www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Joey ja Dee Dee

Tähän tapaan kirjoittelin muutama päivä sen jälkeen kun olin saanut tämän levyn käsiini...

M!ka

Häiriköiden Joey ja Dee Dee saa aikaan kylmiä väreitä

Joey ja Dee Dee

Joey ja Dee oli syöpynyt vahvasti mieleeni joulukuun lopun Semifinaalin keikalta ja huomasin jännittäväni aika lailla mille biisi kuullostaisi levyllä. Onneksi en joutunut pettymään. Siihenhän jää suorastaan koukkuun, ainakin tämmöinen ramohörhö. Levy soi stereoissani putkeen jo kolmatta päivää...

Rälläkät ja muut jauhelihan tekoon tarkoitetut välineet on paiskattu nurkkaan, kun Erkko on tehnyt tämän koruttoman tyylikkään kunnianosoituksen edesmenneille sankareilleen. Hän on heittäytynyt suorastaan herkäksi , mikä on kyllä harvinaista Häiriköiden tylyn sävyisessä tuotannossa. 

Herkkyys ei kuitenkaan ole heikkoutta. Biisissä on sellainen henkilökohtaisen tunnelatauksen sävy, että se suorastaan vangitsee ainakin minut kuuntelemaan suorastaan kylmät väreet selässä. Biisin haikea fiilis tarttuu! Kun jossain vaiheessa otan tämän sinkun soittimesta, pistän takuulla tilalle soimaan ensimmäisenä Ramojen It's Aliven ja  "...tajuun ett Ramones ei kuole milloinkaan". Kiitos Erkko harvinaisen hienosta biisistä!

 

      

Avohoitoo ja Lähetään kiitämään

Avohoitoo-biisissä ollaankin sitten enemmän tyypillisissä Häiriköt-tunnelmissa. Taattua perushäiriköintiä. Vaan siitä huolimatta, tämä biisihän on suorastaan kantaaottava! Avohoitoon pääsevän hullun tarinassa on sellainen ikävä puoli, että se on aika lähellä nykypäivän todellisuutta... Omalla arvoasteikollani tämä sijoittuu sinne Häiriköiden biisien parhaimmistoon.

Lähetään kiitämään ei yllä aivan samalle tasolle Avohoitoo-biisin kanssa. Se on sellaista Häiriköiden keskivertokamaa, vaan ei silti huono sellainen. Itse olen niin huono kestämään rutiineja, biisi iskee pakostakin jossain määrin. Välillä on pakko päästä "kiitämään" ja jotkut riimit jäävät väkisinkin päähän soimaan... "mä on ihan rikki, mä en jaksa enempää, samat rutiinit päivästä päivään".

 

 

Saksalaisarvio Häiriköiden Joey ja Dee Dee-ep:stä

Twang recordsin Mike Korbik arvioi Häiriköiden Joey ja Dee Dee-ep:n Saksalaisessa nettilehti Guitars Galoressa. Häiriköt saivat neljä pallukkaa kuudesta ja positiiviset arvostelut. Saksankielen hallitseville koko arvostelu tässä:

Häiriköt - Joey Ja Dee Dee (3-track CD, Woimasointu)

Ihr ahnt es bereits. Diese Combo kommt aus Finnland. Richtig! Häriköt (zu deutsch: Die Störer) sind ein Trio, das klassischen Punkrock nun auch schon seit über 10 Jahren spielt. "Joey & Dee Dee" ist natürlich ein Tribut an die beiden verstorbenen Ramones. Und musikalisch ist es dem Thema absolut angemessen. Nun, nicht dass die restlichen beiden Songs großartig anders klängen. "yks, kaks, koo, ne!" und ab geht's! unkomplizierter, gerader Punkrock mit viel Aplomb vorgetragen. Wer Pojat oder Ne Luumäet kennt und liebt, wird diese Drei auch mögen.

[[[[  (kuudesta)   (14.5.03)