www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 15.1.15:

Häiriköt tähtää levyn tekoon?

Erkko: "En uskalla luvata mitään"

Juuso Häirikkö vinkkaili 15. tammikuuta, että Häiriköt on demottamassa uusia biisejä parin viikon päästä ja menossa studioon keväällä.

Erkko Häirikkö laittaa vähän jäitä hattuun: "Homma on sen verran pahasti auki, että en kyllä uskalla vielä sanoa mitään."

Tällä hetkellä on vielä ainoa fakta, että Erkko on laittanut muille bändin jäsenille jakoon 13 biisin demon ja parin viikon päästä bändi on menossa kimpassa niitä soittelemaan. Sen jälkeen ei bändillä ole mitään varmaa sovittuna.

"Biiseissä tällä hetkellä kuunneltuna on mun mielestä 12 julkaisukelpoista. Lisäksi mulla on yksi tai kaksi biisiä joita voisi myös soitella, kertoo Erkko, "luonnollisesti biisien pitää koko bändin mielestä olla sitä luokkaa, että viittii mitään nauhoitella."

Jos bändi päätyy siihen, että biisit kelpaavat nauhoituksiin, niin sitten voi levyn tekokin olla mahdollista, jokunen jos on sittenkin vielä olemassa:

"Jos saadaan aikataulut, studiot, levy-yhtiöasiat ym. ym. ym. jutut säädettyä, niin katellaan sitten", Erkko miettii, "Sitä ennen ei uskalla luvata mitään." (15.1.15,16.1.15)

*   *   *

Ramopunk-uutiset 19.1.15:

Häiriköt. Maukka, Erkko ja Juuso (kuva: Santtu Särkäs).

Häiriköt levyn tekoon!

Häiriköt on pitänyt palaveria 15 demobiisin laadusta, onko niistä ainesta tulevaksi pitkäsoitoksi. Kaksi mietinnässä ollutta biisiä ei yltänyt Häiriköiden riman yli, mutta 13 on sellaisia, että ne kelpaisivat levylle. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että bändi lähtee tekemään uutta pitkäsoittoa.

"Kun saadaan studio varattua, tiedän enemmän aikatauluista", väistää Erkko Häirikkö aikataulukyselyt. Aikatauluhan on tosin sinänsä ihan sivuseikka. Olennaista on tieto siitä, että bändi on ryhtymässä pitkässoiton tekoon ihan tosissaan. Se on tieto, mitä moni on ehtinyt odotella bändiltä jo vuosia. (29.1.15)

*   *   *

Ramopunk-uutiset 15.3.15:

Häiriköt studioon kesäkuun alussa

Häiriköiden pitkäsoiton julkaisun viimeisetkin yksityiskohdat on lyöty lukkoon. Levyn julkaisijana toimii turkulainen Airiston Punk-levyt, kuten edellisen levyn,Tulevaisuus on musta ep:n kohdalla.

Bändi aloittaa levytettävien biisien treenaamisen huhtikuussa ja levyn äänitykset tehdään kesäkuun alkupuolella. Äänittäjäksi ja miksaajaksi on värvätty Ratkaisu-levyäkin 2006 tekemässä ollut Aksu Hanttu, mistä Erkko Häirikkö Salonen on tyytyväinen: ”Se tarkoittaa, että soundit ja soitot tulee olemaan kohdillaan”.

Aksu tekee miksaukset kesäkuun aikana ja sen jälkeen aletaankin kovasti jo odottelemaan levyn julkaisua. Sen ajankohtaa Erkko ei vielä lähde tarkemmin arvailemaan ”julkaisuajankohdasta en osaa sanoa mitään tarkempaa, kai se syksyllä tulee ulos”. (15.3.15)

*   *   *

 

Kävijälaskuri