Etusivu

Jouluksi Jamaicalle

-nettisingle

Lataa biisit tästä:

Jouluksi Jamaicalle

9700-LOVE

 

Tulosta kannet tästä:

Kansi

Takakansi

Label

 

Iskuryhmä Make:

Esimakua tulevalta pitkäsoitolta

Tässäpä sitä nyt olisi, esimakua tulevalta Iskuryhmä pitkäsoitolta. Oikeastaan kai voisi sanoa, että ensimmäiseltä iskuryhmän pitkäsoitolta sillä takana on ainoastaan yksi vinyyli ep. Woimasoinnun julkaisemaa "Iskuryhmä ottaa lukua 1,2,3,4" ei voitane kai varsinaiseksi levyksi luokitella sen kokoelma-luonteisuuden vuoksi. Toki moni kuulija on vasta tuon levyn myötä saanut ensikosketuksensa Iskuryhmään. Mutta asiaan.

Uutta Iskuryhmä -levyä on nyt työstetty kesäkuusta 2006 asti. Varsin pitkä rupeama siis jo takana näin punk-bändiksi. Levyn hitaaseen valmistumiseen vaikuttaa yksinkertaisesti se, että vain kaksi viidesosaa bändistä asuu samalla paikkakunnalla ja loput mahdollisimman kaukana toisistaan. Sekä treeni-, että studioajat ovat vaikeita järjestää.

Levylle tulee myös sen verran biisejä, ettei olisi ollut mielekästä rykäistä niitä yhtenä viikonloppuna sisään. Ei se olisi kyllä ollut käytännössä mahdollistakaan. Anyway, koska levyntekoprosessi on venynyt venymistään ajattelimme helpottaa hieman painetta kattilassa ja julkaista nyt kaksi kappaletta nettisinkkuna. Tämä ei palvele ainoastaan niitä ihmisiä, jotka ovat uutta IR-levyä jo hartaasti odotelleet (onhan teitä?) vaan myös itse bändiä. Tässä pääsee itsekin jo sellaiseen tunnelmaan, että kyllä se pitkäsoittokin vielä sieltä tulee, vaikka välillä on jo meinannut loppua usko kesken.

Nettisinkulle päätyneet biisit tulivat kuin yhteisellä päätöksellä, vaikkei niitä sen kummemmin mietitty. Jouluksi Jamaicalle -kappale tietysti sopii hyvin nettisinkun julkaisuajankohtaan, onhan joulukuu. 9700-LOVE -kappale puolestaan oli yksi viimeisimmiksi studiossa työstetyistä biiseistä (taustalaulujen osalta), joten se vain jäi niin sanotusti "päälle".

Värkkäsin singlen kannet nimenomaan Jouluksi Jamaicalle -kappaleen tekstin pohjalta. Tussipiirrokset, jotka on värjätty tietokoneella tavoittavat mielestäni hyvin biisin hengen. Kaavailin näitä kansia joskus aikanaan jopa tulevan pitkäsoiton kansiksi mutta tilaisuus tekee varkaan, niin sanotusti. Olisi rikos olla käyttämättä niitä nyt tämän sinkun kansiksi.

Toivottavasti viihdyt iskuryhmän musiikin parissa näiden kahden biisin verran. Ja jos kiinnostus herää, niin lisää on luvassa tammi-helmikuun nimissä vuonna 2007 täyspitkän iskuryhmä-levyn muodossa. Yritämme raahautua myös jonnekin keikalle tuolloin... niin ainakin olemme
päättäneet. Prosessi jatkuu....

Iskuryhmä Make

Iskuryhmä Converse-kerhossa, Tamperen Vastavirta-klubilla, 4.3.06.

Iskuryhmän Make, Tuuska ja Pasi kommentoivat nettisinglen biisejä:

Jouluksi Jamaicalle

Jouluksi Jamaicalle oli muhinut pöytälaatikossani jo noin vuoden, ennen kuin se päätyi Iskuryhmä-biisiksi. Alunperin sen oli tarkoitus olla puhtaasti akustinen kappale, eikä sanoituksiakaan ollut valmiina muuta kuin tuo kappaleen nimi. 

Kun aloimme Iskuryhmä reinkarnaation kanssa treenata noin pari vuotta sitten, päätin työstää biisin valmiiksi. Hieno kappale siitä tulikin. Biisi on kasvanut ajan mittaan nykyiseen muotoonsa, kun jokainen ryhmäläinen on lisäillyt siihen omaa musiikillista panostaan. Nykymuodossaan siihen ei mielestäni ole juurikaan mitään lisättävää.

Hassunhaikea tarina unelmista ja niiden murskaantumisesta, mutta toisaalta myös uskosta tulevaan ja rakkaudesta...snif, sob menipäs tunteelliseksi.

Iskuryhmä Make

Tässä on hyvä esimerkki biisi siitä, että oli tosi hyvä juttu, että Make (Markys) tuli vähän niin kuin tuurilla IR:n rumpaliksi (ja "syrjäytti" minut kitaran varteen), kun alettiin tekemään uutta tulemista yli 10 vuoden tauon jälkeen.

Biisi on siis Maken tekemä ja mielestäni todella helmi! Melodia, sanat ja sointukulku bassossa viehätti heti, kun kuulin ekan kerran sen Maken todella suttuiselta demolta (säröttömät kitarat ja ei rumpuja lainkaan), jota se jakoi meille ja sanoi: "Opetelkaas tästä nämä 11 biisiä seuraaviin treeneihin...".

Nettisinkun idea lähti oikeastaan tästä biisistä siksi, että siinä on todellista joulun sanomaa ja joulufiilistä ja siksi, että tiedettiin, ettei tätä keretä julkaisemaan CD-versiona mitenkään ennen joulua.

"Jos joulu sydämessä on, ei tartte ettii kauempaa..."

Iskuryhmä Tuuska

Jouluksi Jamaicalle ja kukapa ei haluais?

Siinä on jo biisille musta sanomaa ihan kerrakseen ja sitten kun sitä siivitetään hieman epäonnisella tarinalla, niin se on siinä. Mustalla huumorilla ehkä jopa maustettu karu kertomus, jossa kuitenkin lämmin ja niin kylmä joulu on ihan siinä. Asioilla on puolensa ja niin tässäkin tarinassa.

Biisin alkuajoista lähtien olen tykännyt tästä tekstistä. Biisiä on mukava laulaa ja jotenkin se tuntuu niin omalle. Tarinakin voisi olla mun omasta päiväkirjasta…. heh.

Melodia tarttuu kivasti korvaan ja sitä jää rallattelemaan ihan väkisin. Biisin tekijänä Iskuryhmä Markys on onnistunut tässä kohtaa taas kerran. Make tekee loistavia ns. hitaita ja sovitukseen kun saadaan kitaramelodianerot (sanahirviö) Tuuska  ja Teemu, niin soppa on siinä kohtaa valmis.

Biisinä taitaa olla ainut, minkä laulan puhtaasti ilman rocksäröä. Hyvä niin, sillä se tuntuu hyvälle suussa toisinaan. C-osan lopussa tulee ”rautapalikoita rivissä - soitin”  ja se saa aina kylmät väreet pintaan, niin jouluinen tunnelma siitä pienestä jutusta irtoaa. 

Nettisinkun kannet Make suunnitteli joskus kesällä tulevaa levyä varten. Aihio hylättiin liian jouluisuuden takia, mutta nyt niille löytyi oiva käyttö. Heenot kannet, niin heenot!

Iskuryhmä Pasi

 

9700-LOVE

Tehtiin studiossa 18 omaa biisiä, joista kolme oli meidän vanhemmalta kaudelta, eli tehty jo yli 13 vuotta sitten. 9700 kuuluu tähän kastiin. Biisi on Teemun tekemä ja sanat toimii vielä tänäkin päivänä lukuun ottamatta sitä, että kertsissä pitäisi laulaa ehkä ennemmin 0700-PORN tai www.porn.com, mutta ei haluttu lähteä muuttamaan alkuperäistä mihinkään.

Uutta tässä biisissä on kitarariffit alku- ja väliosan päällä, sekä Maken taustalaulut, jotka mielestäni toimii. Tätä ei myöskään keretty nauhoittamaan muutoin kuin livenä silloin 90-luvun alussa, ja kun kaikki tykättiin vieläkin biisistä, niin nauhoitettiin se nyt sitten kunnolla.

Tykkään itse biisistä todella paljon. Sitä on kiva soittaa sekä kiva kuunnella... toivottavasti "suuri" yleisö on samaa mieltä!

Iskuryhmä Tuuska

9700-LOVE on vanha veisu. Tehtiin biisi muistaakseni –93. Harmiksemme sitä ei koskaan nauhoitettu missään muussa muodossa, kuin kerran keikalla. Live taltiointi oli sitten hieman jo arveluttava esitys. Nyt tuo vanha ralli, joka kestää ajanhampaan saa itselleen oikean jalustan.

Se joka ei käsitä miten langan päästä löytää ystävän, niin valaisen hieman. 

Vuonna -93 ei just kännyköitä ollut ihan joka jampalla ja käytettiin ns. lankapuhelinta. Samaan aikaan eroottiset puhelin palvelut saivat jokaisen poika/ukkomiehen pään pyörälle. Lehdissä oli tuon tuostakin tarinaa monien kymmenientuhansien markkojen puhelinlaskuista. Siitä tuli helposti myös biisi.

Joskus aikoinaan joku "PunkKa(t)ri" lauloi puhelinlangat kaulaan ja… No joo tiedetään tiedetään. En yritä olla humoristi enempää…. Biisiä hieman sovitettiin jälkeenpäin, mutta perus runko ja kaikki on samaa 13:sta vuoden jälkeenkin. Teemun käsialaa ja sen kyllä kuulee! Biisissä on kiva kuunnella miten Maken haikkakäsi toimii. Se vaan kulkee ja sihisee kivasti.

Iskuryhmä Pasi

Tämä on Iskuryhmän alkutaipaleen biisejä. Liekö joku 13-14 vuotta vanha kappale. En tiedä tarkkaan, koska en itse ole kyseisen kappaleen syntymän aikaan edes kuulunut bändiin. Hieno pop-ralli. Biisi on säilynyt rungoltaan suurin piirtein samana, mutta jotain extraa tarkkakorvainen kuulija erottaa entiseen versioon verrattuna, joka muuten löytyy Iskuryhmä ottaa lukua 1,2,3,4
levyltä live-vetona. Taustalauluissa joitain lisäkiekaisuja ja kitarariffejäkin pari uutta.

Iskuryhmä Make