www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

H-hetki no. 4. 3.11.1991

Haastattelun kysymykset ja loppukommentit: Pätkä  

Häiriköt

Häiriköt on periaatteessa toiminut jo noin 4 vuotta, mutta puolet ajasta on mennyt uusien soittajien etsimiseen. alkuaikoina Häirikköjen kokoonpano vaihteli noin kerran kuussa. ainoina alkuperäisjäsenenä on tätä nykyä enää Erkko Salonen (kitara, laulu). Muut soittajat ovat Mikko Salonen (basso, taustat), joka soitti vielä Moukarimies ep:llä rumpuja. Ja nykyinen rumpali on Tomi ”Tenttu” Kauranen. Mikko, joka on oikeasti Erkon pikkubroidi, on kuitenkin lähdössä elokuussa vaihto-oppilaaksi., joten ensi talveksi Häirikköjen pitää löytää uusi basisti.

Aiempia bändikokemuksia on Erkolla kaikennäköisissä bändeissä muutaman vuoden ajalta ja Tentulla jostain kumman nimisestä bändistä (taisi olla joku Kalsarit tms.). Mikko ei ole soittanut missään muussa bändissä, koska se opetteli soittamaan vasta vähän ennen kuin isobroidi pakotti liittymään orkesteriin.

Artikkelin mukana julkaistu kuva.

Oliko tälläinen Ramo-poljento jo heti alusta mukana, että ”nyt soitetaan tätä”, vai lähettiinkö alussa muista tyyleistä?

- Kyllä aivan alusta alkaen oli tarkoitus tehdä juuri tälläistä kolmen soinnun rokkia. Ja linja on jatkuvasti pysynyt samanlaisena, koska lähes kaikki biisit on alusta alkaen ollut Erkon tekemiä.

Paljonko suurin piirtein reenaatte, esim. viikossa?

-Kysymys pitää kuulua; vähänkö suurinpiirtein reenaatte, esim. viikossa? Vastaus: Erittäin vähän, ehkä kerran parissa viikossa. Jos treenaa liikaa, kyllästyy itsekkin näihin biiseihin.

Keikkoja teille näkyy, ainakin Rumban perusteella, ropisevan tyydyttävästi, mutta onko miltään  levy-yhtiöltä tullu mitään sopimus-tarjouksia? Onko edes mielessä käyny kiinnitys johonkin yhtiöön?

- Vois noita keikkojakin olla enemmän. Eipä ole paljon levy-yhtiöt huudellu perään, eikä olla itsekkään yritetty itseämme mihinkään tyrkyttää, ollan semmosia harrastelijasoittajia.

Mitä itte pidätte tosta Moukarimies-debyytistänne? Tuliko siitä sellainen, kun piti? Mitä asioita korjaisitte siinä?

- Äänitettiin justiinsa uusi ep ja tuntuu, että siitä tuli joka suhteessa paljon parempi.

Toi ensimmäinen kuulostaa lähinnä huonosti tehdyltä demolta, ei sitä ite viittiny edes kuunnella, sen jälkeen, kun levyt saatiin käteen.

Suurin syyllinen levyn törkeisiin saundeihin on TTT-studion äänittäjä, joka työnsi omia näkemyksiään joka väliin, vaikka tyypillä ei ollu hajua tälläsestä musasta. Koska oltiin ekaa kertaa studiossa, me ei osattu (tajuttu) pistää vastaan, vaikka jälkeenpäin kun kuunneltiin nauhaa, tajuttiin, että olis pitäny tehdä se just sillä tavalla, kun me oltiin ajateltu.

Eli ei biiseissä sinänsä mitään vikaa ollu, vaan ne soundit ja miksaus siinä levyllä oli tosi huonot.

Omasta mielestä levyn paras biisi?

- Se on se Moukarimies, siinä on sanomaa.

Entä levyn teko, koska uutta?

- Kuten tossa äsken tuli mainittua, uusi ep on jo äänitetty ja nauha on Finnvoxilla prässättävänä, eli toivon, että mahdollisimman nopeasti saadaan uusi ep myyntiin.

Liittyisittekö, jos teitä pyydettäisiin, tohon Ne Luupojat Surf –remmiin? Esim. Ne Luuhäirikköpojatsurf?

- Eiköhän tuo Luupojat Surf ole vähän semmonen kaverijuttu, että tuskimpa meitä siihen huolittaisiin, sitä paitsi ne on meitä 10 vuotta vanhempiakin.

Jatkaako Häiriköt samalla Ramones-linjalla, vai tuleeko mukaan myös muita mahdollisia vaikuttajia?

- Ei sitä ikinä tiedä, mitä tulevaisuus tekee, tuskin kovin radikaalia linjanmuutosta on odotettavissa. ainakin tämä 2. ep on sitä samaa kuin ekakin.

”Yhteiskunta haisee pahalle, poliisit on natsisikoja – juttu jätetään kyllä muille”

Kiinnostaako teitä laulaminen yhteiskunnasta, kun ep:nne sanat ovat humoristisia?

- Kyllä me jätetään semmonen  "yhteiskunta haisee pahalle, poliisit on natsisikoja" – jutut kyllä muille bändeille, ei ne kiinnosta meitä.

Kuinka raitis bändi Häiriköt on?

- Me ollaan niin huonoja soittamaan, ettei me kovin paljon tuota viinaa voida killittää, tai soitosta ei tuu yhtään mitään. sitä paitsi Mikko on vielä alaikäinen, ei se saa edes kaljaa kaupasta.

Armeija, ootteko miten sen suorittanut?

- Tenttu oli kaksi kuukautta intissä ennen kuin se sai vapautuksen. Erkko sai kaksi vuotta lykkäystä ”mielenterveydellisistä” syistä. Mikolla on inttiin vielä monta vuotta (Mikko on vasta 15).

Keikat ulkomailla, kiinnostaako?

- Eipä olla ajateltukaan, mutta kyllä me tietysti mielellään lähettäis, jos vaan joku järkkäilis semmosia.

"Loppupuolella näkyy enää lähinnä tyyppejä, joilla on tennarit ja nahkatakki"

Kuunteletteko muunlaista musiikkia kuin 77’ tyylistä?

-Lähinnä me sitä Ramo-linjaa kaikki kuunnellaan, tosin kyllä kaikki muukin kelpaa, kuhan vaan biisit on hyviä.

Minkälaista yleisöä teillä on? Pelkkiä Ramo-fanejako?

- Kaikennäköisiä tyyppejä, jotka ovat eksyneet keikkapaikalle. Tosin keikkojen loppupuolella näkyy enää lähinnä tyyppejä, joilla on tennarit ja nahkatakki.

Miten Häiriköt saa keikoille?

- Erittäin helposti. soittakaa Jukalle (ei bändiläinen vaan keikkajärkkäri. Pätkä huom.) puh. 90/7531154, niin me tullaan mielellämme.

Suuret kiitokset

Diskografia:

- Moukarimies 7”ep (90)

- Järkeäkonnitus 7”ep (91)

…ja tuo viimeksi mainittu ep, jonka pojat sanoivat olevan prässäyksessä…

…Häiriköt lähettivät vastausten ohessa myös Järkeäkonnitus ep:n koelevyn, mutta kun se & vastaukset mulle tulivat, niin olin kerennyt ostamaan ihan oikeankin version samaisesta ep:stä.

H-hetki-lehden Häiriköt artikkeli.