www.ramopunk.com

Iskee kuin miljoona volttia CD - etusivu

Iskee kuin Miljoona volttia CD - Erkko kommentoi

Alkuperäisen vinyyli-LP:n biisit

 

Erkko ja Jani

Kuva alkuperäisen IKMV-levyn kansista (1992)

Me halutaan radioon

Me halutaan… on mun mielestä levyn paras biisi: hieno kertosäe ja biisi kulkee hyvin. Kova uho ei auttanut: tää ei soinut paljon radiossa. Alun perin levyllä piti ekana biisinä olla joku nopeampi biisi, mutta tästä tuli niin iskevä biisi että päädyttiin pistämään tää levyn avausraidaksi. 

Biisiä ei soitettu moneen vuoteen livenä kun tää on niin pitkä biisi, mutta Mikko ja Maukka halusivat palauttaa tän meidän keikkasettiin, ja nykyään biisi on useimmiten keikkasetissä.

 

Korkeajännitys

Korkkarihan oli mukana jo meidän tokalla eepeellä. Hyvä biisi, varsinkin kertosäe iskee täysillä. Mä luin ennen paljon Korkkareita, samoin luki Kaurasen Tomi, joten aiheesta oli ihan pakko tehdä biisi. 

Biisin kooruksesta väännettiin sitten koko levyn nimi. Mun täytyy kyllä sanoa että jostain syystä tykkään enemmän alkuperäisestä versiosta , ehkä tän version viimeinen kertosäe, jossa vaan lauletaan on se, joka vähän tökkii mun korvaan.

 

Lataamoon

Tääkin on vanha eepee-biisi, joka toimii paremmin tällä levyllä. Säkeistön efektit on tosi sairaan kuuloisia. Helvetti, näitä vanhoja biisejä on vähän vaikee kommentoida kun näiden tekemisestä on jo valovuosia.

 

Tylsää

Tylsää kuuluu mun kaikkien aikojen Häirikkö-biisien listalla kymmenen kärkeen. Biisi svengaa kun hirvi. Tylsää on aina hauska heittää keikalla. Levyllä taustalla on aiheen korostamiseksi parit haukotukset ja tylsää-tylsää-tylsää -hokemista

 

Radioaktiivinen

Tää on ihan standardin mukainen Häiriköt-biisi,  ei ihan parhaita, mutta ei mitään vikaakaan. Mä tein biisin sen jälkeen kun olin nähnyt muutaman Toxic avenger -leffan.

 

Mä haluun ihan kaiken

Maukan hieno rumpukomppi kertosäkeessä tekee tästä biisistä helvetin hyvän. Mä muistan kun me treenattiin tätä ekan kerran ja Maukka kehitti ton kertosäkeen rumpujutun. 

Mä olin ihan monttu auki, että voiks rumpuja soittaa noinkin. Janilla oli hyvä ”basistin lauluääni”, joka toimii hienosti tän biisin kertosäkeen taustoissa.

 

Mä otan hatkat

Samaa osastoa kun radioaktiivinen: ihan ok muttei levyn parhaita biisejä. Tästä aiheesta mä oon tehnyt ainakin tuhat biisiä; aina on mukava jättää kaikki ja lähtee vaan menemään. Tässä muistaakseni Jani soittaa bassoa.

 

Yyteriin

Aikas standardi biisinaihe: kesä ja Yyteri. Mä diggaan.

 

Hyvästi näkemiin

Jostain syystä tää ei oo koskaan kuulunut mun suosikkibiiseihin, mutta esimerkiksi Maukka diggailee tätä kovasti. Sanotukset on taas aika korkkaria. Tää on tosi vanha biisi, muistaakseni mä tein tän jo paljon ennen ekaa eepeetä.

 

Come on

Come on on loistava biisi! Mä pöllin ”Come on” –sloganin Eppujen Bob Dylan -biisistä missä lauletaan ”Come on, come on, mennään Dylania kumartamaan”. 

Hekon idea oli laittaa koorukseen sixties-rumpuhyppyri, mikä toimii kyllä tässä biisissä hienosti.

Vikoissa kooruksissa mä sain käskyn vetää kertosäettä melodiaa muutellen, mutta enhän mä osannut, kun laulaminen muutenkin oli tohon aikaan ihan helvetin vaikeeta. Niinpä biisin kaikki laulufiilistelyt vetää Kimi, joka muutenkin laulaa paljon taustoja tällä levyllä.

 

Honkanummi

Honkis oli joskus jonkun pienlehden äänestyksessä ”Vuoden biisi”. 

Tää on kyllä hyvä biisi, mutta mulla on tästäkin sellainen fiksautuma, että tykkään enemmän tokalla eepeellä olevasta vähän tylymmästä versiosta; LP-versio on niin hifin kuuloinen. 

Honkis on soinut jokaisella keikalla sen jälkeen kun tein sen; olis vaikee kuvitella keikkasettiä ilman Honkista.

 

Jotain vialla

Toisin kuin Honkis tää biisi rokkaa IKMV:llä paljon tykimmin kuin alkuperäinen ep-versio. Jotain vialla kuuluu mun mielestä meidän biisien parhaimmistoon.

 

Talkkari

Diggailin Talkkaria aikoinani ihan helvetisti, mutta nykyään olis aika vaikea kuvitella itteäni laulamassa näin naivia biisiä.

 

Pois alta

Tää oli kai joku vitsi? Ois vaikka voinu jättää tekemättäkin. 

Kerran muistan kuinka räjähdin nauramaan kun joku tyyppi tuli naama vakavana sanomaan, että ”oottekste huomannu, että tossa teidän levyllä biisi Pois Alta kiihtyy vähän loppua kohti.” Ai jaa, älä ihmeessä, kiitos kun kerroit!

 

Hei, mikä tyttöni vei

Slovari. Kuulostaa edelleen tosi hyvältä. Kitarariffin mä pöllin melko suoraan Hurriganesin Bourbon streetistä.

 

Käsikranu

Tää on näitä HC-biisejä, mitä täytyy aina olla levyllä vähintään yksi. Hyvät sanat, ja Maukan ”tulkinta” on enemmän kuin vihainen. Keikkaklassikko.

 

Ei kandee rikkoo lakia

Mä en diggaa.

 

Viekää minut hoitoon

Hyvä biisi. Aihe on taas aika standardi. Parasta tässä biisissä on kitarariffi, mutta ei tässä muutenkaan oo mitään vikaa.

  

Sirkkeli

Sirkkeli on ihan ensimmäisiä Häiriköt-biisejä mitä mä oon ikinä duunannu. 

Biisi pääsi oikeestaan siksi levylle, se on pala Häiriköiden varhaishistoriaa. Mä sain kerran Hämeenlinnassa keikalla lahjaksi leikkisirkkelin, joka piti sahatessa ihan samaa ääntä kuin oikea sirkkeli. Cool!

  

 Tuomion päivä

Biisin aihe on vissiin aika selkeä: enää ei oo toivoa, ydinsota tulee. Tän oli tarkoitus olla vähän Motörhead-tyylinen raskas biisi, mutta aikapula pakotti tekemään tän samoilla soundeilla kun kaikki muutkin biisit. Biisin nimi on kirjoitettu erikseen, koska biisin aihe on pöllitty terminaattori kakkosesta.

  Kävijälaskuri