www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Erkko Häirikön mietteitä

Perjantai 13. levyn biiseistä

 

PERJANTAI 13.

Tää biisi on mulla ollu mielessä jo vuosia. Friday 13th -leffat on jotenkin niin peruskauhua. Nyt aihe taas on enemmän kuin ajankohtainen, kun just on ilmestynyt "Jason meets Freddy" -leffa. Biisistä tuli enemmän kuin hyvä: koorus on hyvä, ja Maukan rummuttelu alussa on  tosi siistin kuuloista. Ja vielä pikku detalji: pöllin "Ja mun nimi on, mun nimi on Jason" -kohdan melodian Spinal Tapista. Pointsit sille joka ton melodian leffasta löytää. Tässä biisissä (ja muissakin tammikuun sessiossa tehdyissä biiseissä) on ihan ässät soundit.

 

PSYKO

Perverssi biisi niistä jotka on valmiita tekemään ihan mitä vaan saadakseen 15 minuuttia kuuluisuutta. Jos on tyhmä, ruma ja huono lätkässä, niin ainoa keino päästä otsikoihin on se, että tekee massamurhan tai jotain sellaista. Nopea ja lyhyt rypistys.

 

MÄ HALUUN ULOS TÄSTÄ UNIVERSUMISTA

Tää on tällaista "vihaan maanantaita" -angstia. Biisi syntyi tossa viime syksynä kun mulla puhkes yhden kuukauden aikana kolmena maanantaina takakumi fillarista aamun duunimatkalla. Ai huono flaksi vai? Mun mielestä tässä biisissä on energiaa ihan sairaasti. Ja melodinen kertosäe toimii kybällä. Tää on ihan parhaita Häiriköt -biisejä ikinä, tai ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä.

 

48 TUNTIA

Joo, siis täähän on alunperin Clashin biisi ja tää suomenkielinen versio on Ratsian tekemä. Clashin eka on maailman paras punk-levy, Ratsian eka taas Suomen paras punk-levy. Mä oon alkanut viime aikoina diggailemaan Clashia ihan sairaasti: ennen kolahti oikeestaan vaan eka levy, nykyään koko tuotanto. Tää on hieno punkbiisi ja meidän versiosta tuli just sellanen kun pitikin: vähän rankempi ja suorempi kuin alkuperäinen. Tää on Häiriköiden tribuutti Joe Strummerille.

 
 

Kiitokset Erkolle!

M!ka