitinta ja minä hain paalilankaa, tuollaista tyttöä en tiennyt olevankaan, joka uskoo karjatalouteen" - tukevalla rokilla säestettynä. Luonteri-järven mukaan nimetty yhtye viestii kriittistä asennetta pinnallisuutta, kuluttamista ja teknokratiaa kohtaan välillä anarkististenkin sanoitusten kautta. Bändin tunnetuin säe lienee 90-luvun radiomafian aamun tunnari Aamu maalla. Ajan ilmiöt ovat jättäneet jälkensä kahta lailla myös Luonteri Surfiin.

Tietääkseni osa bändin jäsenistä on siirtynyt luomuviljelyyn, kun taas osa jäsenistä on joutunut hakemaan elantonsa maatalouden ulkopuolelta."

 

Kävijälaskuri