www.ramopunk.com

James Puhto-Ren

James Puhto-Ren -etusivulle

Share |

James Puhto-Renin tie jatkuu

uudella kokoonpanolla vanhoin eväin

Julkaistu 22.9.13

James Puhto-Renin Facebook-päivitykset vihjailivat hiljattain muutoksen tuulia orkesterissa. Oli siis paikallaan tarttua aiheeseen ja ottaa Pasi B. Goodeen yhteyttä pikahaastiksen merkeissä, kun uumoilut osoittautuivat oikeiksi. Aihe on siksikin ajankohtainen, että uuden kokoonpanon toinen keikka sattuu olemaan Jeke’s Birthday Bashissa Haukiputaalla 28.9.2013. Pasi B. Goode Peltokangasta haastatteli Jeke.

Mitäs ja milloin tapahtui edelliselle kokoonpanolle?

- Edellinen kokoonpano hyytyi, kuukahti… tuli tiensä päähän. Jamesia on silti aika ajoin kysytty netissä keikalle ja elääkö, toimiiko, joten minusta on mukava kiertää joka tapauksessa. Voisi berrymäisesti sanoa, että kunhan tausta on olemassa, niin rok. Uuden kokoonpanon hupitreeneissä se tuntui taas oikein, oikein hyvältä. Rokki siis.

Keitä uudet miekkoset ovat ja mistä heidät löysit?

- PH eli Pasi Hirvasoja on jo tuttu ja on soittanut aiemminkin Jamesissa. Hän on ollut mukana myös Tulukset hc-rähinäryhmässä. Lisäksi taustalla on semmoista yleistä punk-sahailua. Niitä hän on soitellut ja kuunnellut. Eero ”Eros” on Rytmirotta-mies ja paukuttaa siis mun hommissa,  Staatusti Quossa kans. Hän tuli sujuvasti Rytmirotta-pallille ja ensikeikoilleen puskaradion kautta. Siskonsa hänestä kertoi töissä, kun olin raapinut päätä puhki puuttuvista rumpaleista. ”Jaa, mut broidihan soittaa omiksi lämpimikseen tai ainakin omistaa rummut.” Eros on oikein tarkka alkukompin lyöjä, niinko pitääkin.

Teemana näyttää toistaiseksi James Puhto-Ren "plays early times". Ja ilmeisesti sen teeman ympärille kyhäätte teemakiertuetta?

- Kalajoki 14.9 oli starttauskeikka. Lokakuussa on parit, kolmet. Niin, kantava teema on tuo ja loppuvuodelle niitä on valmisteilla lisää. Mukavaa rymistelyä alkupään tuotannon parissa just enempi. Sellainen stressitön, hilpakka rokkenrolli on idea ja kun pojat komppaavat juuurevasti, niin mikä ettei.

Onko jossakin vaiheessa tarkoitus muuttaa teemaa uuden tuotannon suuntaan?

Enpä tiedä. Sitä uutta matskua soitettiin ns. come backissa vuoskaudet. Huomattiin vain treenikämpällä, et olipa hauska ottaa nyt esiin vanhaa tavaraa, jota on soitettu vuosina 88-91, jos silloinkaan hirveesti. Elävää elämää tämä on. Aina huudellaan, et soita se tai se, mut ei se ole mahdollista - aina. Keikatkin kestävät vain sen 60 min rapiat.

Jos joku haluaa teidät keikalle, niin kuinka hän voi toimia?

Silloin kaivetaan Vähäkuopuksen Jarin numeroa esille: 0500 560016.

 

Kävijälaskuri