Etusivu

 

Iskuryhmä ei iske enää

 

Ramopunk-uutiset 28.5.09:

Iskuryhmä on lopettanut toimintansa

Iskuryhmä on hajonnut, kuten taannoisista Ramopunk-vieraskirjan kommenteista jo pystyi ennakoimaan. Neljä Iskuryhmän jäsentä, Teemu, Markys, Wepi ja Tuuska ovat pistäneet pystyyn Pykimät -yhtyeen, jonka ensimmäinen julkinen esiintyminen oli Ramoviisut-kisassa Semifinalissa Helsingissä 23.5.09. 

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Pasi: Iskuryhmä vaikenee

Makelta tuli viestiä, et en enää bändiin kuulu. Ystäviä ollaan edelleen. Ei mitään riitaa. Mun terveydentila ei auta bändiä ja bändi kuitenkin menee eteenpäin. Ilman treenejä ei voi olla mukana.

Jätkät varmasti jatkaa soittamista, mut mä en anna Iskuryhmää niille. Se on kuitenkin mun tekemä bändi. Ei sitä koskaan tiedä, jos vielä joskus haara-asentoon pääsis.

Haluisin kiittää näistä vuosista M!kaa, Häiriköitä, Reksi Mikkoa, Vihanneksia etenkin Pajusta, Jonnaa, mieletöntä yleisöä ja keikkapaikkojen järjestäjiä, Joey Luumäestä puhumattakaan. Iskuryhmä vaikenee, mut kaikki on kuitenkin joskus mahdollista.

Pasi (Iskuryhmä)

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Iskuryhmän hajoamiselle ei ollut vaihtoehtoa

Iskuryhmän tulevaisuus on toukokuun lopulla noussut esille Ramopunk-vieraskirjassa, vain pari viikkoa ennen bändin virallista lopettamista, mutta prosessi on todellisuudessa kestänyt jo paljon kauemmin. Bändihän on keikkaillut ilman Pasia nelihenkisenä helmikuusta 2008 lähtien ja keikoilla bändin tulevaisuus on aiheuttanut keskustelua jo pitemmän aikaa.

Pitkään nelihenkisenä toiminut bändi on ollut samalla epämääräisessä välitilassa, onko Pasi mukana jatkossa vai ei? Onko Iskuryhmää ilman Pasia? Jatkaako bändi Iskuryhmänä vai jollain muulla nimellä? ”Faktahan on, että viimeisen vuoden aikana Iskis ei ole treenannut kertaakaan 5-henkisenä. Pasi on ottanut etäisyyttä musantekoon ja keskittynyt omiin, tärkeämpiin asioihin,” kertoo Iskuryhmän Teemu.

Lopulta Pasin selkeä poisjäänti ratkaisi asian: ” Käsittääksemme Pasi aikoo jatkaa paussiaan musahommista. Me muut haluamme soittaa ja keikkailla. Pasi on kuitenkin niin perustavaa laatua oleva elementti Iskuryhmässä, että emme näe reiluksi jatkaa Iskuryhmän nimellä,” toteaa Teemu bändin hajoamisesta, mutta ei vielä aivan viimeistä naulaakaan Iskuryhmän arkkuun iske: ”Eihän mikään ole lopullista kuin kuolema, ja siitäkin voi kiistellä. Toivomme näkevämme Pasia taas pian mukana skenen meiningeissä.”

”Iskuryhmä kiittää sydämellisesti kaikkia meitä kanssa jollain tavoin tekemisissä olleita ihmisiä ja orkestereita”, heittää Teemu jäähyväisiä bändin puolesta, ”Ja olihan se tavallaan kiva huomata, että tämä hajoamis-uutinen herättää ihmisten "tunteita", tai miten sen nyt sanois....”

Pykimät ensimmäistä kertaa livenä (kuva: Jeke).

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Iskuryhmän raunioilta nousee uusi bändi:

Pykimät – Nyrjähtänyttä ramopunkkia

Neljä hajonneen Iskuryhmän jäsentä, Teemu, Markys, Wepi ja Tuuska ovat pistäneet pystyyn uuden Pykimät -bändin. Iskuryhmän jatkumosta eri nimellä ei ole kyse: ”Pykimät aloittaa Pykiminä, ei jatka Iskuryhmästä,” korostaa Tuuska painokkaasti, joten esim. Iskuryhmän levytetty tuotanto ei bändillä ole ensimmäisenä keikoilla esillä. Uusia biisejäkin on Pykimillä jo valmiina. ”Onhan niitä nelihenkisillä Iskari-keikoilla esitettykin. Mielestämme uusi biisimateriaali rokkaa oikein hyvin,” Teemu pohtii.

Tavallaan Pykimien syntyminen on kestänyt jo vuoden verran soittajanelikon kehitellessä uusia biisejä epätietoisena Iskuryhmän tulevaisuudesta. Jonkinlaisena syntyhetkenä voidaan kuitenkin pitää Ramoviisujen loppukilpailua 23.5.09. ”Eka kertaa soitimme livenä ko. nimellä siellä, olkoonkin, että poikkeuksellisesti triona”.

Musiikillista linjamuutosta on myös tulossa, jos Pykimiä verrataan Iskuryhmän levytettyyn tuotantoon. ”Pykimät soittaa nyrjähtänyttä ramopunkkia”, toteaa Teemu ja kuvailee nyrjäntäneisyyttä näin:  ”Sointu-, melodia- ja biisirakenteissa pyritänä pikkisen normaaleista poikkeaviin ratkaisuihin, säilyttäen kuitenkin ramopunkin tai vaikkapa No Means No:n tietyn räväkkyyden. Sanoitukset lienevät teräviä tosielämään perustuvia tarinoita jatkossakin.”

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Alku-Pykimät toimi jo 90-luvulla

Pykimät toimi vähän aikaa jo 90-luvulla, silloinkin Iskuryhmän jälkeen ja sen riveistä löytyi  Ramopunk-scenessä tuttuja naamoja, Markys, Pasi, Tuuska, Teemu... Omien biisiensä lisäksi Pykimät soittelivat mm. vanhoja Eppu Normaalia ja Hanson Brotherseja. Keikkoja bändi teki eri lähteiden mukaan jotain parin ja puolen kymmenen väliltä. Jotain aluperäistä Pykimät-tuotantoa löytynee myös Iskuryhmän Ihmemies-levyltä.